Vant sølv i Nordisk mesterskap

Her er spillerne og trener Ole Valaker etter helgens mesterskap. Fra venstre: Liam Jansson Rønnestad, Ariza Hina Mansoor, Nicholas Sunde, Ole Valaker (trener), Afras Uddin Mansoor og Henrik Ådlandsvik Iversen.

Her er spillerne og trener Ole Valaker etter helgens mesterskap. Fra venstre: Liam Jansson Rønnestad, Ariza Hina Mansoor, Nicholas Sunde, Ole Valaker (trener), Afras Uddin Mansoor og Henrik Ådlandsvik Iversen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gull i NM ble fulgt opp med sølv i Nordisk mesterskap av Søråshøgda skole.

DEL

Søråshøgda skole vant sølv i Nordisk mesterskap for skolelag i sjakk denne helgen.

– Noen på laget spilte veldig godt, mens andre ikke fikk det helt til. Det er slik det ofte er med lag. Jeg er imponert av at de klarte det så bra første gang i Nordisk mesterskap. Jeg er stort sett fornøyd, sier Ole Valaker, som er trener og lagleder for laget.

Klatret tre plasser

Søråshøgda vant tre kamper, spilte én uavgjort og tapte én kamp.

– Lørdag kveld tapte vi mot Island, og da var vi langt nede. Da lå vi på femteplass av seks lag, sier Valaker.

Men etter seiere mot Sverige og Finland på søndag, klatret Søråshøgda tre plasser og knep sølvmedaljen like foran det danske laget. Island vant gullet.

Optimist for neste år

Nordisk mesterskap besto av de nasjonale vinnerne fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island, og som arrangør fikk Norge delta med ett ekstra lag.

Søråshøgda vant NM for skolelag i vår, og neste år har Valaker en drøm om å vinne gull både i NM og Nordisk mesterskap.

– Egentlig vil jeg ikke si det sånn, for det legger press på spillerne. Men det er ingen tvil om at de har skumle planer slik sett. Det er unaturlig å tenke noe annet, sier Valaker.

– Hadde vi spilt som normalt mot Island, så hadde vi tatt dem også. Men alle Island sine spillere er født i 2003, så de er ute av turneringen neste år, mens våre fire best rangerte spillere fortsatt er med. Så jeg er optimistisk med tanke på det, sier Valaker.

Ifølge Valaker var dette beste resultat av en Bergens-skole i Nordisk mesterskap siden 1995. Den gang vant Kronstad gull.

Artikkeltags