En fiaskosesong er over. Det ble 9.plass, brak-exit i cupen og pinlig tap i Europa.

Serieevaluering: 2+ på en skala fra 1 til 6. (I fjor; 5 minus i parentes)

Det ble 9.plass - og det er meget svakt! Med tanke på de dyre forsterkningene det siste drøye året, hvor bra stall vi gikk inn i sesongen med, og hvor lovende vi så ut før seriestart, var dette en stor skuffelse!

På bortebane var vi ikke så verst (fjerde best), men på hjemmebane var vi virkelig dårlige (13. best).

Antallet baklengs var riktignok lavt - slik det har pleid å være under Lars Arne Nilsen, frem til de to siste rundene der alt raknet fullstendig.

Vi scoret få mål (kun S08 scoret færre), og etter hvert som sesongen skred frem handlet måltørken mindre og mindre om sjansesløseri, og mer og mer om at vi ikke hadde noe skikkelig angrepsspill. Spesielt på hjemmebane scoret vi skremmende få mål (minst av alle og vårt dårligste scoringssnitt både totalt og på Stadion siden 1991), og vi slet voldsomt med å trenge gjennom lag som la seg dypt. Spillerne ser ikke ut som de aner hva de skal finne på.

Statistikkene viser også at vi er det laget som får færrest poeng pr kamp når motstanderen scorer først, og at vi er det eneste laget som scorer flere mål før pause enn etter. I samtlige ti kamper vi vant, var det Brann som scoret først. Noe som gjenspeiler seg i at vi bare scoret TRE utligningsmål denne sesongen!

Ut over høsten ble det bare verre og verre, og på høsttabellen var vi kun det 11. beste laget. Og over de siste ti kampene (hvor vi kun fikk én eneste seier) var vi bare 14. best! Hvordan ville stemningen vært om dette i stedet var de ti første kampene, og vi lå på kvalik etter en tredel av sesongen? Hadde Lars Arne Nilsen beholdt jobben da?

I løpet av disse ti siste kampene scoret vi da også ubegripelig svake FIRE mål! Så få mål har vi aldri tidligere scoret over ti seriekamper innenfor én og samme sesong. I overgangen mellom 1989 og 1990 scoret vi også bare fire mål på ti kamper, men da var det jo en lang vinterpause med treningskamper midt inni rekken.

Den nevnte perioden ga oss dessuten en måltørke fra Gilli Rólantssons 3-1-mål på Åråsen 1. september til Taijo Tenistes 1-0-scoring i Sarpsborg 20. oktober. 413 minutter tok det, og var vår lengste måltørke i serien på 30 år!

Det var riktignok en del skader på midtbanen i høst, men samtidig har vi hatt erstattere mange andre lag har kunnet drømme om.

Jeg ender med å gi 2+. Må jo ha noe å gå på om vi skulle rykke ned et år…. Dessuten var vi jo ikke så verst defensivt i de 28 første rundene. Men både sluttplassering, det offensive spillet/ antall scoringer, underholdningsverdien og formutviklingen står til stryk.

Sesongens utvikling:

Det begynte bra - i nesten en hel omgang. Vi tok ledelsen ved Vito Wormgoor allerede i første spilleminutt borte mot Odd i serieåpningen. Men så snudde skienslaget kampen, og slo oss 3-2. Dermed var tonen for resten av sesongen satt.

Vi klarte heller ikke å vinne mot Godset i første hjemmekamp. Så reiste vi oss - resultatmessig i hvert fall - med knepen seier hjemme i en fremskutt kamp mot Kristiansund.

Var vi nå kommet i gang etter en litt trøblete start? Nei det var vi ikke. For det skulle halte videre med høyst varierende resultater: Et meget ufortjent tap i Stavanger, der vi hadde vunnet om dommeren hadde gjort jobben sin. Så fikk vi bare uavgjort hjemme mot VIF, vi vant for en sjelden gangs skyld i Tromsø, men kom oss raskt ned på jorden igjen da Ranheim ranet til seg tre poeng på Stadion i en kamp der vi var dem totalt overlegne i spill og sjanser.

Men vi slo tilbake med en god periode: Tre strake seire over Stabæk (b), S08 (h) og ikke minst Glimt som hadde fått en knallåpning på sesongen. Sistnevnte skulle for øvrig senere vise seg å bli nordlendingenes eneste hjemmetap i årets serie.

På dette tidspunktet lå vi på 5.plass. - riktignok med en kamp mer spilt enn lagene foran. Men nå hadde vi i det minste heng på medalje etter ti spilte kamper. VIF (tenk det!) lå på bronseplass.

Men så begynte de variable resultatene igjen: Hjemmetap for Rosenborg, uavgjort borte mot Haugesund, en knepen cupseier borte mot Sogndal, hjemmeseier over Lillestrøm (4.plass nå - men med 1-2 kamper mer enn de fleste), braktap i cupen borte mot Ranheim, en sterk uavgjort i Molde, og en svak uavgjort hjemme mot Mjøndalen. Brann var ikke til å bli kloke på.

Så kom en liten seriepause der vi i stedet skulle prøve oss i Europa. Det ble 2-2 hjemme og 1-2-tap borte for irske Shamrock Rovers.

Så fikk vi noe så sjelden som to strake serieseire; over Stabæk hjemme og årets største serieseier som ble 3-0 borte over Ranheim. Brann var på 4.plass igjen, men fremdeles med en kamp eller to mer enn de fleste.

Men da forsvant Fredrik Haugen ut med skade, og resultatmessig skulle vi nok en gang komme oss kjapt ned på jorden igjen: Tap for Mjøndalen borte og tap for Tromsø på Stadion. Og så kom Daouda Bambas karantene. Et lite lyspunkt kom deretter med årets nest største serieseier - hele 3-1(!!!) borte over Lillestrøm. Nå stod alle med tyve kamper, og vi var på 5.plass.

Da var det Amer Ordagic som ble skadet, og videre var det på an igjen med bortetap for Kristiansund. Så ble også Petter Strand ute av stand til å spille, og det fulgte tre 0-0-kamper på rad mot Haugesund (h), Rosenborg (b) og Molde (h). De to sistnevnte må imidlertid sies å være ok prestasjoner.

Da vi hadde gitt oss med å spille 0-0, fortsatte vi imidlertid likevel å spille uavgjort: en heldig 1-1 borte mot S08 (heldig til tross for at hjemmelagets utligning kom i siste minutt) og 1-1 hjemme mot Glimt.

De som var leie av uavgjort, ble neppe mer fornøyde da uavgjort-rekken på fem kamper ble brutt med det årlige tapet i Oslo. Nå var vi falt ned til 7.plass. Men vi ville vel neppe bli tatt igjen av FKH som lå fire poeng bak?

Så fikk vi den ene seieren mot Odd hjemme - knepent som vanlig, før vi gikk på den typiske Brann-smellen med 0-6 for et desperat lag i nest siste runde. Mer atypisk var det at vi for sikkerhets skyld gikk på enda en smell også i kampen etter. Da ble det 1-5 for Viking på Stadion i serieavslutningen som liksom skulle rette opp igjen inntrykket. Dette var første gang på 50 år at vi slapp inn minst fem mål i to strake seriekamper, men første gang vi gjorde det når en av kampene gikk hjemme. Det var også 38 år siden sist vi tapte to seriekamper på rappen med minst fire mål, og første gang på 55 år når en av kampene gikk på Stadion.

Dermed føk vi ytterligere to plasser ned og havnet på niende. Vår desidert dårligste plassering etter opprykket. Bak lag som Kristiansund, Haugesund, Stabæk og nyopprykkede Viking. 28 poeng bak Molde og 14 poeng bak Glimt, men bare ti poeng ned til direkte nedrykk… Ang. Stabæk, så var de ni poeng bak oss med seks runder igjen, og tolv poeng bak oss med tretten kamper igjen. Likevel endte de foran oss.

2019 ble for øvrig første gang siden 2002 vi ikke klarte å vinne to hjemmekamper på rad.

Og ikke underholdt vi heller...

Cupevaluering: 2 på en skala fra 1 til 6 (I fjor; 2+)

Brann gjorde jobben sin mot 4.divisjonslaget Arna-Bjørnar (6-1-seier) og for såvidt også med 2-0 over Åsane. Vi hanglet oss videre med 2-1 over Sogndal på Fosshaugane i en svak kamp, men vi skulle ikke bli mer stolte over de røde i 4. runde. Da gikk vi på den årlige cup-pinligheten; denne gang med 0-4 borte for Ranheim.

