Gå til sidens hovedinnhold

Sigurd (25) er Osterøys ukjente VM-håp

Hva gjør man når man elsker å gå på ski, men er fra Osterøy?

– Det har ikke vært de mest snørike vintrene, ler Sigurd Braathen Reigstad.

BA ringer ham før han skal ut og spise med resten av laget. 25-åringen befinner seg i Trento i Italia. Straks går turen til Val di Fiemme. Kjent som et skimekka. Hva kan en ostring ha her å bestille?

Håp om medalje

Rulleski! Og det er ikke hva som helst som venter Reigstad. Han skal delta i VM. De fleste som har skrudd på TV-en en vinterhelg har fått med seg navn som Aleksandr Bolsjunov og Federico Pellegrino. De er også med, men skal få slite. Blant annet med Sigurd fra Osterøy.

Han er helt i verdenstoppen; sist VM endte Reigstad på 7. plass i supersprint, som er hans spesialitet.

– Målet er å forbedre plasseringen fra forrige VM. Hvis en kommer så langt, kan alt skje. Det er så jevnt, det skal ingenting til, sier han.

Reigstad har også et sølv fra junior-VM for seks år siden å vise til. På fredag står det på hundredeler. «Supersprint» er ingen overdrivelse. Distansen er 200 meter, og det går styggfort. I langrenn jobbes det for å innføre nyvinningen supersprint som 100 meter, i et ledd for å fornye sporten.

Les også

Massiv støtte til Terje på Totland: – Nå renner tårene her

I tillegg er supersprint-distansene «byvennlige» – de kan legges til Torgallmenningen i stedet for avsidesliggende fjelldestinasjoner. Det åpner opp for andre type arrangement med gode publikums- og sponsormuligheter.

Reigstad ser gjerne at rulleski-sporten kan «pushe» langrenn til fornying, slik Johannes Høsflot Klæbo faktisk har tatt til orde for.

Oppdaget på Beito

– Det blir spennende å se hvordan fremtiden blir med mindre snø på grunn av klimaendringene. Jeg håper snøen holder seg, men rulleski har kommet for å bli, tror Reigstad.

25-åringen har alltid likt å gå på ski, men på Osterøy blir det gjerne heller rulleski. Sprinteren kom inn i rulleskisporten da han ble «oppdaget» av en gjeng på Beitostølen. De så sprinttalentet hans.

– De så det var håp for meg, og så ble det jo sølv i junior-VM. Siden har vi blitt en god gjeng som reiser på tur, forteller han.

Det krever kjærlighet til idretten, for Reigstad har ikke noe lag – utenom at han selvsagt representerer Osterøy IL.

– Vi får ikke så mye støtte fra forbundet, men vi får det til å gå rundt. Det er veldig godt samhold i rulleskifamilien, sier han.

2019-mester Ragnar Bragvin Andresen er blant seks nordmenn som skal konkurrere i herreklassen. Han tok gull i supersprinten (200 meter) og sølv i lagsprint i Latvia for to år siden.

– Dette blir spennende. Jeg skal prøve å forsvare VM-gullet, men er ikke favoritt i år. Det er andre konkurrenter, ikke minst mine gode lagkamerater, som er raskere enn meg nå, sier Andresen til NTB.

Les også

Slik er planen som skal gjøre Bergen til et skiparadis

Kommentarer til denne saken