Mot Skeid ble det enda en grei hjemmeseier for et lag som fortsatt vinner og vinner - og det uten å slippe inn mål - på Stadion i hvert fall. Det var godt å se laget reise seg etter fadesen i Mjøndalen og vise at man ikke har tatt ferie helt ennå.

Etter at ubeseiret-sesongen gikk i vasken forrige helg, er det først og fremst poengrekorden i divisjonen det nå handler om. Den tåler ikke flere feilskjær. Og det ble det heller ikke mot Skeid som nå er henvist til nedrykkskvalikplassen for godt denne sesongen.

Håpet om 100 mål denne seriesesongen fadet imidlertid ut med alle de brente målsjansene etter pause. Men vi scoret likevel mer enn nok til at de tre poengene aldri var i fare. Brann var Skeid-oksene fullstendig overlegne og laget fra Torshov hadde nesten ingenting å by på. Seieren kunne og burde vært mye større. For sjansesløseriet før 3-0-målet endelig kom, var stort.

Niklas Castro hadde en spesielt god mandagskveld i høstværet med to mål, og hans vakre frisparkmål etter 25 minutter sikret at Brann nå står med scoring i 30 strake seriekamper. Det har aldri tidligere skjedd i klubbens historie. Den gamle klubbrekorden på 29 var fra 2008-2009.

At vi dessuten holdt nullen bak gjorde at vi satte klubbrekord i antall hjemmekamper på rad i serien med rent laken, som det oversettes hvis du ikke er inne på engelsk fotballterminologi. Det har nemlig aldri tidligere hendt at Brann har holdt målet rent i syv strake serieoppgjør på Stadion. Den gamle klubbrekorden var på seks strake og var faktisk bare seks år gammel.

To kamper gjenstår og vi trenger altså seier både mot Fredrikstad borte og KFUM hjemme for å sette den nevnte poengrekorden på nivå to. Får vi en seier og en uavgjort, blir det bare tangering av tangodraktenes 79 poeng fra tre år tilbake.

Hundre scoringer klarer vi som sagt neppe ikke nå. Vi har 88 og mangler altså tolv mål totalt i bortekampen mot tabell-ellever Fredrikstad og i hjemmekampen mot serietreer KFUM. Rødbuksene fra gamle Østfold har riktignok ingenting å spille for, men kristenforeningen fra hovedstaden har antagelig en tredjeplass å forsvare i siste runde - som i så fall vil gi dem enklere vei til kvalikfinalen. Men er vi heldige, har heller ikke de noe å spille for i siste runde. Likevel tror jeg nok tolv mål på de siste to kampene er noe bortimot sokkerøyking.

Men kanskje kan vi klare de syv målene - og 95 totalt - vi trenger for å slå klubbrekorden fra gullsesongen 1961/62? Ja det er drøssevis av førstedivisjonsrekorder og klubbrekorder vi enten har satt, kommer til å sette, bør kunne sette - eller kanskje kan sette - denne sesongen:

En kortversjon(!)-oppdatering på rekordene Brann kan sette - eller allerede har satt - for hele sesonger i 1. divisjon:

("1. divisjon" er altså rekordene for alle klubber i divisjonen - ikke bare Branns klubbrekorder. Klubbrekorder er uansett divisjon. Rekordene er for sesonger med 30 serierunder, dvs. 2001-2009 og 2011-2022 i 1. divisjon og 1961/62 + f.o.m. 2009 i Eliteserien).

* POENGREKORDER:

- 1. divisjon: Må vinne de to siste.

- Hjemmekamper 1. divisjon: Denne kan vi ikke få.

- Bortekamper 1. divisjon: Allerede tatt.

- Klubbrekord: Allerede tatt.

- Klubbrekord hjemme: Må vinne den siste hjemme.

- Klubbrekord borte: Allerede tatt.

* SCORINGSREKORDER:

- 1. divisjon: Allerede tatt.

- Hjemmekamper i 1. divisjon: Går nok ikke, for da må vi score ti i siste hjemmekamp.