-

E-cup-evaluering: 2 minus på en skala fra 1 til 6.

Som forrige gang vi deltok i Europacupen, ble det fiasko allerede i første dobbeltoppgjør mot et lag vi normalt sett skulle slått. Det skal riktignok sies at Shamrock så absolutt ikke var av de dårligste lagene vi kunne møtt i 1.kvalikrunde. I tillegg var de ett av få lag vi kunne møte i denne runden som spilte sesong parallellt med oss. Altså ingen fordel av at motstanden var ute av ferieform. Men norsk klubbfotball skal være bedre enn irsk, og Brann skal være bedre enn Shamrock. Et Brann i form, i hvert fall. Men vi var ikke i form, og røk fortjent ut for irene etter 2-2 hjemme og 1-2 borte. Det så imidlertid lovende ut da vi tok ledelsen 3-2 sammenlagt i det 57. minutt av bortekampen, men det raknet på slutten med baklengsmål i det 76. og 87. minutt. At jeg ikke gir en ren ener på terningkastet, skyldes at jeg må ha noe å gå på den dagen vi ryker med fire mål mot et lag fra San Marino.

-

Totalevaluering: 2 på en skala fra 1 til 6.(I fjor 4+) Svake prestasjoner i alle turneringer.

-

Publikum: På hjemmebane er stemningen rett og slett elendig. Store Stå synger mye, men gjengen blir bare mindre og mindre. Resten av Stadion lar seg nesten aldri dra med på allsang eller «reis opp» lenger heller. Både når det gjelder stemning og oppmøte har Brann Stadion de siste årene blitt redusert til en vits.

Det offisielle tilskuersnittet på Stadion i år (11042 - vårt 27. beste i historien), har ikke vært så verst når man måler det opp mot de dårlige resultatene og det minst like dårlige spillet. Men det er det offisielle tallet - altså antall solgte billetter. Det reelle fremmøtet ligger jo langt under!

På bortebane presterer vi ofte bedre. I store deler av sesongen hadde vi et godt oppmøte på bortekampene. Men utover høsten ble det dårlig også der. Høydepunktet både i oppmøte og trøkk på bortebane, var de to vestlandsoppgjørene mot Viking og Haugesund. I Stavanger stilte vi nesten 1200, og i Haugesund rundt 1300.

Årets høydepunkt: 2-1-seieren over Glimt var gjerne årets sterkeste prestasjon resultatmessig. Vi var det eneste laget som slo dem på Aspmyra i år. (Vi tapte faktisk ingen av bortekampene mot topp tre). Men å endelig vinne på Alfheim igjen, og endelig ta poeng i Molde, var også noe som gledet ekstra. Og i en sesong der vi nesten ikke scoret mål og nesten bare hadde seire på ett mål, er selvsagt også 3-1 borte over LSK og 3-0 borte over Ranheim verd å nevne. Ja gjerne også 0-0 på Lerkendal i en periode der trønderne var kommet i form og vant hjemmekampene med en del mål. Men vi kan vel si at dette var en sesong kjemisk fri for virkelige höjdare.

Årets nedtur: Hvor skal man begynne? De desidert styggeste tapene var selvsagt 0-6 for Godset og 1-5 for Viking i de to siste rundene. Men 0-1 hjemme for Ranheim og 2-3 hjemme for Tromsø (begge nedrykkslagene!) var heller ikke pent. Det aller sureste tapet var vel kanskje 1-2 for Viking i Stavanger, fordi det var så ufattelig urettferdig. Ikke bare var Brann klart best, men vi ble snytt for 2-3-4 straffer og siddisene skulle også hatt et rødt kort. På toppen spilte siddisene grisete, publikum var usportslig og saboterte et Brann-angrep på overtid, og etterpå jublet de for den griseheldige seieren over storebror som om de skulle ha vunnet hele serien. Ja, og så var vi for sikkerhets skyld de eneste som tapte for VIF i de 16 siste kampene deres…

For øvrig klarte vi å tape hjemme for begge lagene som rykket direkte ned…

Årets spiller: Håkon Opdal. Uten ham er jeg redd det hadde vært en enda dårligere sesong.

Årets spiller-overraskelse: Håkon Opdal har virkelig overrasket i år. Amer Ordagic som en god nummer to på overraskelses-listen.

Årets spiller-skuffelser: Veton Berisha. Selv om han ikke har vært direkte dårlig - eller av de dårligste, så er han kanskje den som har vært dårligst i forhold til forventningene. Ruben Yttergård Jenssen, Gilli Rólantsson og Gilbert Koomson er andre som har skuffet stort. Daouda Bamba skuffet lenge, men kom seg i kampene før og etter karantenen.

Årets scoring: Her går jeg for Bismar Acostas akrobatiske scoring på Aspmyra.

Årets toppscorer i Brann: Daouda Bamba scoret syv mål.

Mest spilletid i Brann: Bismar Acosta spilte 2515 minutter av 2700 mulige i serien. Det utgjorde 93,1 % av maksimalt mulig spilletid.

Flest gule kort i Brann: Bismar Acosta, Ruben Yttergård Jenssen og Vito Wormgoor fikk fem gule kort hver.

-

Tabellen:

Nr


Ka

V

U

T
Diff.

Po

1

Molde

30

21

5

4

72

-

31

41

68

2

B/G

30

15

9

6

64

-

44

20

54

3

RBK

30

14

10

6

53

-

41

12

52

4

Odd

30

15

7

8

45

-

40

5

52

5

Viking

30

13

8

9

55

-

42

13

47

6

Kr.sund

30

11

8

11

41

-

41

0

41

7

Hauges.

30

9

13

8

44

-

37

7

40

8

Stabæk

30

10

10

10

38

-

36

2

40

9

Brann

30

10

10

10

32

-

37

−5

40

10

VIF

30

8

10

12

39

-

44

−5

34

11

Godset

30

8

8

14

41

-

54

−13

32

12

S08

30

5

15

10

30

-

40

−10

30

13

Mjønd.

30

6

12

12

38

-

52

−14

30

14

LSK

30

7

9

14

32

-

47

−15

30

15

Tromsø

30

8

6

16

39

-

58

−19

30

16

Ranheim

30

7

6

17

36

-

55

−19

27

* Flest poeng: Molde (68). Færrest: Ranheim (27). Brann (40) var 7. best sammen med Haugesund og Stabæk.

* Flest seire: Molde (21). Færrest: S08 (5). Brann (10) var 7. best sammen med Stabæk.

* Færrest tap: Molde (4). Flest: Ranheim (17). Brann (10) var 7. best sammen med Stabæk og S08.

* Flest mål: Molde (72). Færrest: S08 (30). Brann (32) scoret nest færrest sammen med LSK.

* Færrest baklengs: Molde (31). Flest: Tromsø (58). Brann (37) slapp inn tredje færrest sammen med Haugesund.

* Best målforskjell: Molde (+41). Dårligst: Ranheim (-19). Brann (-5) fikk 9. best målforskjell sammen med Vålerengen.

-

Hjemmetabellen:

Nr


Ka

V

U

T
Diff

Po

1

Molde

15

13

2

0

41

-

10

31

41

2

Odd

15

12

3

0

31

-

14

17

39

3

RBK

15

11

3

1

34

-

16

18

36

4

B/G

15

10

4

1

39

-

12

27

34

5

Viking

15

9

4

2

32

-

15

17

31

6

Kr.sund

15

8

4

3

31

-

16

15

28

7

Stabæk

15

5

7

3

20

-

14

6

22

8

VIF

15

6

4

5

23

-

20

3

22

9

Hauges.

15

5

6

4

22

-

17

5

21

10

S08

15

4

9

2

18

-

16

2

21

11

Godset

15

6

3

6

29

-

28

1

21

12

Mjønd.

15

5

6

4

22

-

22

0

21

13

Brann

15

5

6

4

14

-

16

−2

21

14

Tromsø

15

5

5

5

23

-

18

5

20

15

LSK

15

5

5

5

16

-

19

−3

20

16

Ranheim

15

4

2

9

21

-

30

−9

14

* Flest poeng: Molde (41). Færrest: Ranheim (14). Brann (21) tok 9. flest hjemmepoeng sammen med Haugesund, S08, Godset og Mjøndalen.

