Det har regnet kraftig i natt og morgentimene i Bergen.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel.

– Kraftige regnbyger på 15–30 mm/t er observert i Hordaland og de ventes å vedvare frem til tidlig i ettermiddag. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, skriver de på Yr.no.

Det meldes at det blant annet er fare for overvann i tettbygde områder:

– Fare for lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Det er meldt om fare frem til klokken 1300 søndag formiddag.

Ganske heftig

Meteorolog, Magnus Haukeland, forteller at det kan hende det verste er over i Bergen.

– Bygene som treffer oss er ganske heftige, og de er på vei østover. I tettbygde området er det fare for vann og oversvømmelser. Det er store lokale forskjeller på hvor bygene treffer, og om de treffer utsatte plasser eller ikke. Men nå kan det hende at den verste nedbørsmengden er over.

De neste timene og frem til tidlig ettermiddag kan regnværet svekkes i intensiteten.

– Det blir for det meste en skyet dag, med skiftende skydekke og regn av og til, sier Haukeland.

Tilbake til den triste vestlandssommeren

Starten av den kommende uken ser ifølge Haukeland, ganske lik ut som helgen har gjort. Temperaturene stiger ikke, og regnet fortsetter.

Etter å ha vært vant til forrige ukes vær, må vi dessverre tilbake til den triste vestlandssommeren, forteller Haukeland.

Allerede mandag meldes det igjen ganske kraftige regnbyger. Tirsdag vil det i perioder bli litt mindre byger, men regn gjennom dagen. Foreløpig ser det ut som det er søndag som er verst.

– Strålende solskinnsdager ser det ikke ut som vi får med det samme, men det er mulig å se glimt av den innimellom bygene.

Haukeland forteller at det kommende uke er lavtrykk, og perioder med nye fronter som gjør at vi får nedbør hele neste uke.

– Temperaturene går litt ned de neste dagene, og så går de litt opp igjen på torsdag. På mandag kan vi forvente temperaturer på 12–13 grader, og på torsdag øker det kanskje til 16-17, sier han.