- Bortekamper 1. divisjon: Allerede tatt.

- Klubbrekord: Mangler syv mål siste to kamper.

- Klubbrekord hjemme: Mangler fem mål i siste hjemmekamp.

- Klubbrekord borte: Mangler tre mål i siste bortekamp.

* BAKLENGSMÅL-REKORDER (LAVEST):

- 1. divisjon: Tåler inntil seks på de siste to.

- 1. divisjon hjemme: Tåler inntil to i siste hjemmekamp.

- 1. divisjon borte: Denne kan vi ikke ta.

- Klubbrekord: Tåler inntil tolv på de siste to.

- Klubbrekord hjemme: Tåler inntil ett i siste hjemmekamp.

- Klubbrekord borte: Tåler inntil ni i siste bortekamp.

* MÅLFORSKJELL:

- 1. divisjon: Denne får vi.

- 1. divisjon hjemme: Vi må vinne med minst fire i siste hjemmekamp.

- 1. divisjon borte: Denne får vi.

- Klubbrekord: Denne får vi.

- Klubbrekord hjemme: Tåler tap på inntil syv mål i siste hjemmekamp.

- Klubbrekord borte: Denne får vi.

* SEIERSMARGIN:

- 1. divisjon, avstand nr. 1 til 2: Vi kan la nummer to komme inntil fire poeng nærmere.

- 1. divisjon, avstand nr. 1 til 3: Vi kan la nummer tre komme inntil fire poeng nærmere.

(Se for øvrig mer detaljert under "Statistikkbonanza" lenger nede)

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Fra tapet i Mjøndalen var det gjort to endringer i startoppstillingen: Mathias Rasmussen og David Wolfe var ute, og Andreas Skovgaard og Felix Horn Myhre kom inn. Ruben Kristiansen ble flyttet til venstrebacken.

Brann var kjapt ute av startblokkene og allerede etter 41 sekunder hadde Sivert Heltne Nilsen et langskudd som Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål måtte gi retur på, men de fikk ryddet opp. Etter fem minutter kom Niklas Jensen Wassberg til en heading utenfor etter fint forarbeid av Frederik Børsting og Felix Horn Myhre.

Etter ti minutter skulle Skeid komme på en farlighet i etterkant av et farlig balltap av Fredrik Pallesen Knudsen, men Johnny Budusons skudd fra sekstenmeteren gikk heldigvis utenfor.

Halvannet minutt senere hadde Niklas Castro et godt skudd fra tolv meter som Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål måtte slå til corner.

Så roet kampen seg litt. Det skjedde ikke så mye på en stund. Ikke før nesten halvspilt omgang da Aune Heggebø blåste ballen langt utenfor fra ti meter.

Da 25 minutter var spilt fikk vi frispark på 21 meters hold. Og det sendte Castro pent over muren og inn i det høyre hjørnet. 1-0! Lekkert! Endelig var vi i gang!

Ti minutter før pause fikk Skeids keeper såvidt en hånd på et Wassberg-skudd i feltet, mens det like etter ble reddet nesten på strek da Castro forsøkte seg fra omtrent samme hold.

Doblingen av ledelsen kom etter 40 minutter: Skeid kom seg aldri lenger enn halvveis ut på egen halvdel og Felix kom seg inn i feltet før han sendte til Aune Heggebø som snek seg bak Ulrich Ness og satte inn 2-0 fra elleve meter. Dermed så vi ut til å være tilbake på vinnersporet etter avsporingen på Østlandet forrige helg. Dette var Heggebøs trettende scoring i årets serie.

Så headet Heggebø over på en corner og også på et innlegg fra Wassberg like før pause. Lagene gikk til halv tid på stillingen 2-0 til oss etter totalt dominans i omgangen.

(Fortsetter under bildene)

Til andre halvdel kom Mathias Rasmussen inn for Andreas Skovgaard.