* Flest seire: Molde (13). Færrest: S08 og Ranheim (4). Brann (5) tok tredje færrest sammen med fem andre.

* Færrest tap: Odd og Molde (0). Flest: Ranheim (9). Brann (4) hadde 6. flest tap sammen med Haugesund og Mjøndalen.

* Flest scoringer: Molde (41). Færrest: Brann (14).

* Færrest baklengs: Molde (10). Flest: Ranheim (30). Brann (16) slapp inn 6. færrest sammen med tre andre.

* Best målforskjell: Molde (+31). Dårligst: Ranheim (-9). Brann (-2) fikk 3. dårligst målforskjell.

-

Bortetabellen:

Nr


Ka

V

U

T
Diff

Po

1

Molde

15

8

3

4

31

-

21

10

27

2

B/G

15

5

5

5

25

-

32

−7

20

3

Hauges.

15

4

7

4

22

-

20

2

19

4

Brann

15

5

4

6

18

-

21

−3

19

5

Stabæk

15

5

3

7

18

-

22

−4

18

6

Viking

15

4

4

7

23

-

27

−4

16

7

RBK

15

3

7

5

19

-

25

−6

16

8

Ranheim

15

3

4

8

15

-

25

−10

13

9

Odd

15

3

4

8

14

-

26

−12

13

10

Kr.sund

15

3

4

8

10

-

25

−15

13

11

VIF

15

2

6

7

16

-

24

−8

12

12

Godset

15

2

5

8

12

-

26

−14

11

13

LSK

15

2

4

9

16

-

28

−12

10

14

Tromsø

15

3

1

11

16

-

40

−24

10

15

S08

15

1

6

8

12

-

24

−12

9

16

Mjønd.

15

1

6

8

16

-

30

−14

9

* Flest poeng: Molde (27). Færrest: S08 og Mjøndalen (9). Brann (19) tok 3. flest sammen med Haugesund.

* Flest seire: Molde (8). Færrest: S08 og Mjøndalen (1). Brann (5) tok nest flest sammen med Stabæk og Glimt.

* Færrest tap: Haugesund og Molde (4). Flest: Tromsø (11). Brann (6) fikk 5. færrest.

* Flest scoringer: Molde (31). Færrest: Kr.sund (10). Brann (18) fikk 6. flest sammen med Stabæk.

* Færrest baklengs: Haugesund (20). Flest: TIL (40). Brann (21) fikk nest færrest baklengs sammen med Molde.

* Best målforskjell: Molde (+10). Dårligst: TIL (-24). Brann (-3) fikk tredje best.

Hjemme vs borte - ytterpunktene:

* Poeng: Odd tok hele 75 % av poengene sine hjemme. Ranheim tok bare 51,9 % av poengene sine hjemme. Brann 52,5 %.

* Seire: Mjøndalen tok 83,3 % av seirene sine hjemme. Brann og Stabæk tok 50 % av seirene sine hjemme.

* Tap: Molde og Odd fikk 0 % av tapene sine hjemme. Ranheim fikk derimot 52,9 % av tapene hjemme. Brann fikk 40 % av tapene sine hjemme.

* Scoringer: Kristiansund fikk hele 75,6 % av målene sine hjemme. I motsatt ende var Brann som bare fikk 43,8 % av målene hjemme.

* Baklengs: Glimt fikk bare 27,3 % av baklengsmålene hjemme. Ranheim slapp inn hele 54,5 % av baklengsmålene hjemme. Brann fikk 43,2 % av baklengsmålene hjemme.

* Målforskjell: Glimt hadde hele 34 mål bedre målforskjell hjemme enn borte. I motsatt ende var Brann og Ranheim som bare hadde ett mål bedre målforskjell hjemme enn borte.

-

Vårtabellen:

(Dette er lagenes 15 første kamper - uavhengig av hvilken runde de tilhørte eller når de egentlig skulle vært spilt.)

Nr


Ka

V

U

T
Diff.

Po

1

B/G

15

10

2

3

36

-

24

12

32

2

Molde

15

9

3

3

35

-

15

20

30

3

Odd

15

9

2

4

22

-

17

5

29

4

VIF

15

7

4

4

29

-

19

10

25

5

RBK

15

7

3

5

20

-

18

2

24

6

Brann

15

6

5

4

17

-

15

2

23

7

Kr.sund

15

6

4

5

18

-

16

2

22

8

Hauges.

15

5

5

5

24

-

18

6

20

9

Viking

15

5

4

6

20

-

25

−5

19

10

LSK

15

5

3

7

18

-

24

−6

18

11

Mjønd.

15

3

7

5

20

-

24

−4

16

12

Tromsø

15

5

1

9

15

-

28

−13

16

13

Stabæk

15

4

3

8

14

-

21

−7

15

14

Ranheim

15

4

3

8

17

-

26

−9

15

15

S08

15

2

7

6

16

-

21

−5

13

16

Godset

15

2

4

9

15

-

27

−12

10

* Flest poeng: Glimt (32). Færrest: Godset (10). Brann (23) var 6. best.

* Flest seire: Glimt (10). Færrest: S08 og Godset (2). Brann (6) var 6. best sammen med Kr.sund.

* Færrest tap: Glimt og MFK (3). Flest: TIL og Godset (9). Brann (4) var 3. best sammen med Odd og VIF.

* Flest mål: Glimt (36). Færrest: Stabæk (14). Brann (17) var 11. best sammen med Ranheim.

Færrest baklengs: Brann og Molde (15). Flest: TIL (28).

* Best målforskjell: Molde (+20). Dårligst: TIL (-13). Brann (+2) var 6. best sammen med RBK og Kr.sund.

-

Høsttabellen:

(Dette er lagenes 15 siste kamper - uavhengig av hvilken runde de tilhørte eller når de egentlig skulle vært spilt.)

Nr


Ka

V

U

T
Diff.

Po

1

Molde

15

12

2

1

37

-

16

21

38

2

Viking

15

8

4

3

35

-

17

18

28

3

RBK

15

7

7

1

33

-

23

10

28

4

Stabæk

15

6

7

2

24

-

15

9

25

5

Odd

15

6

5

4

23

-

23

0

23

6

B/G

15

5

7

3

28

-

20

8

22

7

Godset

15

6

4

5

26

-

27

−1

22

8

Hauges.

15

4

8

3

20

-

19

1

20

9

Kr.sund

15

5

4

6

23

-

25

−2

19

10

S08

15

3

8

4

14

-

19

−5

17

11

Brann

15

4

5

6

15

-

22

−7

17

12

Tromsø

15

3

5

7

24

-

30

−6

14

13

Mjønd.

15

3

5

7

18

-

28

−10

14

14

LSK

15

2

6

7

14

-

23

−9

12

15

Ranheim

15

3

3

9

19

-

29

−10

12

16

VIF

15

1

6

8

10

-

25

−15

9

* Flest poeng: Molde (38). Færrest: VIF (9). Brann (17) 10. best sammen med S08.

* Flest seire: Molde (12). Færrest: VIF (1). Brann (4) 9. best sammen med Haugesund.

* Færrest tap: Molde og RBK (1). Flest: Ranheim (9). Brann (6) hadde 10. færrest tap sammen med Kr.sund.

* Flest scoringer: Molde (37). Færrest: VIF (10). Brann (15) hadde 4. færrest scoringer.

* Færrest baklengs: Stabæk (15). Flest: Tromsø (30). Brann (22) hadde 7. færrest baklengs.

* Best målforskjell: Molde (+21). Dårligst: VIF (-15). Brann (-7) hadde 12. best målforskjell.

Vår vs høst - ytterpunktene:

(«Vår» og «høst» er her de respektive lags 15 første og 15 siste kamper).

* Poeng: VIF tok hele 73,5 % av poengene sine i vår. Godset bare 31,3 %. Brann fikk 57,5 % av poengene sine i vårsesongen.

* Seire: VIF fikk 87,5 % av seirene sine i vår. Godset bare 25 %. Brann fikk 60 % av seirene i vår.

* Tap: RBK fikk 83,3 % av tapene sine i vår. VIF bare 33,3 %. Brann fikk 40 % av tapene sine i vår.

* Mål: VIF scoret 74,4 % av målene sine i vår. Viking bare 36,4 %. Brann fikk 53,1 % av målene sine i vår.

