Stoppet Mjellem-salg

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Namsretten stoppet i går salget av verftsutstyr fra Mjellem & Karlsen til Bergen Mekaniske Verksted (BMV). – Vi blir forsinket, men jobber videre, sier direktør Magnus Stangeland i BMV.

DEL
Namsrettens avgjørelse om å stoppe salget av verftsutstyr fra Mjellem & Karlsen til nyetablerte Bergen Mekaniske Verksted, var en full seier for bobestyrer Arne Laastad i konkursboet til Mjellem & Karlsen Verft AS.

Namsretten fant det sannsynliggjort at deler av utstyret som i går skulle selges, tilhører konkursboet og ikke Mjellem & Karlsen AS, selskapet som Carl Fredrik Seim kontrollerer.

MÅ STILLE GARANTI
– De saksøkte forbys å gjennomføre avtale om overdragelse av utstyr, trolig inngått 30. august, med unntak av utstyr som allerede er avklart med bobestyreren for Mjellem & Karlsen at ikke tilhører boet, heter det i kjennelsen fra namsretten.

Salget kan ifølge namsretten bare gjennomføres dersom saksøkte stiller en bankgaranti på fem millioner kroner.

Bobestyrer Laastad gikk til namsretten fordi han mener deler av utstyret er eid av boet, ikke av morselskapet Mjellem & Karlsen.

Det foreligger en udatert avtale mellom de to selskapene om et slikt salg. Etter planen skulle det gjennomføres i går for en hemmelig sum.

Dersom salget blir permanent stoppet, kan det få alvorlige konsekvenser for Magnus Stangeland og BMV sine verftsplaner.

GÅR SOM PLANLAGT
Selv avdramatiserer Stangeland namsrettens avgjørelse.

– Jeg ser på dette som en midlertidig forsinkelse, ikke som et endelig stopp. Vi jobber videre som før. Nå er vi midt i prosessen med å ansette folk. Den prosessen går som planlagt, sier Stangeland til BA.

Inkludert i salget fra Mjellemen til BMV følger også en leiekontrakt på verftstomten på Laksevåg, vedlikeholdskontrakter med Forsvaret og andeler i en mulig fremtidig tomt på Hanøytangen.

Disse delene av salgsavtalen skal det være full enighet om.

– Dette får ingenting å si for opprettelsen av leieavtalen på Laksevåg. Det viktigste for oss akkurat nå er å få ansatt folk og komme i gang.

– Jeg håper og tror at alt skal gå som planlagt, selv om vi kanskje blir litt forsinket, sier Magnus Stangeland til BA.

TIL MARKEDSPRIS
Og han har trolig grunn til å ta det med ro. Slik avtalen skal være inngått mellom Mjellem & Karlsen og BMV, så skal førstnevnte ha forpliktet seg til å selge utstyret.

Det betyr at Mjellem & Karlsen må ut med markedspris for utstyret når det blir lagt ut for åpent salg.

– At namsretten stoppet salget, var som ventet. Det går ikke an å selge ting man ikke eier, sier bobestyrer Arne Laastad.

Utstyret er priset til rundt fire millioner kroner.

Artikkeltags