Pulsen tar de neste ukene temperaturen på hvordan sommeren er for kjente folk fra bergensområdet. Dette er planene til musiker Silja Sol Dyngeland (32).

Hva skal du i sommer?

– Jeg har akkurat flyttet inn i mitt helt eget hjem, så jeg skal komme litt på plass. Jeg skal også legge ut alt jeg ikke trenger til salgs, og det er overraskende mye greier. Akkurat nå er jeg i Piemonte og har litt ferie og sommerkontor her, det er herlig. Så skal jeg til Austevoll på årlig ferie der med familien. Jeg skal også mekke litt musikk og gjøre ferdig greier til plateslippen i oktober.

Hva er ditt beste ferieminne?

– Jeg har alltid feriert mye hjemme i Norge, og husker særlig en tur til Jomfruland da jeg var 14 år, det var helt nydelig og idyllisk. Jeg og bestevenninnen min Viktoria fikk oss sommerjobb på den lokale kiosken og solgte softis og snop til alle som badet og koste seg. Vi hadde det helt herlig sammen der.

Hva er ditt verste ferieminne?

– Jeg kommer ikke på noe veldig kjipt egentlig. Har stort sett hatt det digg, men kanskje den sommeren jeg var 12 år. Da hadde vi ikke noe på planen og alle vennene mine var vekkreist.

Hva skal du høre på i sommer?

– Jeg hører mye på ymse 80-tallsgreier om dagen. Også går Fleetwood Mac sin «Greatest Hits» liste på repeat.

Hvilken sommerlåt går deg på nervene?

– Har ingen spesifikke låter som jeg klikker i vinkel av. Om noe forferdelig kommer på, er det jo bare å svitsje til neste, skru av eller pakke sakene og gå!

Har du et godt tips til hva man kan gjøre på regnfulle dager i sommer?

– Åpne vinduet, ta en kaffe eller noe bobler i glasset, spise vannmelon og bare sitte å se og høre på at det regner. Det lukter så godt!

Hvordan ser din perfekte sommerdag ut?

– En perfekt sommerdag begynner ofte kvelden før, da har jeg drukket masse god vin og grillet med venner. Så har jeg sovet godt og lenge, og våkner deretter til fuglesang og nydelig vær. Jeg står opp når det passer meg, fyrer på sommerkjolen og får meg en kopp kaffe. Og har fridag.

Hvor mange grader må det være i vannet før du bader?

– Helst kanskje 16 grader, men under det må man jo ofte klare seg med i Norge…