Vegar Moe Nilsen er sjef for fiskedisken hos Lerøy Mat Galleriet, der de blant annet har hjerteskjell fra Lofoten. Foto: ARNE RISTESUND Les også Nytelse fra Norge og Napoli
Snart skal denne Askøy-familien ta farvel med norske fjorder og fjell. Johan Kvalheim (foran) med Rose Marie og døtrene Anna (13), Stina (16) og Mari (18), her på tur i Åndalsnes. Foto: PRIVAT Les også Johan er Norges nye sjømat-ambassadør. Tar med seg fire jenter og flytter til Tokyo
Forsker og matnerd Arne Duinker ved Havforskningen har vært opptatt av sjømat i over 20 år. Nå deler han sine kunnskaper, også med studenter og stjernekokker. Lørdag kveld serverer han mat fra fjæren på Havrommet sammen med biolog Ståle Ellingsen (t.h.). FOTO: ARNE RISTESUND Les også – Vi har et koldtbord i fjæren vår!
Forskningen Marianne Goris og resten av teamet utfører kan bidra til å løse store utfordringer i fremtiden. Foto: RUNE JOHANSEN Les også Marianne har «forsket bort» den grelle lukten fra fiskeavfall: – Gir sjømaten uendelig med nye muligheter
– Tenker vi kreativt kan dette bli en ressurs, en delikatesse, mener Stein Mortensen. Foto: ANDERS KJØLEN Les også Østersen er et problem, men også en ressurs
Alf-Helge Aarskog (t.h.) og Ivan Vindheim er henholdsvis avtroppende og påtroppende administrerende direktør for Mowi. Foto: Lise Åserud Les også Norges best betalte konsernsjef gir seg etter ti års opptur
Krabbeklør hos Fjellskål Fisk & Skalldyr i Mathallen til 449 kroner kiloet. Foto: Eva Neteland Les også Reagerer på krabbeklør-pris: – Altfor dyrt
Mowi fra Bergen skal lansere den første globale sjømat-merkevaren. – Et hårete mål, men noe vi tør å stå inne for, sier kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland. Les også Laks skal bli Norges svar på Coca-Cola
Ny tittel: Norge har for første gang en fiskeri- og sjømatminister: Harald T. Nesvik (Frp). – På tide, mener sjømatselskaper i Bergen. Foto: Øyvinn Myge/NFD Les også – Sjømat er mer enn bare fiskeri
For ti år siden spiste nordmenn knapt nok sushi, nå er vi klare for snegler og tang, tror eksperter og sjømatnæringen. Her Mariann Persson fra en tidligere BA-reportasje i skjærgården på Sotra. FOTO: ARNE RISTESUND Les også Forskere frykter matmangel: Du må spise mer snegler og tang
Prisene på reker har begynt å stige, selv om sommeren fortsatt er et stykke unna. Bestanden i Skagerrak er lavere enn på flere år, og det er færre reker å få kjøpt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix (Illustrasjonsfoto) Les også I år blir rekene dyre
– Nå begynner tanken om å bruke hele havet som spiskammers å få godt fotfeste. Det må feires, skriver Sissel Rogne. Foto: Ntb/scanpix Les også Ta hele havets spiskammers i bruk
– I sommer blir vi rundt ti personer engasjert i fjordcruise-konseptet for å få alt til å gå rundt, sier Arnfinn Djukastein som tar en kikk på det fantastiske utvalget av sjømat som ligger i kjøledisken i Mathallen. To daglige seilinger krever sitt. (Foto: TOM R. HJERTHOLM) Les også Det satses videre. «Lykkeper» overtar på fjorden
Aarti Ramachandran i FAIRR er ikke overrasket over at norske sjømatprodusenter kommer høyt på listen over bærekraftig matvareporduksjon. FOTO: SVEIN TORE HAVRE Les også Setter norsk sjømat på topp
Liudas Vainauskas, Eva Solhaug og Kjersti Solberg er eiere i nyetablerte Sund Laksepakkeri AS, som overtar produksjonen etter Norse Production. Foto: EMIL W. BREISTEIN Les også Ansatte kjøpte konkursbo etter omstridt fiskebedrift
Det står levende fisk tilhørende Sekkingstad AS står i slaktemerder ved anlegget på Skaganeset. Av den grunn har bostyrer valgt å opprettholde produksjonen for å sikre verdier. Foto: BA Les også Langer ut mot konkursbedrift
I nærmere fem uker i fjor høst måtte fiskebedriften Norse Production klare seg uten 70 streikende ansatte. Torsdag ble bedriften slått konkurs. Les også Fiskebedrift med 120 ansatte konkurs
Daglig leder Harald Sveier (t.v.) i Ocean Forest og Anders Karlsson-Drangsholt i Bellona holder frem fangsten under innhøsting av sukkertare. Foto: MARIANNE ALFSEN / LERØY Les også Lerøy og Bellona satser sammen på tare-krydder
Med råvarer hentet nylig fra dypet utenfor Brattholmen av storebror Knut Magnus lager Mariann Persson skalldyrsuppe i fjæresteinene. Familien satser både på salg av sjømat og opplevelser. Foto: ARNE RISTESUND Les også Søsken med skjell og safari i skjærgården
OPPGITT: NNNs leder Jan-Egil Pedersen dro i går til Sotra for å besøke de streikende hos laksekjempen Sekkingstads produksjonsbedrift, Norse Production. Han er ikke imponert av arbeidsgiveren.FOTO: STIAN ESPELAND Les også Raser mot innleie og stillingsannonse under streiken: – Helt hinsides
Jan Erik Pello fra Arendal og bergenseren Erling Selvik benket seg under dekk og tok for seg av matfatet lenge før avgang. Foto: Eirik Hagesæter Les også Flyttet restauranten på fjorden
Fra neste uke har fabrikksjef Ragnar Eikeland i Lerøy Fossen AS vesentlig færre ansatte i arbeid. Eikeland henviser til konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group for kommentarer. Foto: MAGNE TURØY Les også Lerøy permitterer 55 ansatte på Osterøy