Brann fortsatte presset etter pause og etter 52 minutter blokkerte bortelagets sisteskanse en Heggebø-avslutning fra åtte meter. Sistnevnte var også mannen bak en heading utenfor et drøyt minutt senere.

Etter en time viste Sivert hvorfor han helst ikke bør skyte fra distanse: Hans forsøk fra 23 meter gikk i hvert fall ti meter over og utenfor. "OBOOOOS"-ropet som ellers pleier å være eksklusivt for motstandere som gjør noe elendig, ble denne gang tilegnet Sivert - som tok det hele med et smil.

Atten minutter ut i omgangen kom to nye Brann-bytter da Bård Finne og Kasper Skaanes kom inn for Frederik Børsting og Felix Horn Myhre.

Og nettopp Skaanes skulle vise seg med et skudd like utenfor allerede etter mindre enn to minutter på banen.

Presset var vedvarende ut over i omgangen, men det var ikke alltid vi klarte å komme til avslutninger.

Våre to siste bytter kom med seksten minutter igjen: Da var det Ole Didrik Blomberg og Vegard Leikvoll Moberg som kom inn for Wassberg og Heggebø.

Med knappe kvarteret igjen kom innbytter Kristoffer Hoven seg til en slags heading fra åtte-ni meter, men ballen bare spratt inn til Dyngeland. Dette var det nærmeste oslolaget hadde kommet scoring etter pause, og det sa i grunn mest om hvor uhyre tafatte de hadde vært.

Med tolv minutter igjen var det Blomberg sin tur til å skyte utenfor. Og fire minutter senere satte Moberg ballen i mål fra kloss hold, men ble avvinket for offside.

Minuttet etter skjøt Finne via keepers fingertupper og like over fra tyve meter. Så fikk Moberg en mulighet fra kloss hold, men fikk aldri noe godt treff med skallen. Det var rene kanonaden nå - og også Finne forsøkte et skudd, men keeper blokkerte. Tre minutter før slutt var Finne der igjen, men skuddet fra åtte-ni meter ble litt for løst til å skape problemer for keeper.

Etter hvert var det helt utrolig at vi ikke ledet med mer enn 2-0, og det ble ikke mindre merkelig minuttet før slutt da Sivert headet utenfor fra seks meter. Den ballen skulle tydeligvis ikke inn i mål i denne omgangen!

Bortelaget fikk en halvsjanse på overtid, men Kristoffer Hovens skudd fra ti-tolv meters skrått hold ble blokkert av Ruben Kristiansen.

Vi skulle likevel få det tredje Brann-målet til slutt: To minutter og seks sekunder på overtid stanget nemlig Castro inn 3-0 fra seks-syv meter på et godt innlegg fra Blomberg. Dermed har også norsk-chileneren nådd milepælen med tosifret antall scoringer i årets liga.

Dette var det siste som skjedde i kampen. Det endte 3-0 til oss og vi har fortsatt muligheten til å sette poengrekord for divisjonen.

(Fortsetter under bildet)

Publikum:

7224 betalende. En nedgang på 907 fra sist. Men nå er det åpenbart at sesongen er over folk. Det reelle oppmøtet kan vel aldri ha vært over 5000? Sannsynligvis mindre. Meget glissent også på Store Stå. Tam stemning og dårlig trøkk. Nyvinningen "rykker ned til Brann 2" var vittig, men vi får forhåpentlig aldri mulighet til å synge den igjen i seriekamp. Vi skal aldri ned igjen til noen divisjon der nedrykk til Brann 2 er mulig!

Vi mangler nå 6431 tilskuere mot KFUM for å klare 10000 i snitt i år (dette skal tirsdag være solgt allerede), mens vi trenger 8306 for å slå snittet fra forrige Brann-sesong i OBOS som var 10124. Jeg regner med det blir litt økning i oppmøtet igjen i avslutningen når pokal(!) skal deles ut og vi kanskje også har mulighet til å sette poengrekord. Snittet vårt én hjemmekamp før slutt er 10255.

-

Det poetiske hjørnet:

Skeid på kvalik, neste!