* Baklengs: Viking fikk 59,5 % av baklengsmålene sine i vår. Kr.sund bare 39 %. Brann fikk 40,5 % av baklengsmålene i vår.

* Målforskjell: Viking hadde 23 mål bedre målforskjell i høstsesongen enn i vårsesongen. VIF hadde 25 mål dårligere målforskjell i høstsesongen enn i vårsesongen.

-

1. omgang-tabellen:K

S

U

T

Mål

Bak

Målf

Po

1

Molde

30

16

10

4

33

13

20

58

2

B/G

30

16

6

8

27

20

7

54

3

Viking

30

11

12

7

20

14

6

45

4

Odd

30

10

13

7

19

15

4

43

5

Stabæk

30

8

18

4

18

12

6

42

6

Brann

30

8

16

6

17

16

1

40

7

RBK

30

9

13

8

23

23

0

40

8

LSK

30

9

11

10

15

20

−5

38

9

Kr.sund

30

9

10

11

18

18

0

37

10

Ranheim

30

7

16

7

13

14

−1

37

11

VIF

30

7

12

11

16

16

0

33

12

Tromsø

30

8

9

13

16

24

−8

33

13

S08

30

7

11

12

11

19

−8

32

14

Mjønd.

30

5

16

9

18

22

−4

31

15

Hauges.

30

5

15

10

14

19

−5

30

16

Godset

30

5

12

13

16

29

−13

27

Flest mål: Molde (33). Færrest: S08 (11). Brann (17) scoret 9. flest mål i 1. omgang.

Færrest baklengs: Stabæk (12). Flest baklengs: Godset (29). Brann (16) hadde 6. færrest baklengs i 1. omgang sammen med VIF.

Best målforskjell: Molde (+20). Dårligst målforskjell: Godset (-13). Brann (+1) hadde 6. best målforskjell i 1. omgang.

-

2.omgang-tabellen:K

S

U

T

Mål

Bak

Målf

Po

1

Molde

30

16

11

3

39

18

21

59

2

Hauges.

30

15

8

7

30

18

12

53

3

RBK

30

14

10

6

30

18

12

52

4

Viking

30

14

7

9

35

28

7

49

5

B/G

30

12

11

7

37

24

13

47

6

Odd BK

30

13

7

10

26

25

1

46

7

Kristians.

30

12

7

11

23

23

0

43

8

Godset

30

10

11

9

25

25

0

41

9

S08

30

9

11

10

19

21

−2

38

10

VIF

30

7

14

9

23

28

−5

35

11

Brann

30

8

11

11

15

21

−6

35

12

Tromsø

30

10

4

16

23

34

−11

34

13

Stabæk

30

7

12

11

20

24

−4

33

14

Mjønd.

30

7

9

14

20

30

−10

30

15

Ranheim

30

6

8

16

23

41

−18

26

16

LSK

30

5

9

16

17

27

−10

24

Flest mål: Molde (39). Færrest: Brann (15).

Færrest baklengs: Haugesund, RBK og Molde (18). Flest: Ranheim (41). Brann (21) slapp inn 4. færrest mål i 2. omgang, sammen med S08.

Best målforskjell: Molde (+21). Dårligst: Ranheim (-18). Brann (-6) fikk 12. best målforskjell i 2. omgang.

Forskjell mellom første og andre omgang:

Poeng: Hvis det hadde vært delt ut poeng for første og andre omgang, ville Haugesund tatt hele 23 flere poeng etter pause enn før. Motsatt var det med LSK som ville tatt 14 flere poeng før pause enn etter. Brann ville tatt fem flere poeng før pause enn etter.

Mål: Brann scoret 53,1 % av målene i første omgang, og var det eneste laget scoret flere mål før pause enn etter. Motsatt var det med Haugesund, som kun scoret 31,8 % av målene før pause.

Baklengs: RBK slapp inn 56,1 % av baklengsmålene sine før pause. I motsatt ende av skalaen var Ranheim som kun slapp inn 25,5 % av baklengsmålene sine i 1. omgang. Brann fikk 43,2 % av baklengsmålene før pause.

-

Brann i år vs i fjor:

Vi tok 18 færre poeng enn fjor. (Fra 58 til 40).

Hjemme tok vi ti færre poeng enn i fjor. (Fra 31 til 21).

Borte tok vi åtte færre poeng enn i fjor. (Fra 27 til 19).

Vi fikk syv færre seire enn i fjor (fra 17 til 10) og fire flere tap (fra 6 til 10).

Hjemme fikk vi fire færre seire enn i fjor (fra 9 til 5) og to flere tap (fra 2 til 4).

Borte fikk vi tre færre seire enn i fjor (fra 8 til 5) og to flere tap (fra 4 til 6).

Vi scoret 13 færre mål enn i fjor. (Fra 45 til 32).

Hjemme scoret vi 10 færre mål enn i fjor. (Fra 24 til 14).

Borte scoret vi 3 færre mål enn i fjor. (Fra 21 til 18).

Vi fikk 6 flere baklengs enn i fjor. (Fra 31 til 37).

Hjemme fikk vi fem flere baklengs enn i fjor. (Fra 11 til 16).

Borte fikk vi én mer baklengs enn i fjor. (Fra 20 til 21).

Målforskjellen ble 19 mål dårligere enn i fjor. (Fra +14 til minus 5).

Hjemme ble målforskjellen 15 mål dårligere. (Fra +13 til minus 2).

Borte ble målforskjellen 4 mål dårligere enn i fjor. (Fra +1 til minus 3).

Brann hadde størst poengmessig nedgang siden i fjor, med 18 poeng mindre i år. Størst fremgang hadde Glimt med 22 flere poeng i år.

Ranheim gikk flest plasser ned, med ni plasser ned fra i fjor. Brann gikk "bare" seks plasser ned.. Glimt fikk også her mest fremgang med ni plasser opp.

-

De mest interessante funnene på Soccerstats hjemmesider:

*I følge Soccerstats.com har Brann ledet 23,9 minutter pr kamp, ligget under 16 min. pr kamp og gått mot uavgjort 50,1 min. pr kamp.

* Bare Molde (44,1 min.), Glimt (37,5 min.) Viking (28 min.) og Odd (25,2 min.) har ledet i flere minutter enn oss denne sesongen.

* Og motsatt; hvor lenge vi har ligget under, er det bare Molde (11,4 min.) som har gjort mindre enn oss (16 min) pr kamp.

* På Stadion har Brann ledet 16,7 min pr kamp, ligget under 11,9 min pr kamp og gått mot uavgjort i 61,4 min pr kamp. Kun Haugesund (14,6 min) har ledet færre minutter på hjemmebane enn oss.

* På bortebane har Brann ledet 31,1 min pr kamp, ligget under 20,1 min pr kamp og gått mot uavgjort 38,7 min pr kamp. Kun Molde (35,5 min) har ledet flere minutter på bortebane. Kun Molde (18,4 min) og Stabæk (17,8 min) har ligget under færre minutter på bortebane enn Brann.

* I de åtte kampene vi har ledet til pause, har seks endt med seier, to endt med uavgjort, og ingen med tap. Altså 2,5 poeng pr kamp.

* I de 16 kampene det har stått uavgjort til pause, har fire endt med seier, seks med uavgjort og seks med tap. Altså 1,13 poeng pr kamp.

* I de seks kampene der vi har ligget under til pause, har to endt med uavgjort og fire med tap. Altså 0,33 poeng pr kamp. Det var midt på treet sammenlignet med de andre lagene.

* På hjemmebane ledet vi kun to ganger til pause. Det var færrest ganger av alle lagene. Men når vi først ledet til pause, så vant vi også - begge gangene…

* På bortebane ledet vi seks ganger til pause. Det var flest ganger, sammen med Molde og Glimt. Når vi ledet til pause på bortebane, tok vi 2,33 pr kamp. Utfallet ble nemlig 4-2-0 i disse bortekampene.

* På hjemmebane stod det uavgjort ti ganger til pause. Disse kampene endte med tre seire, fire uavgjorte og tre tap. Poengsnitt i disse kampene: 1,3.

* På bortebane stod det uavgjort seks ganger til pause. Av disse vant vi én, spilte uavgjort to og tapte tre. Poengsnitt i disse kampene: 0,83

* På hjemmebane lå vi under tre ganger til pause. Utfallet i disse kampene ble 0-2-1 og ga et poengsnitt på 0,67.

