For hjemme i sine musikerhjem, har rundt 80 av Bergen Filharmoniske Orkesters musikere spilt inn Kjempeviseslåtten.

Den ble skrevet at den bergenske komponisten Harald Sæverud under andre verdenskrig.

«Verket er fullt av fortvilelse, men også håp. Han dedikerte verket til datidens helter - heimefrontens store og små kjempere! Med denne versjonen ønsker vi å hylle de mange helter som nå i Koronaens tid står på for å hjelpe oss alle og som bidrar til at samfunnet vårt går rundt», skriver Harmonien om videoen.

– En liten oppmuntring

– Det var programsjefen som kom opp med ideen om å bruke alle musikerne på denne måten, sammen med moderne teknologi. Alle har sin egen ipad som de har brukt til å spille inn lyd og filme seg selv med. Så har vi sydd sammen lyd og bilde til denne videoen, forteller kommunikasjonssjef i Harmonien, Henning Målsnes til BA på skjærtorsdag.

Det er ikke tilfeldig at videoen ble lansert 9. april, på dagen 80 år etter at Norge ble invadert av tyskerne.

– Parallellen er nærliggende til dagens koronasituasjon. Vi vil gjerne at musikken skal være en hyllest til alle dem som slåss mot viruset på ulike måter. Dette er en liten oppmuntring til dem, sier Målsnes.

Saken fortsetter under bildet.

– Litt tungt

Harmonien har avlyst alle sine konserter denne våren, og de 100 musikerne har altså hjemmekontor.

– Hvordan er det for en musiker å ha hjemmekontor, egentlig?

– Det tror jeg er litt tungt for dem. De vil spille for et live publikum. Men jeg tror de setter pris på det vi har gjort her som ble et fint fellesprosjekt. Vi har aldri gjort noe lignende, og tilbakemeldingene etter at videoen ble lansert, er veldig fine, sier kommunikasjonssjefen.

Etter påske setter Harmonien i gang en digital konsertserie med mindre ensembler, og Målsnes sier de kanskje også skal ha konserter på institusjoner eller lignende.