Ja det burde jo gå greit

Men tapet borti Mjøndalen

det var jo ganske leit

Det viste at vi ikke er

uslåelig i år

At uten riktig spirit

er det ukjent hva vi får

*

Men Brann tok grepet snart

og Skeid var nesten aldri fremme

Og frykten for poengtap

kunne vi snart bare glemme

For Castro, på et frispark,

ga oss 1-0, ganske pent

Og Heggebø ga 2-0,

det var mildt sagt fullt fortjent!

*

I andre gikk det tid

før vi fikk enda ett i kassen

det med hundre mål

det kan vi kaste rett i dassen

Vi måtte score mange

for å ha en kjangs på den

Og tross en kanonade

er det lite håp igjen

*

For tredje målet kom jo

som det siste spark på ballen

Castro fikk det målet

og det scoret han med skallen

nye tre poeng,

og en rekord, den skal vi ha:

Vi skal ta åtti-én poeng

før vi drar her ifra.

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

Hjemme: Vi har nå syv serieseire på rad på Stadion. Forrige gang vi klarte det var fra april til august 2016 da vi vant åtte strake hjemmekamper i serien. Forrige gang vi ikke vant hjemme var da vi spilte 1-1 mot Stabæk 10. juli.

Kamper uten tap:

Hjemme: Dette var vår 15. strake hjemmekamp i serien uten tap (12-3-0). Forrige gang vi spilte så mange hjemmekamper i serien uten tap var fra oktober 2006 til mai 2008 da vi hadde 18 (15-3-0). I obligatoriske kamper var det vår 16. strake hjemmekamp uten tap (13-3-0). Forrige gang vi hadde så mange obligatoriske hjemmekamper uten tap var fra oktober 2006 til september 2007 da vi også hadde 16 (12-4-0). Forrige hjemmetap kom 28. november i fjor da Molde slo oss 1-0.

Scoringer:

* Vi har nå scoret i 30 strake seriekamper med Brann-scoring. Dette er ny klubbrekord i serien. Den gamle klubbrekorden var 29 strake fra august 2008 til august 2009. Sist vi ikke scoret i seriekamp var da vi tapte 0-1 hjemme for Molde 28. november i fjor.

* Hjemme: Vi har scoret i 15 strake seriekamper hjemme. Forrige gang vi klarte det var fra august 2006 til august 2008 da vi scoret i 26 strake hjemmekamper. Forrige gang vi ikke scoret hjemme var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november i fjor.

* Vi har nå scoret i 31 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 33 på rad fra mai til desember i 2004.

* Hjemme: Vi har scoret i 16 strake obligatoriske hjemmekamper. Det har vi ikke klart siden da vi scoret i like mange fra august 2008 til august 2009. Forrige gang vi ikke scoret i en tellende hjemmekamp var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november i fjor.

Baklengsmål:

* Brann har bare sluppet inn mål i én av de siste ni seriekampene.

* Hjemme: Dette var vår syvende strake hjemmekamp i serien der vi holdt nullen. Det er ny klubbrekord. Den gamle på seks strake hjemmekamper var fra 2016. Sist vi slapp inn mål hjemme var i 1-1-kampen mot Stabæk 10. juli. Det er spilt 677 minutter + tillegg og scoret 28 Brann-mål på Stadion siden forrige baklengsmål der i serien.


-

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 2009 at Brann har spilt 28 seriekamper/ 14 hjemmekamper eller mer. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon som helhet har hatt minst 28 kamper f.o.m. 2001).

* Poeng:

- Brann har 75 poeng. Dette er ny klubbrekord for de første 28 rundene en sesong. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger var Branns tidligere klubbrekord etter 28 kamper på 61 poeng i gullsesongen 1961/62. Det meste noe lag tidligere har hatt i 1. divisjon etter 28 kamper er Aalesunds 73 i 2019. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Den slår vi og får 81 poeng med seier i de to siste. Branns tidligere klubbrekord for 30 kamper var 67 poeng da vi tok gull i 1961/62, som vi altså for lengst har slått.