* På bortebane lå vi under tre ganger til pause. Alle disse kampene endte med tap.

* Når Brann har scoret først – hvilket har skjedd 17 ganger, har Brann vunnet ti, spilt uavgjort fire og tapt tre. Brann tar i snitt to poeng pr kamp når vi scorer først. Det er 10. best sammen med VIF.

* Når Brann har scoret først på Stadion - som har skjedd 8 ganger, har Brann vunnet fem, spilt uavgjort én og tapt to. Det har gitt et poengsnitt på 2 i disse kampene, og det er bare fire lag som har dårligere enn det i kamper der de har scoret først på egen bane.

* Når Brann har scoret først på bortebane - som har skjedd 9 ganger (bare Molde (10) tok ledelsen først flere ganger på bortebane), har Brann vunnet fem ganger, spilt uavgjort tre ganger og tapt én. Det gir et poengsnitt på 2 i disse kampene - noe som er midt på treet i forhold til de andre lagene.

* Når motstanderen har scoret først – hvilket har skjedd ni ganger, har Brann vunnet null, spilt uavgjort to og tapt syv. Brann tar i snitt 0,22 poeng pr kamp når motstanderen scorer først. Det er lavest av alle. Molde tar til sammenligning 1,29 poeng pr kamp der motstanderen scorer først.


* Når motstanderen har scoret først på Stadion - som har skjedd fire ganger, har Brann vunnet null, spilt uavgjort to og tapt tre. Det gir et poengsnitt på 0,5 pr kamp, som er midt på treet i forhold til de andre.

* Når motstanderen har scoret først i våre bortekamper - som har skjedd fem ganger, har Brann alltid tapt. Vi er det eneste laget som ikke har klart å ta poeng i en bortekamp der motstanderen scoret først.

* Brann har bare scoret TRE utligningsmål i år. Minst av alle i Eliteserien. Dette til tross for at vi lå under med ett mål i vel 377 minutter (tilsvarende fire kamper + 17 minutter) av sesongen.

* En gjennomsnittlig Brann-scoring kommer i det 44. minutt. Tidligst av alle i Eliteserien.

* Brann scorer flere mål enn motstanderen den første halvtimen og fra 51. til 60. min. Motstanderen scorer flere mål enn Brann fra det 31. til det 50. min., fra det 61. til det 70. og fra det 81. til det 90. minutt. Vi scorer like mange mål som motstanderen fra det 71. til det 80.

Brann scoret flest mål i det 31. til 40. min. og det 51. til det 60. min. I begge disse intervallene scoret vi fem mål. Vi storet færrest mål fra det 41. til det 50. Da scoret vi bare ett!

Vi slapp inn flest mål fra det 31. til det 40. min, fra det 41. til det 50. min. og fra det 61. til det 70. min, da vi alle intervallene slapp inn seks mål. Vi slapp inn færrest mål til det 10. min., fra det 11. til det 20. og fra det 21. til det 30., da vi i alle intervallene slapp inn to.

* Brann er det nest dårligste laget i 1. omgang på hjemmebane med 2-10-3. Bare Godset var dårligere. Ingen scoret så få mål som oss i 1. omgang på hjemmebane. Kun 6 ganger skjedde det! 2. omgang på hjemmebane var vi tredje dårligst med 5-5-5. LSK og Ranheim var dårligere og bare LSK scoret færre mål i 2. omgang på hjemmebane. Vi scoret nemlig bare 8.

* I 1. omgang på bortebane var Brann nest best med 6-6-3, kun slått av MFK på målforskjell. Vi scoret også nest flest mål av alle i 1. omgang på bortebane, med 11 mål. I 2. omgang på bortebane var vi det 7. beste laget med 3-6-6.

-

Under følger en del tabeller. Beklager for at det har blitt en litt kjedelig lay-out på statistikkene, men for øyeblikket er det dessverre kun den som gjør tall og tekst leselig.

Kampstatistikk:

Statistikkene over sjanser og avslutninger forteller selvsagt ingenting om hvor store sjansene eller hvor farlige avslutningene var, så man kan ikke bruke dem som en fasit på fremgang/tilbakegang. Men en viss indikasjon gir de, og det er tydelig at Brann dominerte kampene mer i vår enn i høst.

Sja = sjanser (VG Live)

Avs = avslutninger (VG Live)

APM = avslutninger på mål (VG Live)

Felt for/mot = avslutninger i feltet (mine tall)

Ball = Ballinnehav (VG Live)

.

Sja for

Sja mot

Avs for

Avs mot

APM for

APM mot

Felt for

Felt mot

Ball %

Odd b

5

5

9

9

6

4

6

5

58

God h

7

3

12

5

4

3

9

3

65

KBK h

6

5

9

9

5

1

9

5

54

Vik b

8

4

14

7

7

5

9

3

50

VIF h

6

2

10

1

2

1

8

3

56

TIL b

3

2

5

2

3

1

5

1

52

Ran h

6

1

15

1

9

1

14

3

71

Stb b

11

2

14

3

7

1

13

4

56

S08 h

12

5

13

6

8

3

13

6

55

B/G b

4

3

5

8

3

6

4

6

52

Ros h

3

7

6

9

4

2

6

7

57

FKH b

4

6

10

8

10

8

7

7

54

LSK h

5

1

10

2

5

1

7

3

57

Mol b

4

7

8

11

2

8

7

7

43

Mjø h

1

0

9

0

5

0

10

1

70

Stb h

7

6

15

6

8

2

12

6

60

Ran b

5

1

5

3

3

1

6

0

53

Mjø b

3

5

8

10

1

6

5

8

51

TIL h

5

7

11

7

6

3

9

4

60

LSK b

5

3

8

4

4

2

5

5

42

KBK b

3

7

4

10

2

5

4

6

45

FKH h

3

2

8

4

3

1

6

4

57

Ros b

3

9

9

12

3

3

4

12

48

Mol h

6

5

11

9

6

2

5

7

56

S08 b

2

8

4

12

1

3

1

11

45

B/G h

6

10

8

11

5

5

9

9

53

VIF b

3

6

5

9

0

3

6

9

53

Odd h

7

0

9

1

4

0

10

1

55

God b

7

8

9

12

6

9

12

10

55

Vik h

5

7

7

9

2

6

10

9

44Totalt 2019

155

137

270

200

134

96

231

165

54,2

Totalt 2018

144

114

281

211

129

100

226

145

53,5

Vår 2019

85

53

149

81

80

45

127

64

56,7

Høst 2019

70

84

121

119

54

51

104

101

51,8

Hjemme ‘19

85

61

153

80

76

31

137

71

58,0

Hjemme '18

79

47

149

88

64

45

124

58

56,0

Borte 2019

70

76

117

120

58

65

94

94

50,5

Borte 2018

65

67

132

123

65

55

102

87

51,0

* Skal vi tro VG Live, kom vi til noe flere sjanser i år enn i fjor, litt færre avslutninger og litt flere avslutninger på mål. Vi hadde også litt mer ballinnehav i år.

* Mine tall for antall angrep med avslutninger i feltet, gikk bittelitt opp i år.

* Bakover fikk vi klart flere sjanser imot i år, noe færre avslutninger imot og noe færre avslutninger på mål imot.

* Også mine tall for antall avslutninger i feltet imot, gikk klart opp i år.

* Vi kom til klart færre sjanser, avslutninger, avslutninger på mål og avslutninger i feltet i høst enn i vår. Ballinnehavet ble også klart mindre i høst.

* Samtidig fikk motstanderne klart flere sjanser, avslutninger og avslutninger på mål mot oss i høst. Det var en stor økning i avslutninger i feltet imot oss i høst.

* På hjemmebane fikk motstanderne klart flere sjanser mot oss i år enn i fjor. Samtidig fikk vi flere avslutninger på mål i år, mens motstanderne fikk klart færre. Når det gjelder avslutninger i feltet, fikk både vi og motstanderne våre mer av det på Stadion i år. Ballinnehavet økte noe for vår del på Stadion i år.

* På bortebane fikk motstanderne våre flere sjanser mot oss i år enn i fjor. Samtidig kom vi til færre avslutninger borte enn i fjor, mens motstanderne våre kom til flere avslutninger på mål enn i fjor. Når det gjelder antall angrep med avslutninger i feltet på bortebane, ble det jevnere i vår disfavør denne sesongen.

