– Hun er en historieforteller av internasjonalt format. Men vi er aldri i tvil om hvor hun hører hjemme, sier styreleder i Medaaspris-komitéen, Solrun Toft Iversen, i en pressemelding.

Kvinnen Toft Iversen snakker om er Kari Bremnes. Senest på torsdag i forrige uke spilte hun på Bergenhus Festning sammen med Bjørn Eidsvåg.

Medaaprisen blir årlig tildelt en utøvende kunstner som i Ivar Medaas sin ånd tar utgangspunkt i lokale musikalske tradisjoner og som bruker egen dialekt. Prisen ble stiftet i 2000 av Bergen Nord Kammerkor.

– Den store spennvidden i uttrykk og inspirasjon har på forunderlig vis gitt henne en scene som bare tilhører henne. Lys og melankoli. Hjem og univers. Kari Bremnes – alltid ærlig og personlig, alltid med en historie å fortelle – har blitt sin egen sjanger, sier Toft Iversen videre.

Øystein Sunde, Jon Eikemo, Sigrid Moldestad, Herborg Kråkevik, Vamp og Lars Lillo-Stenberg er blant tidligere vinnere. Medaasprisen er en bronseplakett av Arne Mæland og 25.000 kroner. Prisen blir delt ut på Den Nationale Scene den 7. oktober.