- Hjemme: På Stadion har Brann tatt 36 poeng i år. Dette er ny klubbrekord for de første 14 første hjemmekampene en sesong. Branns tidligere klubbrekord etter 14 hjemmekamper, omregnet til tre poeng for seier, var 35 poeng i 1961/62. 36 poeng på de 14 første bortekampene ble sist slått i 1. divisjon av Aalesunds 42 av 42 mulige i 2019. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden 45 av 45 mulige poeng. Den tilhører Aalesund og er fra 2019. Branns klubbrekord for 15 hjemmekamper er 38 poeng i gullsesongen 1961/62. Den slår vi ned seier i siste hjemmekamp.

* Scoringer:

- Vi har scoret 88 mål i årets serie. Det er ny klubbrekord for de 28 første seriekampene en sesong. Branns tidligere klubbrekord etter 28 kamper var 87 mål i gullsesongen 1961/62. Det meste noe lag tidligere har hatt i 1. divisjon etter 28 kamper var Ham-Kams 75 i 2007. Det meste noe lag tidligere har scoret på en hel 1.divisjonssesong i årene der divisjonen har vært samlet i én nasjonal avdeling (f.o.m. 1997) var Glimt med 83 mål i 2017. Imidlertid klarte Fredrikstad 84 mål på de 22 rundene i 1983, men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger. Det slo vi allerede i 27. runde mot Mjøndalen. Branns klubbrekord for 30 kamper er på 94 mål i gullsesongen 1961/62. Vi trenger altså syv mål til for å sette ny klubbrekord.

Hjemme: Vi har scoret 45 mål på hjemmebane i årets serie. Branns klubbrekord for 14 hjemmekamper er 46 i 1961/62. I 1. divisjon ble 45 mål første 14 hjemme sist slått av Aalesunds 49 og Tromsøs 46 i 2002. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden Aalesunds 54 mål i 2002. Den trenger vi ti mål i siste for å slå. Det går selvsagt ikke. Branns klubbrekord for 15 hjemmekamper er 49 i gullsesongen 1961/62. Den slår vi med fem i siste hjemmekamp.

* Baklengs:

- Brann har 14 baklengs. Branns tidligere klubbrekord (lavest antall) etter 28 kamper var 25 baklengs i 2016. I 1. divisjon hadde ingen tidligere hatt færre etter 28 kamper enn Ham-Kams 20 i 2021 og Mjøndalens 20 i 2018. Bestenoteringen for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi slår den med inntil seks baklengs på de siste to. Branns klubbrekord (lavest antall) for 30 kamper er 27 i 2016. Den slår vi altså selv med tolv baklengs til.

- Hjemme: På Stadion i år har Brann fire baklengs i årets serie. Det er ny klubbrekord for de 14 første hjemmekampene en seriesesong. Branns gamle klubbrekord for 14 hjemmekamper (lavest antall) var fem baklengs i 2016. I hele 1. divisjon var den gamle rekorden etter 14 hjemmekamper fra 2014 da Sandefjord hadde syv. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden på syv. Det klarte Sandefjord i 2014 og Glimt i 2013. Vi slår altså den selv med to baklengs mot KFUM. Branns klubbrekord for 15 hjemmekamper er fra 2016 da vi kun hadde seks baklengs. Den slår vi selv med ett baklengs mot KFUM.

* Målforskjell:

- Branns målforskjell er nå +74. Branns tidligere klubbrekord etter 28 kamper var +44 i gullsesongen 1961/62. I 1. divisjon har ingen tidligere hatt bedre enn +48 etter 28 kamper. Det hadde Aalesund i 2002. Rekorden for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år, siden vi kan tape de siste to med totalt 22 mål og likevel sette ny rekord. Branns klubbrekord for 30 kamper er på +50 i 1961/62. Den slår vi selv om vi skulle tape de siste to med totalt 23 mål.