* Hvis VGs sjansestatistikk avgjorde kampene, ville vi fått 52 poeng, men kun 18 av disse ville vært tatt i de 15 siste kampene.

* Hvis VGs avslutningsstatistikk avgjorde kampene, ville vi fått 53 poeng, men kun 21 av disse ville vært tatt i de 15 siste kampene.

* Hvis VGs statistikk over avslutninger på mål avgjorde kampene, ville vi fått 62 poeng, men kun 23 ville kommet i høst-halvdelen.

* Hvis VGs ballfordelingsstatistikk avgjorde kampene, ville vi fått 70 poeng, men kun 30 av disse ville vi fått i høst.

* Hvis antall angrep med avslutninger i feltet avgjorde kampene, ville vi fått 58 poeng, men kun 23 av disse ville vi fått i høst.

-

Spillerstatistikk, serien:

Tallene indikerer minutter spilt.

* = gult kort.

Spillerforkortelser: Aco = Acosta, Bam = Bamba, Bar = Barmen, Ber = Berisha, Bil = Bildøy, ERi = Eggen Rismark, Grø = Grøgaard, Har = Harloff, Hau = Haugen, HJo = Holmen Johansen, Kal = Kalsaas, Kar = Karadas, Kje = Kjelsrud Johansen, Koo = Koomson, Kri = Kristiansen, Kvi = Kvinge, Löf = Löfgren, Løk = Løkberg, NMa = Nicholas Marthinussen, SMa = Sander Marthinussen, Mjø = Mjøs, Opd = Opdal, Ord = Ordagic, Pet = Pettersen, Rol = Rólantsson, SHe = Selland Heggebø, Str = Strand, Ten = Teniste = YJe = Yttergård Jennsen, Wor = Wormgoor

Totalt = minutter totalt. Kamp = kamper totalt. Start = startede kamper. u/Uben = ubenyttet reserve

vs

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HoJo

Odd b

90

28

90


28

90

God h

90*

4

90

89u


90

90

KBK h

90

89

9

90


87

90


u

90

Vik b

90*

67

76

90*u


90

u

VIF h

90

11

89

79

90

u

TIL b

90

u

45

90


u


u

31


Ran h

90*

26


89


u

uu

Stb b

90

86


90


4

uu

S08 h

90

89


90


u

uu

B/G b

90

57


89


2

uu

RBK h

90

89

u

90


u

89u

FKH b

90

90

45

90


u

45u

LSK h

90

70

60

90


5

u


85

u

MFK b

90


78

90


90

uu

Mjø h

90

u

57

90


9033

u

Sta h

90

90

4

75


90

uu

Ran b

90

90

79

83


111

u

Mjø b

90

90

72

90*


10

uu

TIL h

90

90

29

90*


20

uu

LSK b

90


90


u

90

27
KBK b

90


90

81


90

uu

FKH h

90


90

90

u

90

14u

RBK b

90


90

90

u

90

90u

MFK h

90

u

90

90


90

2u

S08 b

90*


63

90


90

20


27

u

B/G h


90

90

45


90

45


79*

u

VIF b

85*

90

58*90

58


32

u

Odd h

90

89

90*

89


u

65


90*

u

Gods b

90

90

90

76


90

85


90

u

Vik h


90

90


u

90

90


90*

u
Totalt

2515

1515

1754

2235

0

1309

720

0

856

270

Kamp

28

21

25

26


20

13


14

3

Startet

28

17

21

26


14

7


9

3

Ubenyt


3

1


4

6

12

1

1

25

Mål

1

7

1

3


12


Gult ko

5


2

4

3


2 guleRødt.

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HoJo

-

vs

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

Odd b


16*

62

u

90


u

62Gods h


16


74

90


u

86KBK h


3


u

181Viki b


23*


68

90


u

14VIF h


1


15

90


u

uTIL b


u


78

9059Ran h


16

1

90

9074Stab b


u

u

70

9017*S08 h


u

1

89

903B/G b


u

1

90

88uRBK h


1

1

5
uFKH b


u

u

45
12LSK hu

90

90


MFK bu

u

90


u

12Mjø h


12

u


90


31

uStab h


u


90

90


u

57Ran b


u


90

90uMjø b


18


76

90


TIL h


20


90

70


LSK b


u


15

90*


KBK b


56


34

90
u

u

FKH h


u


90

90
u

5

RBK b


u


90

90*
u

u

MFK h


u


90

90
u

u

S08 b

u90

90

u
u

B/G h

11

u


90

90

u

VIF b

u

5


32*

90

u

Odd h


u


90

25

1

Gods b

u

u90

14
14

Vik h

u

24


66

90*

82

Totalt

11

211

66

1747

2344

22

31

477

2

20

Kamp

1

13

5

25

28

2

1

11

1

3

Startet


1

1

20

275Ubenyt

4

14

5

3


1

6

5

4

6

Mål


1


2
1Gult ko


2


1

312 guleRødt.

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

-

vs

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

Odd b


u

u


74


90

90*

90

90

Gods h


u

u


1


90

90


90

KBK h


u90


90

u

90

90

Viki b


90u


90*

90

22

90

VIF h


90

u


75


90

90

90

90

TIL b


90

45


12


90

90

90

90

Ran h


90

u


64


90

90

90

90

Stab b


90

90*


20


90

73

90*

90

S08 h


90

90


1


87

90

90

90

B/G b


90

90


33


90

90

90*

90

RBK h


90

90


85


90

90

90

90

FKH b


90

90


45


90

90*

78

90

LSK h


90

90


u


20

90

30

90

MFK b


90

90


45


90

45

90

90

Mjø h


90

90


78


90


90

59

Stab h


90

90


15


33

90

86


Ran b


90

90


7


89

90

u

90

Mjø b

u

90

90


14


90

80

u

90*

TIL h

u

90

90


u


61

70

90*

90

LSK b

u

90

71

u

75

19

90

63

90

90*

KBK b

u

90
9

90

90

90

90*

FKH h

u

90
76*


90

90*

85

RBK b

u

9085

5


90*


90

MFK h


9088

u


90

90

90

S08 b


9090

u


90

70

90

B/G h


9045

u


45

90

90

VIF b


9090

u


90

90*

90

Odd h


90u

1


90

90

90*

Gods b

5

9090
76


Vik h

u

9082
90

88*
Totalt

5

2430

1196

0

1304

110

1730

2176

2162

2482

Kamp

1

27

14


24

5

21

26

26

28

Startet


27

13


13

1

19

26

24

28

Ubenyt

7

3

4

1

4

4


1

2


Mål

1


3

1

3

5

Gult ko11

1

3

5

5

2 guleRødt.

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

-

Toppscorerliste i serien, Brann:

Bamba - 7 (kamp 3, 10, 17, 18, 19, 26, 28)

Wormgoor - 5 (kamp 1, 1, 6, 12, 17)

Berisha - 3 (kamp 8, 9, 16)

Strand - 3 (kamp 2, 9, 20)

Yttergård Jenssen - 3 (kamp 14, 16, 20)

Koomson - 2 (kamp 13, 17)

Haugen - 2 (kamp 4, 30)

Acosta - 1 (kamp 10)

Barmen - 1 (kamp 5)

Eggen Rismark - 1 (kamp 3)

Karadas - 1 (kamp 19)

Løkberg - 1 (kamp 6)

Rólantsson - 1 (kamp 20)

Teniste - 1 (kamp 25)

-

Spillerstatistikk, cupen:

AB = Arna Bjørnar. Åsa = Åsane. Sog = Sogndal. Ran = Ranheim.

Tot = minutter totalt. Ka = kamper. St = startet. Må = mål. Gu = gule kort.

.

AB

Åsa

Sog

Ran


Tot

Ka

St

Gu

Acos


49

90

90


229

3

2Bamb35

25


60

2
Barm


11

66

12


89

3

1Beris


45

90

78


213

3

2Grøg

90

90

90

90


360

4

4

1

1

Haug
25


25

1
Ho.Jo


90

90

90


270

3

3


1

Kals

2

2

1

1Kara

40


5595

2

1

1


Kjels

90

90
180

2

2

3


Koom


90


65


155

2

2Löfg

90

90
180

2

2Løkb

90

90

9

65


254

4

3Mare

50

45
95

2

2Mjøs

28

28

1


2


Opda

90

90

1

1Orda

62


90152

2

2

1


Rism

90

41

90221

3

3Róla

90

90

24

90


294

4

3


1

Stra


79

90

90


259

3

3

1


Teni

8890


178

2

1


1

Worm90

90


180

2

2Ytt.J.

