Gå til sidens hovedinnhold

Koss og Søndrål kan vurdere søksmål

Artikkelen er over 19 år gammel

De to tidligere OL-vinnerne på skøyter, Johann Olav Koss og Ådne Søndrål, kan begge vurdere å saksøke TV 2. Det mener advokat Per Danielsen.

Danielsen er spesialist på injuriesaker og sier til Avisenes nyhetsbyrå (ANB) at de to tidligere skøyteløperne kan vurdere å saksøke TV 2 for injurierende påstander.

– Jeg har ikke satt meg så godt inn i saken. Men slik jeg ser det, mener jeg at Koss og Søndrål kan vurdere å saksøke TV 2, sier han.

Insinuasjoner
Også den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie kan vurdere å gå til søksmål mot TV-stasjonen, mener advokaten.

– Insinuasjoner ligger også under lovgivningen og så lenge Dæhlie mener at programmet sverter hans navn og rykte bør han ha en sak, mener Danielsen.

– Dopinganklager er ikke noe du tuller med. Anette Bøe vant for ikke mange år siden en sak mot Aftenposten der avisen hadde antydet at hun hadde brukt doping, sier han.

Om «Rikets tilstand» sier Danielsen:

– Hele programmet kommer med insinuasjoner. Det spilles hele tiden på at dopingpreparater kan ha blitt brukt.

Holdt tilbake informasjon
Danielsen mener også at TV 2 og Gerard Helskog har holdt tilbake informasjon. Og tenker da først og fremst på farmasøyten på Lillehammer, Jørn Breili.

– Han hevder at han sju-åtte ganger har forklart hvorfor de ikke har dokumentasjon på legemidlene. Når dette ikke er med i programmet, mener jeg det er å holde informasjon tilbake. Og den eneste logiske grunnen til det er at hvis dette hadde kommet med i sendingen, ville ikke saken vært så god, sier Danielsen.

– Dette er både rettslig og presseetisk galt. Det er underslag av viktig informasjon, sier han.

Men Breili har ikke mulighet til å saksøke kanalen.

– Nei. Men han er et kronvitne. Hans vitneutsagn er dokumentasjon og bevis av første klasse, avslutter Danielsen.