- Hjemme: På Stadion er årets målforskjell i serien på 41 plussmål. Det er ny klubbrekord for de første 14 hjemmekampene en sesong. Branns gamle klubbrekord etter 14 hjemmekamper var +30 i 1961/62. I hele 1. divisjon hadde ingen tidligere hatt bedre enn +40 etter 14 hjemmekamper. Det hadde Aalesund i 2002. Rekorden for en hel sesong i 1. divisjon med 15 hjemmekamper er Aalesunds 44 plussmål i 2002. Den slår vi hvis KFUM blir slått med minst fire. Branns klubbrekord for 15 hjemmekamper er +33 i gullsesongen 1961/62. Den slår vi selv med syvmålstap mot KFUM.

Serieledelse:

Brann leder divisjonen med 21 poeng. Etter 28 kamper har ingen tidligere ledet denne divisjonen med mer enn Glimts 13 i 2013. Etter samtlige 30 kamper har ingen i denne divisjonen vunnet med større seiersmargin enn Glimts 16 i 2017. Vi vil i år vinne med mellom 15 og 27 poeng.

Branns avstand ned til nummer tre er 26 poeng. Etter 28 kamper har ingen serieleder tidligere hatt større avstand til nummer tre enn Starts 18 i 2004. Etter samtlige 30 kamper har ingen serievinner i denne divisjonen hatt større avstand til nummer tre enn Starts 21 i 2004. Vi kan ende opp med alt fra 20 til 32 poeng ned til nummer tre.

Brann i OBOS 2022 vs OBOS 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 28 kamper

88-14

+74

75

Brann 2015

Etter 28 kamper

44-31

+13

53

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 14 hjemmekamper

45-4

+41

36

Brann 2015

Etter 14 hjemmekamper

29-15

+14

31

Brann 2015

Etter 15 hjemmekamper

30-17

+13

31

--

Brann innbyrdes mot Skeid i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

19

8

4

7

30

31

Oslo

19

3

7

9

23

42

Totalt

38

11

11

16

53

73


* Brann har tre strake serieseire mot Skeid. Sist vi ikke slo dem var da vi tapte 0-1 hjemme for dem 24. mai 1999.

* Brann hadde før mandag sluppet inn mål i 19 strake seriekamper mot Skeid. Forrige gang vi holdt nullen mot dem var da vi vant 2-0 over dem på Stadion 24. august 1970.

* Vi hadde før mandag sluppet inn mål i ni strake hjemmekamper mot Skeid i serien. Forrige gang vi holdt nullen mot dem på Stadion var da vi vant 2-0 over dem i 1970.

.

Hendelsene:

00:41 - Brann: Sivert Heltne Nilsen skyter fra 22-23 meters skrått hold. Keeper Lars Martin Kvarekvål redder og gir retur. Bortelaget får ryddet opp.

04:55 - Brann: Frederik Børsting med en fin vipp frem mot Felix Horn Myhre som får ballen utenfor femmeterhjørnet og slår på direkten høyt ut til Niklas Jensen Wassberg som header fra åtte-ni meter, men utenfor.

08:16 - Brann: Svenn Crone skyter fra 25 meter. Ballen går fem meter utenfor.

09:42 - Skeid: Etter et balltap av Fredrik Pallesen Knudsen kommer etter hvert Johnny Buduson til skudd fra noe skrått hold på sekstenmeteren. Ballen går en meter eller halvannen utenfor målet til Mathias Dyngeland.

11:13 - Brann: Børsting slår på tvers langs bakken inn til Niklas Castro som skyter fra tolv meter. Kvarekvål slår ballen vekk til corner.

11:49 - Brann: Børsting slår inn fra venstresiden og finner Pallesen, men sistnevnte får ikke skikkelig treff med hodet i en duell på ti meters hold og det som ser ut til å være et forsøk på å heade ned til Aune Heggebø havner inne hos keeper.

21:17 - Brann: Castro slår inn fra venstre til Heggebø som får skutt fra ti meters noe skrått hold. Han blåser ballen flere meter over krysset.

