Sjur Røthe vet ikke om han får gå verdenscupfinalen på grunn av smittefaren med koronaviruset

Sjur Røthe var lenge med i tetgruppen på gårsdagens femmil i Holmenkollen.

Sjur Røthe var lenge med i tetgruppen på gårsdagens femmil i Holmenkollen. Foto:

Av

Sjur Røthe (31) gikk inn til en litt skuffende 7.-plass i femmilen i Holmenkollen. Det kan bli hans siste internasjonale renn denne sesongen.

DEL

Holmenkollen (BA): – Jeg ble berget av god ski her, sier vossingen etter at han igjen havnet blant de ti beste på den tradisjonsrike femmilen i Holmenkollen.

Aleksandr Bolsjunov fra Russland spurtslo Simen Hegstad Krüger i kampen om seieren foran tomme tribuner i skianlegget.

Korona-frykt

19,5 sekunder bak verdenscuplederen spurtet Emil Iversen inn til den siste pallplassen. I det feltet var også Røthe.

– Jeg visste at det kom til å bli tungt, siden jeg ikke har følt meg helt i form. Det som skuffer meg mest er at jeg ikke hadde noe som helst igjen i avslutningen. Jeg har ikke fått helt den formtoppen jeg hadde ønsket til dette rennet, innrømmer 31-åringen.

– Samtidig er dette er klassisk renn, og i den sammenhengen er ikke en 7.-plass aller verst. Jeg har vel en 4.-plass i klassisk på femmilen her fra før. Sånn sett skulle jeg vært fornøyd, men jeg mangler den siste lille piffen, legger Røthe til.

Etter planen skal verdenscupsirkuset flytte seg til canadiske Canmore for sesongavslutningen nå. Men på grunn av koronaviruset, og frykten for smitte, er det ennå ikke bestemt om det norske skilandslaget kommer til å reise der.

– Følger ordre

Røthe skal etter planen sitte seg på flyet til Canada neste mandag.

– Nå får jeg bare lene meg tilbake, og høre hva som blir sagt. I denne saken må vi bare høre hva myndighetene sier, og følge ordre fra dem og landslagsledelsen. Det må vi ta på alvor, sier han.

– Så du kommer ikke reise uansett?

– Nei, jeg pleier å gjøre som jeg får beskjed om, ler langrennsløperen fra Voss.

Da svenske Frida Karlsson slo Therese Johaug på lørdagens tremil, var det en god del folk rundt omkring i løypene. Det var også en del fyll, men i søndagens renn var det langt færre tilskuere i løypen. Inne på Stadion var det folketomt.

På grunn av koronavirus-situasjonen ble publikum anmodet om å holde seg hjemme. Nå kan altså de norske skistjernen få den samme beskjeden til verdenscupavslutningen.

Artikkeltags