Gå til sidens hovedinnhold

Sjåføren sjanglet mot bilen og kjørte av gårde. Men ting var ikke som de så ut.

– Også tidligere er han blitt utsatt for dette, sier politiet.

For abonnenter

På formiddagen første juledag skapte en eldre mann oppstandelse på Askøy da han ble observert idet han satte seg inn i en bil på Kleppestø kai.

Mannen var nemlig svært ustø på bena og fremsto som godt beruset. Forskrekkede vitner ringte politiet og varslet om det de var overbevist om var en fyllekjører med skyhøy promille.

– Vitnene hadde sett ham kjøre i retning Florvåg og vi rykket ut for å lete etter ham, sier politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy ved Askøy og Øygarden politistasjon.

Patruljen forsøkte flere ulike adresser før de til slutt fant mannen hjemme i boligen sin. Han var da klin edru.

– Han blåste til null på alkometeret, og hadde gyldig førerkort. Han hadde ikke gjort noe galt, men hadde problemer med hoften og annen sykdom som gjorde at han fremsto som beruset.

Også tidligere var mannen i 70-årene blitt stoppet på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring, kunne han fortelle til patruljen.

– Folk hadde reagert på fremtoningen hans og varslet politiet. Men han hadde forståelse for at slikt kunne skje, sier Heggøy, og tilføyer at patruljen bare kunne beklage forstyrrelsen og takke for samarbeidet før de forlot stedet.

Kommentarer til denne saken