– Klokken var like over midnatt da Simba satte av gårde i retning Skansen og Fløyen. Jeg prøvde å løpe etter, men uten å lykkes. Du kan godt si at nyttårsfeiringen min tok en brå slutt akkurat der, sier hundeeier Even Lillefosse.

Simba er en ett år gammel hund av typen chow-chow. Hun er rødlig kremfarget med blå tunge, og er litt stor for rasen.

Trolig har hun blitt skremt av smellene fra nyttårsrakettene.

– Hun er veldig gemyttelig og har aldri stukket av tidligere!

Bergenseren var på nyttårsfest hos en kamerat i Øvre Kalfarlien. Ved midnatt tok han med seg sin firbente venn utenfor i bånd.

– Simba har sett stort fyrverkeri i Oslo sist sommer. Da gikk det helt fint. Men denne gangen tror jeg hun ble redd. Problemet er at vi bor i hovedstaden til daglig og hun er ikke kjent her. Hun klarer ikke å finne veien hjem selv, sukker Lillefosse.

Onsdag ettermiddag gikk han rundt i Fjellsiden og delte ut etterlysningsplakater av hunden sin, med navn, bilde og telefonnummer.

Når BA treffer ham i Øvre Kalfarlien, der Simba forsvant 16 timer tidligere, venter han på en sporhund, venner og kjente som skal bistå i søket.

Saken fortsetter under bildet.


Etterlyst på Facebook

– Jeg har fått hjelp av venner og kjente til å etterlyse henne i sosiale medier og andre kanaler. Responsen har vært utrolig og jeg har fått mange meldinger, sier Lillefosse.

En av dem som har hjulpet til med etterlysning på Facebook er skuespiller Lykke Kristine Moen. Hun bruker nettverket sitt i håp om å få en løsning på forsvinningen.

– Jeg møtte Simba for første gang i går og ble umiddelbart glad i henne. Håper vi finner henne snart!

Saken fortsetter under bildet.


Også på en side for forsvunne hunder i Bergen er signalementet av Simba lagt ut.

Chow-chowen har brunt halsbånd, men dessverre ingen navnetag på seg.

– En mann kontaktet meg tidligere i dag og trodde han kanskje hadde sett Simba ved Skansen, men han klarte ikke å fange henne. Jeg ber om at alle som kan ha tips tar kontakt, sier Even Lillefosse.