Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til i Ølvesvika etter melding om at et sjøfly havarerte i Kvinnheradsfjorden.

Ifølge politiet havnet flyet opp ned i sjøen etter at noe gikk galt under avgang. En video publisert av Grenda og VG viser øyeblikket det gikk galt for flyet, som vinglet og traff sjøen med først én vinge, og så den andre. Deretter gikk flyet rundt.

  • Har du bilder eller video? Send til tips@ba.no.

De involverte ble fraktet inn på land og var bevisste og oppegående da ambulanse var på stedet.

Klokken 1712 opplyser politiet at alle blir fraktet til Haukeland sykehus med ambulansebåt for videre sjekk.

Skadeomfanget ellers er ukjent.

Havarikommisjonen undersøker

Det var totalt fire personer om bord, to menn og to kvinner. Mennene skal være i 60- og 30-årene, og kvinnene i 30- og 20 årene, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt Steinar Hausvik.

– Nå er det et firma som skal ta hånd om flyet på stedet. De skal frakte flyet til et litt roligere sted, så kommer det en hovedbåt for å hente sjøflyet, sier operasjonslederen. Politiet kommer til å opprette sak.

– Vi vil åpne en undersøkelsessak på dette, men vet ikke så veldig mye på nåværende tidspunkt. Vi vet hvilket type fly det var og hvem som eier det, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen.

De ble tidlig varslet om hendelsen, men valgte å ikke sende ressurser til stedet.

– Flyet er ivaretatt av eieren. Videre skal vi snakke blant annet med den som fløy, sier Halvorsen.

Kommisjonens mål er ikke å fordele skyld, men heller å dele lærdom om hvorfor flyet havarerte. Når undersøkelsene er unnagjorte, vil det hele bunne ut i en rapport.

Kalte ut helikopter

– Vi ble varslet om hendelsen, og varslet videre redningshelikopteret på Sola, sier Siv Namork i Hovedredningssentralen.

Men helikopteret rakk bare å lette før de fikk beskjed om at de fire personene var blitt reddet opp i en båt og kjørt til land.

– Nå er det politiet som koordinerer videre, sier redningsleder Namork.

Sjøflyet vil bli hentet opp av vannet av entreprenør. Klokken 1816 er de på vei til stedet.