Kjell Tennfjord ny styreleder i FK Fyllingsdalen

Kjell Tenfjord er tilbake, i flere betydninger av ordet. Tirsdag kveld ble han valgt til styreleder av årsmøtet i FK Fyllingsdalen. Tennfjord var treneren bak Fylllingen-eventyret for over 25 år siden. ARKIVFOTO: BA

Kjell Tenfjord er tilbake, i flere betydninger av ordet. Tirsdag kveld ble han valgt til styreleder av årsmøtet i FK Fyllingsdalen. Tennfjord var treneren bak Fylllingen-eventyret for over 25 år siden. ARKIVFOTO: BA

Artikkelen er over 2 år gammel

Han skapte et eventyr i Fyllingen, og vil gjerne gjøre det samme i Fyllingsdalen. – Jeg ser et potensial her som det er mulig å materialisere, sier han til BA.

DEL

De siste årene har Kjell Tennfjord gjort seg mest bemerket med et 75 minutter langt regime som styreleder i Brann, før han trakk seg på det kaotiske årsmøtet i 2015. Så, først som sist, er dette er forsøk på å skaffe seg et bedre «ettermæle» som fotballeder?!

– Hehe, nei, på ingen måte, svarer en lattermild Tennfjord.

– Det møtet der har jeg god samvittighet for, det som skjedde var ikke min feil, sier han.

Turbulente år

Tirsdag kveld ble Tennfjord valgt til styreleder i FK Fyllingsdalen, som er resultatet av en sammanslåing mellom fotballgruppene i Fyllingen og Løv-Ham før 2012-sesongen.

Sammenslåingen var turbulent, og i fjor rykket A-laget ned i 3. divisjon. Det er et stykke unna det nivået laget holdt da Tennfjord trente Fyllingen opp i eliteserien før 1990-sesongen.

Siden var han hovedtrener og senere sportssjef i Brann, hovedtrener i Bryne og styreleder i fire år i Aalesund. Og selv om han fremhever at det «alltid er en fordel med fotballfaglige egenskaper, i hvilken som helst klubb», tror kanskje siviløkonomen og adjunkten at han får mest bruk for sine lederegenskaper når storklubben Fyllingsdalen skal struktureres.

– Bedre arena på A-laget

– Dette er en stor klubb (rundt 100 fotballag, red.anm.), med mange interesser. Mor til 8-åringen vil noe, treneren til juniorlaget noe helt annet. Men jeg tror det vil være viktig at vi nå, ikke minst i ledelsen, fremstår samlet utad. Vi skal ha våre diskusjoner og gjerne krangle internt, men utad skal vi opptre som en enhet. Det har jeg lyst til å bidra til, sier Tennfjord.

– Hva med å drømme seg tilbake til «den gang da» og gammel storhet, er det noe folk i Fyllingsdalen nå bør begynne med?

– Tja, det jeg fikk være med på som trener her, var jo et eventyr som ble virkelighet. Og eventyr skapes jo stadig vekk, så det er lov å drømme. Men vi skal ha to tanker i hodet i årene fremover, og det er å fortsette det gode arbeidet klubben gjør med å utvikle talenter, men så må vi skaffe dem en bedre arena når de når A-laget, sier Kjell Tennfjord til BA.

Artikkeltags