25:03 - 1-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Castro slår et frispark fra 21 meter, over muren og inn i det høyre hjørnet.

27:02 - Skeid: Dyngeland må slå vekk en corner.

31:00 - Brann: Castro er nære på å nå Heggebø på et innlegg fra venstre. Det blåses uansett frispark imot sistnevnte.

32:41 - Skeid: Jakob Romsaas skyter fra nitten meter, men Ruben Kristiansen blokkerer umiddelbart. Ballen spretter langt utenfor mål til corner.

33:32 - Skeid: David Hickson forsøker å skyte fra 12-13 meters ganske skrått hold, men det blokkeres av Andreas Skovgaard med en gang.

34:57 - Brann: Wassberg skyter fra tretten meter. Keeper får såvidt touchet den over til corner.

35:34 - Brann: En corner ender bakerst i feltet hos Børsting som skyter fra vel tretten meters skrått hold. Skuddet stanses av en i hvitt.

35:45 - gult kort, Brann: Frederik Børsting for en røff takling på Hickson.

37:26 - Brann: Det blir slått langt frem til Børsting på høyresiden. Han legger inn, men det blokkeres. Ballen plukkes opp av Castro som skyter fra 12-13 meter, men det blokkeres i femmeteren og over mål til corner.

37:59 - Brann: En Castro-corner går rett gjennom femmeteren foran mål. Skeid får klarert.

38:23 - Brann: Heggebø header to meter over fra åtte meter på en corner.

40:01 - 2-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Ulrich Ness klarer ikke å få ballen vekk midt på egen halvdel. Myhre får ballen 25 meter fra Skeids mål, kommer seg inn i feltet og gir kort på tvers til Heggebø som løper inn bak Ness som ikke klarer å stoppe pasningen. Heggebø avslutter fra elleve meter og kontant i mål.

42:22 - Brann: Sivert skyter fra 19 meter, men det blokkeres umiddelbart.

43:07 - Brann: Wassberg med en pen dragning før han legger inn fra dødlinjen. Heggebø header fra åtte-ni meter, men rett på Kvarekvål.

45:00 + 1:03: Pause. Brann leder 2-0 etter 9-2 til samme lag i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Andreas Skovgaard.

45:00 -> bytte Skeid: Simen-Kvia-Egeskog inn for Maxwell Effiom.

45:00 -> bytte Skeid: Hayder Altai inn for Jakob Romsaas.

52:20 - Brann: Wassberg sender ut fra dødlinjen til Heggebø som skyter fra åtte meter. Keeper blokkerer.

53:42 - Brann: Myhre legger inn mot bakerste hvor han finner Heggebø som header fra skrått hold like utenfor femmeteren. Ballen spretter utenfor lengste stolpe.

58:03 -> bytte Skeid: Anders Johansen inn for Ulrich Ness.

58:15 -> bytte Skeid: Ousmane Diallo Toure inn for Sulayman Bojang.

60:40 - Brann: Heggebø legger igjen til Sivert som skyter fra 23 meter. Det går ti meter over og utenfor.

61:20 -> bytte Skeid: Kristoffer Hoven inn for Johnny Buduson.

62:32 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Frederik Børsting.

62:39 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Felix Horn Myhre.

64:26 - Brann: Skaanes skyter fra tolv meter. Det går en meter til side for mål.

67:25 - Brann: Brann presser og presser, men kommer ikke til avslutning.

69:28 - Brann: Castro forsøker en avslutning fra tolv meters skrått hold, men det blokkeres av Per-Magnus Steiring.

73:11 - Brann: Rasmussen legger inn fra venstre. Heggebø header fra seks meter, men utenfor lengste stolpe. Uansett ble det blåst for frispark imot.

73:40 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Jensen Wassberg.

73:43 - > bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

75:41 - Skeid: Hickson kommer seg til innlegg fra deres høyreside. I duell mot Crone kommer Hoven til heading fra åtte-ni meter, men ballen spretter bare inn til Dyngeland.

