Fredag fikk vi endelig luket litt ugress på Stadion og en spiller forsvant ut i kompostbingen.

Jeg har naturlig nok ikke førstehånds informasjon om hvem som har gjort hva i forkant av - og under - det beryktede nachspielet. Men Brann har i noen dager nå gått grundig gjennom hva som har skjedd. De bør ha bedre oversikt over dette enn de fleste andre som ikke var der.

Og i begrunnelsen til ledelsen i Brann om hvorfor Kristoffer Barmen fikk en sterkere reaksjon enn andre spillere, heter det at han "blant annet hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet" for snart to uker siden.

Fra tidligere vet vi at han har vært innblandet i uheldige hendelser før og fått sine advarsler, sine straffer og sine nye sjanser.

Ut fra forklaringen Brann har gitt, høres det fornuftig ut at Barmen sendes på dør, og at han får en strengere straff enn de fleste andre som var med på festen. Man kunne neppe sparket alle tolv, med mindre de hadde gjort noe kriminelt alle mann. Brann kan jo ikke kappe beina på seg selv i en desperat sportslig situasjon som i ytterste fall kan sette klubbens fremtid på spill. Og det er sikkert ikke juridisk hjemmel for å sparke alle heller.

Og da må man naturlig nok differensiere og la verstingene få svi mest og la rævedilterne og de som gjerne bare nøyde seg med en halvtime biljardspill før de gikk hjem, slippe unna med "kraftige advarsler".

Noen har selvsagt organisert og planlagt mer enn andre, noen har gjort dummere ting enn andre, noen har gått hjem senere enn andre, noen har flere disiplinærsaker på seg fra før enn andre, noen er eldre og mer rutinerte enn andre, og noen har mer pondus til å kunne si i fra enn andre. Da er det naturlig at noen straffes hardere enn andre.

Og uten at det skal ha noe å si for straffeutmålingen, så syns jeg Barmens oppførsel har vært spesielt skuffende. Dette fordi Brann har gitt ham sjanser når han har dummet seg ut før. Og for ikke lenge siden fikk han en kontraktsforlengelse med et noe oppsiktsvekkende generøst tidsperspektiv.

Videre har han vært i klubben siden han var ti år gammel. Han er bergenser og har mang en gang proklamert hvor glad han er i klubben.

Likevel har han ikke satt klubben høyere enn at han har gått bak ryggen på den og oss som er glad i den - og gjort ting som, hvis de ble kjent, ville være veldig skadelig for klubbens omdømme.

Nei det var selvsagt ikke meningen at det skulle bli oppdaget. Men hvor sannsynlig var det at slike fyllafester med opptil flere eksterne gjester - og det til og med inne i Branns egne lokaler - kunne forbli godt bevarte hemmeligheter?

Jo da, den planen har tydeligvis gått bra før, men i lengden ville jo ikke det gå. Før eller siden ville jo noen oppdage det eller fortelle fra fester de har vært på med Brann-spillere. Har han ikke forstått hvor skadelig dette ville være for klubben han var så glad i? Hvor naiv er det mulig å være?

Og det kunne også gått ut over det sportslige med tanke på smittefaren ved å dra inn eksterne når alle i klubben lever med strenge kohortregler.

Dessverre er det ikke alle Brann-spillere opp gjennom årene som har forstått at det forventes mer av dem enn av andre mennesker i alderen 17 til 35. Man forventer for det første seriøsitet og dedikasjon. "Hele byen" er opptatt av hvordan du presterer og at du gjør ditt beste for at Brann som lag skal prestere. Festing og alkohol midt i sesong, er ikke av det folk oppfatter som prestasjonsfremmende og at du gjør ditt beste for klubben.

Men du er heller ikke bare "en fotballspiller" man forventer skal ta jobben sin seriøst. Du er en profilert representant for klubben og for byen. Du er en kjendis. Folk legger merke til hva du gjør. Gjør du noe dumt, får mange vite om det. Det blir presseoppslag. Og da settes veldig mange mennesker i forlegenhet. Man er også et forbilde for barn og unge.

Blir klubben heftet ved slike skandaler, går det i sin tur ut over folks interesse for klubben, sponsorene vil ikke bli assosiert med dette, osv. Når man er 28 år gammel og har vært en del av toppfotballgamet i ti av dem, burde man etter hvert ha forstått dette. Man har et stort ansvar som profilert fotballspiller.

Barmen får ha takk for de fine minnene han har bidratt til. Det er selvsagt synd at en så lang Brann-karriere skulle ende slik. Han ble jo etter hvert en kulthelt med et popuært hyllest-rop; "Barmen Army!", en artig omskrivning av det kjente engelske supporterropet "barmy army!".

Men selv for kulthelter finnes en grense for hva vi kan godta.