2. desember i fjor ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for overgrep mot flere elever ved en skole i Bergen. De seksuelle overgrepene skal ha skjedd i arbeidstiden. Onsdag ble han varetektsfengslet i åtte nye uker og siktelsen ble utvidet.

Det bekrefter politiadvokat Inger-Lise Høyland overfor BA.

Siktelsen viser fremdeles ni fornærmede, men to av forholdene er justert til å omhandle voldtekt. Han anklages dermed nå for tre voldtekter av barn under 14 år og åtte forhold av seksuell handling.

Forholdene skal ha funnet sted på begge bergensskolene mannen jobbet på.

Rektoren fikk varsel

Onsdag kunne BA avsløre at rektoren ved en av skolene den siktede SFO-ansatte jobbet ved, ikke lenger er ansatt i kommunen. Den tidligere skolelederen skal ha holdt overgrepsvarsel skjult for skoleetaten.

2. mai i fjor ble det varslet om mannen. Etatsdirektør Frode Nilsen har tidligere uttalt at varselet handlet om «uanstendig adferd».

– Det var foreldrene til to andre barn som gikk til rektor og informerte, uten at rektor foretok seg noe. De varslet om overgrep, sa Morten Kjensli onsdag. Han er bistandsadvokat for en jente som skal ha blitt utsatt for voldtekt.

Rektoren ved den første skolen overgrepene skal ha funnet sted ved, trådte til side under etterforskingen av saken, men kom aldri tilbake i stillingen.

Trolig rettssak til høsten

Fra politiets side er saken ferdig etterforsket, og oversendt til statsadvokaten. Rettssaken mot den overgrepstiltalte blir trolig til høsten.

Onsdag ble det avholdt et nytt fengslingsmøte om mannen som jobbet ved de to skolene. Her ble det avgjort at han skal tilbringe de neste åtte ukene i varetekt.

Han har tidligere erkjent delvis straffskyld, og har gitt uttrykk for at han er lei seg og ønsker behandling. Han er ikke tidligere domfelt. Ifølge hans forsvarer, Erik Johan Mjelde, har han ikke erkjent straffeskyld for voldtekt.

Strafferammen for voldtekt av barn under 14 år, er i straffelovens paragraf 299 satt til ti års fengsel.