– Da begynner vi! Rune, du leder an ... Ingrid, du står her, og når Rune begynner følger du ham, instruerer Jan Inge Skogheim de nøye utplasserte arbeiderne i det godt belyste loftet.

Snekker Rune Strandenes knuger et par rosa ark omkranset av Kjersti Bergesen, Einar Nilsson og de andre hjelperne mens fotograf Ingrid Håvardsholm posisjonerer seg foran dem.

– Vær så god! roper regissør Skogheim ut, og Strandenes setter i gang med å forklare gjengen oppgaven som står foran dem: Snekre sammen hyller slik at de blir helt identiske.

Rett før jul kunne BA fortelle at «Tid for hjem» og «Tid for hage» legges ned etter kommende sesong.

Nå har vi blitt med på den aller siste innspillingen av suksessprogrammet, som hadde 500.000 seere denne sesongen.

– Stor, lykkelig familie

Det er nest-siste dag før familien i huset kommer hjem, men i tredje etasje har noen lavere skuldre enn andre.

Det er ikke uten grunn Nilsson tidlig skilte seg ut da det var audition for «Tid for hjem» i 2003. Og valget på maleren, mesterdanseren og altmuligmannen fra Landås ga full klaff: Sammen med programleder Kjersti Bergesen har Nilsson vært fast innslag helt siden starten.

På loftet gjøgler maleren i kjent stil mens han legger siste beisestrøk på noen stokker og forteller hva som skal møte husets eiere om under 48 timer.

Siste innspillingsuke til tross, hele Nilsson stråler om kapp med TV-lyskasteren.

– Det er rart og trist, for vi er en stor, lykkelig familie. Jeg er ikke en person som liker å jobbe alene, sier Nilsson.

«Yes, dette fikk du til, Einar! Bra, Rune! Sånn skal det gjøres, Kjersti!». Sånne utsagn er noe han har behov for, både å høre, og å si til folk rundt seg, forklarer han.

År med latter, synging og tøysing

Den unisone tilbakemeldingen, samme hvem vi spør foran og bak kamera, er at det er gjengen som vil bli savnet.

Latteren, syngingen, tøysingen, utallige lunsjer og middager og det å dra lasset sammen så huseierne blir både overrasket og fornøyde og seerne inspirert og underholdt.

Kjersti Bergesen, som var med på å skape «Tid for hjem», anslår at hun sikkert har sydd 500 puter, malt nærmere 1000 vinduskarmer og båret tusenvis av planter og utrolig mange jordsekker i løpet av årene med «Tid for hjem» og «Tid for hage».

– Det varmer hjertet mitt at folk gidder å skrive tilbakemeldinger om at de kommer til å savne oss, og at TV 2 bør snu. Tusen takk, sier programlederen.

Hun er også den eneste som er fast ansatt i TV 2. De andre foran kamera er innleid av det bergenske produksjonsselskapet Pandora Film AS, og på Pandora er det cirka 20 personer involvert i produksjonen.

– Det er trist, men det er ikke noe jeg kan gjøre med, sier Bergesen på spørsmål om hun kjenner et visst ansvar for arbeidsplassen til kollegaene på settet.

Siste episode ruller på skjermene i starten av mai. Hos TV 2 får BA opplyst at det fortsatt ikke er noe nytt å melde om hva som erstatter Tid for-konseptene.

– Det er en tid for alt. Vi trenger å skape rom for nye ideer, uttalte programredaktør Kathrine Haldorsen til BA da nedleggelsen ble kjent.