90

90

81

90


351

4

4-

Spillerstatistikk, E-cupen:

Sha = Shamrock. Tot = minutter totalt. Ka = kamper. St = startet. Må = mål. Gu = gule kort.

.

Sha H

Sha B


Tot

Ka

St

Gu

Acosta

90

90


180

2

2Bamba

8

45


53

2


1


Beris

90

90


180

2

2

1

1

Haugen

90

90


180

2

2Karad


7


7

1
Koom

82

45


127

2

2Kristia

90

90


180

2

2Løkbe

6767

1

1Opdal

90

90


180

2

2Ordag

73

83


156

2

2Risma

90

90


180

2

2Rolan

90

90


180

2

2Strand

23

90


113

2

1Tensite

90

83


173

2

2

1


YttJen

17

7


24

2
-

Historisk:

Brann sammenlignet med tidligere sesonger på øverste nivå f.o.m. 1961/62:

Tallene viser snitt pr kamp.

Bakl = baklengs. Poe = poeng. H = hjemme. B = Borte

Ses.

Mål

Bakl

Poe

Mål H

Bakl H

Poe H

Mål B

Bakl B

Poe B

61-62

3,13

1,47

2,23

3,27

1,07

2,53

3,00

1,87

1,93

1963

2,56

1,50

1,89

3,22

1,44

2,44

1,89

1,56

1,33

1964

0,94

1,78

0,83

1,78

1,89

1,33

0,11

1,67

0,33

1965


1966


1967


1968

1,72

1,78

1,50

1,56

1,56

1,56

1,89

2,00

1,44

1969

1,11

1,44

1,33

1,56

1,00

2,00

0,67

1,89

0,67

1970

1,00

0,61

1,78

1,00

0,67

2,00

1,00

0,56

1,56

1971

0,78

1,72

0,78

0,89

1,33

1,00

0,67

2,11

0,56

1972

1,00

1,05

1,23

1,09

0,55

1,45

0,91

1,55

1,00

1973

1,41

1,23

1,45

1,64

0,64

1,82

1,18

1,82

1,09

1974

1,64

0,91

1,64

1,45

1,00

1,55

1,82

0,82

1,73

1975

1,64

1,23

1,68

1,27

1,00

1,45

2,00

1,45

1,91

1976

1,73

1,32

1,77

1,73

1,00

2,09

1,73

1,64

1,45

1977

1,82

1,59

1,36

2,09

1,09

1,73

1,55

2,09

1,00

1978

2,36

1,91

1,64

3,00

1,00

2,27

1,73

2,82

1,00

1979

0,82

1,82

0,59

1,00

1,45

1,09

0,64

2,18

0,09

1980


1981

1,18

1,82

1,00

1,64

1,18

1,36

0,73

2,45

0,64

1982


1983

1,41

1,45

1,23

1,73

0,73

1,73

1,09

2,18

0,73

1984


1985

1,18

1,55

1,23

1,36

1,09

1,45

1,00

2,00

1,00

1986


1987

1,14

1,27

1,23

1,36

0,91

1,64

0,91

1,64

0,82

1988

0,73

1,36

1,14

0,82

1,18

1,55

0,64

1,55

0,73

1989

1,27

1,41

1,36

1,45

0,73

2,00

1,09

2,09

0,73

1990

1,55

1,14

1,77

1,91

0,91

1,91

1,18

1,36

1,64

1991

1,00

1,14

1,18

0,91

1,09

0,91

1,09

1,18

1,45

1992

1,18

1,36

1,09

1,36

0,91

1,55

1,00

1,82

0,64

1993

1,41

1,73

1,18

1,36

1,91

1,36

1,45

1,55

1,00

1994

1,73

2,09

1,41

2,18

1,27

1,91

1,27

2,91

0,91

1995

1,54

1,92

1,23

1,92

1,77

1,85

1,15

2,08

0,62

1996

2,46

1,92

1,62

2,92

1,31

1,85

2,00

2,54

1,38

1997

2,27

1,42

1,92

2,54

1,85

1,92

2,00

1,00

1,92

1998

1,69

1,50

1,35

1,77

1,08

1,62

1,62

1,92

1,08

1999

1,73

1,54

1,88

1,69

1,46

1,69

1,77

1,62

2,08

2000

2,04

1,54

1,81

1,69

0,85

1,92

2,38

2,23

1,69

2001

2,42

1,85

1,58

2,54

1,62

1,85

2,31

2,08

1,31

2002

1,35

2,00

1,04

1,69

2,15

0,77

1,00

1,85

1,31

2003

1,73

1,81

1,42

2,31

1,77

1,69

1,15

1,85

1,15

2004

1,77

1,54

1,54

2,15

1,38

2,00

1,38

1,69

1,08

2005

1,65

1,23

1,42

2,23

0,85

2,08

1,08

1,62

0,77

2006

1,50

1,38

1,77

2,00

1,15

2,23

1,00

1,62

1,31

2007

2,27

1,50

2,08

2,85

1,08

2,69

1,69

1,92

1,46

2008

1,38

1,38

1,27

1,92

1,23

1,69

0,85

1,54

0,85

2009

1,70

1,63

1,47

2,00

1,40

1,87

1,40

1,87

1,07

2010

1,60

1,67

1,13

1,93

1,53

1,47

1,27

1,80

0,80

2011

1,70

1,63

1,60

1,40

1,00

2,00

2,00

2,27

1,20

2012

1,90

1,67

1,40

2,40

1,33

2,07

1,40

2,00

0,73

2013

1,53

1,53

1,30

1,93

0,73

2,20

1,13

2,33

0,40

2014

1,37

1,80

0,97

1,07

1,40

0,87

1,67

2,20

1,07

2015


2016

1,40

0,90

1,80

1,60

0,40

2,40

1,20

1,40

1,20

2017

1,70

1,20

1,57

2,00

1,00

1,87

1,40

1,40

1,27

2018

1,50

1,03

1,93

1,60

0,73

2,07

1,40

1,33

1,80

2019

1,07

1,23

1,33

0,93

1,07

1,40

1,20

1,40

1,27

I tillegg til sesongene på nivå to (åtte stykker) har Brann fått en dårligere sluttplassering enn i år bare ni ganger; 1979 (12.plass), 1981 (10.), 1983 (10.), 1985 (11.), 1991 (10.), 1995 (10.), 2002 (12.), 2010 (13.) og 2014 (14.) Totalt har vi vært dårligere plassert i seriesystemet 17 ganger f.o.m. 61/62.

Kun i 1964 (0,94 mål pr kamp), 1970 (1,00), 1971 (0,78), 1972 (1,00), 1979 (0,82), 1988 (0,73) og 1991 (1,00) - altså totalt syv sesonger, har vi scoret færre mål pr kamp enn i årets 1,07.

Kun i 1970 (0,61 baklengs pr kamp), 1972 (1,05), 1974 (0,91), 1990 (1,14), 1991 (1,14), 2016 (0,90), 2017 (1,20) og 2018 (1,03) - altså totalt åtte sesonger, har vi sluppet inn færre mål pr kamp enn årets 1,23.

30 sesonger har vi tatt flere poeng pr kamp enn årets 1,33.

Kun i 1971 (0,89 mål pr hjemmekamp), 1988 (0,82) og 1991 (0,91) - totalt tre sesonger, har vi scoret færre mål pr hjemmekamp enn årets 0,93.

20 sesonger har vi sluppet inn færre mål pr hjemmekamp enn årets 1,07.

Kun i 1964 (1,33 poeng pr hjemmekamp), 1971 (1,00), 1979 (1,09), 1981 (1,36), 1991 (0,91), 1993 (1,36), 2002 (0,77) og 2014 (0,87) - totalt åtte sesonger, har vi tatt færre poeng pr hjemmekamp enn årets 1,40.

23 sesonger har vi scoret færre mål pr bortekamp enn årets 1,20.

Kun i 1970 (0,56 baklengs pr bortekamp), 1974 (0,82), 1990 (1,36), 1991 (1,18), 1997 (1,00) og 2018 (1,33) - seks sesonger totalt, har vi sluppet inn færre mål pr bortekamp enn årets 1,40.