77:50 - Brann: Kvarekvål bokser vekk når Sivert header inn i feltet. Etter hvert kommer Blomberg til skudd fra 13-14 meters skrått hold. Det går utenfor lengste stolpe.

82:09 - Brann: Finne sender via en Skeid-spiller frem til Moberg som setter ballen i mål fra tre meter, men er dessverre offside.

83:16 - Brann: Finne stormer fremover og har med seg Blomberg, men velger å skyte selv fra vel tyve meter. Det går via keeper og like over.

83:40 - Brann: Rasmussen bommer strengt tatt på ballen når han snur seg rundt og avslutter fra seks meter. Ballen stopper foran en Skeid-spiller i femmeteren.

84:10 - Brann: Castro legger inn fra venstre til Moberg som vinner på hodet tre meter fra mål, men får ikke skikkelig treff og ballen lander til siden i femmeteren.

84:38 - Brann: Fine kombinasjoner på en corner i forkant av et Finne-skudd fra 12-13 meters ganske skrått hold. Keeper slenger seg og blokkerer.

86:51 - Brann: Finne får ballen tilbake fra Skaanes, vender rundt og skyter fra åtte-ni meter, men skuddet blir for løst til at Kvarekvål får problemer med å redde det.

88:58 - Brann: Sivert header utenfor fra seks meter på et innlegg fra venstre ved Castro.

90:00 + 0:39 - Skeid: Marcus Melchior spiller igjennom Hoven som får ballen på sekstenmeteren og skyter fra ti-tolv meters skrått hold, men Ruben blokkerer.

90:00 + 2:06 - 3-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Sivert slår ut til Blomberg på høyresiden. Sistnevnte kommer seg etter hvert vekk fra Toure og til innlegg fra rett ved dødlinjen. Han finner Castro som fra seks-syv meter header ballen noe til venstre i målet.

90:00 + 3:07: Kampen er slutt ett sekund etter mål-avspark. Brann vinner 3-0 etter 20-4 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann – Skeid 3-0 (2-0)

1. divisjon fotball menn. Stadion, 7224 tilskuere.

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal.

Gult kort: Frederik Børsting, Brann.

Mål: 1-0 Niklas Castro (25:03), 2-0 Aune Heggebø (40:01), 3-0 Castro (90:00 + 2:06).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard (Mathias Rasmussen fra 46.), Ruben Kristiansen – Felix Horn Myhre (Kasper Skaanes fra 63.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Ole Didrik Blomberg fra 74.) – Frederik Børsting (Bård Finne fra 63.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 74.), Niklas Castro.

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – Sulayman Bojang (Ousmane Diallo Toure fra 59.), Per-Magnus Steiring, Fredrik Berglie, David Hickson – Jakob Romsaas (Hayder Altai fra 46.), Ulrich Ness (Anders Johansen fra 59.), Bendik Rise – Marcus Melchior, Johnny Buduson (Kristoffer Hoven fra 62.), Maxwell Effiom (Simen Kvia-Egeskog fra 46.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 24-3 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 13-1 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 20-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 9-2 til Brann. 2. omg.: 11-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj

Mjø

Ske


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*

24*

17*


653

25

2

4

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*

66

62


1868

28

25

4

3Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62

80

90


2071

28

25

10
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2450

28

28

2

1Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2520

28

28


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*

25*

28*


1034

27

11

15

1Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62

65

73


1845

28

21

13

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*
41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75

67

90


1456

24

17

3

2Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2520

28

28


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


10*

17*


266

14

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45

25*

62


1341

26

14

5
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90


2424

28

28

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90

90

45*


2143

27

26

15

3

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*

28*


45*


28*


791

18

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

4245*

8*

15*

23*

45


1607

22

18

1

1Torsvik
2*

6*

19*
27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


45*

19*

75

65

73


745

16

9

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90

901895

23

21


2-

Les mer om kampen:

BA

NTB Live

BT

brann.no