18 sesonger har vi tatt flere poeng pr bortekamp enn årets 1,27.

-

Maratontabellen 1948/49 - 2019:

(1948/49 var første sesongen med en øverste serie delt inn i to avdelinger)

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

1312

710

318

284

2679

-

1528

2448

2

Viking

1465

618

393

454

2316

-

1943

2247

3

LSK

1263

535

330

398

2080

-

1677

1935

4

Brann

1347

537

309

501

2153

-

2088

1920

5

VIF

1284

496

313

475

2010

-

1902

1801

6

MFK

1056

469

244

343

1757

-

1499

1651

- hjemme:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

656

428

130

98

1548

-

670

1414

2

Viking

733

384

196

153

1347

-

800

1348

3

Brann

673

338

154

181

1222

-

830

1168

4

LSK

632

333

156

143

1201

-

683

1155

- borte:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

656

282

188

186

1131

-

858

1034

2

Viking

732

234

197

301

969

-

1143

899

3

LSK

631

202

174

255

879

-

994

780

4

Brann

674

199

155

320

931

-

1258

752

Maratontabellen 1961/62 - 2019:

(1961/62 var første sesongen der alle møtte alle i den øverste divisjonen)

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

1298

704

314

280

2651

-

1500

2426

2

Viking

1282

541

339

402

2006

-

1693

1962

3

Brann

1220

495

287

438

1951

-

1820

1772

4

LSK

1134

474

309

351

1808

-

1436

1731

- hjemme:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

649

425

128

96

1532

-

654

1403

2

Viking

641

343

165

133

1175

-

681

1194

3

Brann

610

312

143

155

1108

-

716

1079

4

LSK

567

291

145

131

1042

-

600

1018

- borte:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

649

279

186

184

1119

-

846

1023

2

Viking

641

198

174

269

831

-

1012

768

3

LSK

567

183

164

220

766

-

836

713

4

MFK

521

192

126

203

740

-

820

702

5

Brann

610

183

144

283

843

-

1104

693

Maratontabellen 2000-2019 (20 siste sesonger):

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

564

328

137

99

1152

-

608

1121

2

MFK

538

257

120

161

935

-

717

891

3

Odd

538

224

129

185

806

-

756

801

4

Brann

534

227

116

191

883

-

799

797

- hjemme:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

282

187

58

37

644

-

271

619

2

MFK

269

154

55

60

550

-

301

517

3

Odd

269

145

61

63

492

-

330

496

4

Brann

267

145

58

64

505

-

316

493

- borte:

.

.

Ka

Se

Ua

Ta

Mål


Bakl

Po.

1

RBK

282

141

79

62

508

-

337

502

2

MFK

269

103

65

101

385

-

416

374

3

Viking

267

77

77

113

325

-

408

308

4

VIF

269

82

61

126

362

-

444

307

5

Odd

269

79

68

122

314

-

426

305

6

Brann

267

82

58

127

378

-

483

304

Maratontabellen 2010-tallet (10 siste sesonger): Brann er nr. 7 med 391 poeng. Vi er bak RBK (609), MFK (553), Godset (473), Odd (472), Haugesund (430) og VIF (429). Alle disse spilte en sesong mer i Eliteserien enn oss i denne perioden.

- hjemme: Vi ble 7. beste hjemmelag på 2010-tallet med 245 poeng. Vi endte bak de samme lagene - i samme rekkefølge - som over.

- borte: Vi ble også 7. beste bortelag på 2010-tallet med 146 poeng. Vi endte bak de samme seks som på totaltabellen og hjemmetabellen for dette tiåret.

Maratontabellen etter opprykket høsten 2015: 1) RBK 246 p. 2) MFK 226 p. 3) Brann 199 p. 4) Odd 185 p.

Maratontabellen 2018 - 2019: 1) MFK 127 p. 2) RBK 116 p. 3) Brann 98 p. 4) FKH 93 p.

Tilskuersnitt i Skandinavia 2019 (2018/19 for Danmark):Høyeste

Laveste

Snitt

1

Hammarby

31337

18475

24232

2

AIK

45367

11131

18970

3

FCK

33134

11116

17260

4

Malmö

21812

11521

16566

5

Djurgården

28258

9609

15958

6

Brøndby

20731

7468

13727

7

IFK Göteb.

17222

9248

12837

8

Rosenborg

17799

10040

12704

9

Brann

16484

8693

11042

10

Viking

15029

6500

8933

I fjor var vi nummer åtte, men IFK Göteborg har i år sneket seg foran..

227 klubber i Europa hadde i 2018/19 eller 2019 et høyere tilskuersnitt enn Brann. (Det var 229 i fjor). 161 av disse spilte på øverste nivå i sitt land, 53 på nivå to og 13 på nivå tre. Av relativt kjente klubber vi faktisk slår på snittet, kan jeg nevnte Sturm Graz, Austria Wien, RB Salzburg, LASK Linz, BATE, Levski Sofia, Hajduk Split, Dinamo Zagreb, Viktoria Plzen, Bournemouth, Monaco, AEK Athen, Ferencváros, Lech Poznan, Boavista, Steaua Bucuresti, CFR Cluj, Rubin Kazan, Dynamo Moskva, Partizan, Getafe og Shakhtar Donetsk.

Imidlertid kan det godt tenkes at en del utenlandske klubber bruker reelt oppmøte i stedet for solgte billetter.

I statistikkene under er "max. snitt" og "min. snitt" høyeste og laveste snitt for enkeltsesonger.

Tilskuersnitt øverste serie, hjemmekamper 1948/49 - 2019:Kamp

Max tilsk.

Min. tilsk.

Max. snitt

Min. snitt

Snitt

1

RBK

656

28569

1170

19903

5213

12484

2

Brann

673

24200

3000

17225

5531

11120

3

AaFK

187

10903

4088

10618

6062

8586

4

VIF

639

24894

550

15658

2546

8406

5

Viking

732

16758

1500

15842

3044

8355

Tilskuersnitt øverste serie, hjemmekamper 1961/62 - 2019:Kamp

Max tilsk.

Min. tilsk.

Max. snitt

Min. snitt

Snitt

1

RBK

649

28569

1170

19903

5213

12545

2

Brann

610

24200

4205

17225

7684

11539

3

Viking

641

16758

1500

15842

4339

8892

4

VIF

577

24894

550

15658

2546

8603

Tilskuersnitt øverste serie, hjemmekamper 2000-tallet:Kamp

Max tilsk.

Min. tilsk.

Max. snitt

Min. snitt

Snitt

1

RBK

282

22330

9540

19903

11944

16039

2

Brann

267

19308

6417

17225

10431

13131

3

VIF

269

24894

3765

15658

7630

11010

4

Viking

267

16600

4360

15842

6659

10514

Tilskuersnitt øverste serie, hjemmekamper 2010-2019:Kamp

Max tilsk.

Min. tilsk.

Max. snitt

Min. snitt

Snitt

1

RBK

150

21474

9822

18039

12704

15587

2

Brann

135

17686

8173

13726

10431

12007

3

VIF

150

20958

5037

13646

7834

10329

4

Viking

135

16508

6157

11529

7389

9708

Tilskuersnitt øverste serie, 2016-2019 (etter vårt opprykk i 2015):Kamp

Max tilsk.

Min. tilsk.

Max. snitt

Min. snitt

Snitt

1

RBK

60

21298

10040

17593

12704

16076

2

Brann

60

17686

8173

12380

10431

11428

3

VIF

60

19038

5037

9703

7834

8948

4

Viking

45

15029

6157

8933

7380

8376

Andre lag i Brann 2019:

* Brann 2, som først og fremst består av unge spillere, havnet på 9.plass i sin 3.divisjonsavdeling med 33 poeng på 26 kamper.

* G19-laget kom til kvartfinalen i NM. Etter å ha slått ut Bjarg borte (6-3), Fana hjemme (5-4 på straffer etter 120 min. som endte 3-3), Gneist borte (2-0) og Stord hjemme (9-0), så ble det exit mot borte mot Sogndal (0-1).

* G16-laget slo ut Førde hjemme (3-1 e.e.o.), men tapte 1-4 borte for VIF i runden etter.

Kilder brukt til statistikkene: Nifs.no, Soccerstats.com, european-football-statistics.co.uk