Brann raknet etter å ha ledet 2-0

  Artikkelen er over 2 år gammel

  FK Haugesund slo Brann 3-2, etter at Brann ledet 2-0.

  DEL

  HAUGESUND: Haugesund eide de første ti minuttene på eget gress. Brann verken ville eller klarte å skape noe som helst, men heller ikke hjemmelaget kom til noe som kan kalles skikkelige sjanser.

  Utover i omgangen kom Brann med, uten at det kom farligheter ut av det. Nykommer Torgeir Børven var kastet inn på venstrekanten, men utmerket seg ikke med annet enn at en kunne se at han ikke akkurat var helt samspilt med lagkameratene ...

  På topp vant Jakob Orlov de fleste av de lange oppspillene laget pumpet mot ham, men støtten var for liten til at det ble noe ut av det. 

  Tre mål på åtte minutter

  Men etter en halvtime eksploderte det. I rødt. Først lekte Kristoffer Barmen med Vegard Skjerve i luften, og stanget inn 1–0 til Brann etter corner fra Fredrik Haugen.

  Minuttet etter ville FKH ha straffe og var opptatt av å krangle med dommer Trond Ivar Døvle, mens Brann kontret inn 2–0. Nevnte Børven var klinisk presis med innlegget, og foran mål viste Steffen Lie Skålevik seg som en ekte målsnik da kan styrte inn Branns andre.

  Men bare fire minutter senere, i det 35. spilleminutt, mistet Sivert Heltne Nilsen hodet. Han dro Haugesund-kaptein William Troost-Ekong tydelig i trøyen etter corner, og dermed fikk FKH straffen de ropte på like før. Og den satte Haris Hajradinovic sikkert i mål, til 1–2.

  2-2-målet var omtrent like unødvendig som 1-2, sett med Brann-øyne. Brann fikk flere sjanser til å klarere, ikke mist skulle keeper Horwath tatt grep. Men det gjorde han ikke, og det siste som skjedde før pause var at Trost-Ekong fikk sette et innlegg ned til høyre for Brann-keeper Alex Horwath.

  Fem mann må stå over

  I begynnelsen av 2. omgang ropte Brann-spillerne på straffe da Jakob Orlov ble taklet innenfor 16.-meteren.  Haugesund-forsvareren gikk hardt inn i svensken, men var først på ballen.

  Dommeren blåste spillet videre til store protester fra Brann-fansen.

  2. omgang ble i det hele tatt en rotete affære, med både merkelige dommeravgjørelser og ikke minst mye merkelig levert fra begge lag. Svært lite skjedde foran målene, i hvert fall ikke av store sjanser, før Fredrik Haugen spilte gjennom Kristoffer Barmen med tolv minutter igjen på klokken. Bråtveit i FKH-målet kom ut, Barmen lobbet - en meter utenfor.

  Tre  minutter senere fikk FKH frispark fra 18 meter. Kristoffer Haraldseid ladet kanonen, og satte ballen lekkert i krysset. 3-2 til hjemmelaget, uten at det var Horwaths feil. Det var rett og slett en perle av et frispark.

  Fem minutter senere hadde Haugesunds toppscorer Torbjørn Agdestein en sto sjanse til å lukke kampen, men skjøt utenfor.  Men Brann klarte heller ikke å svare, og tapte 3-2 i en kamp de like godt kunne ha vunnet.  Og på toppen av det hele pådro både Heltne Nilsen, Demidov,  Barmen, Kristiansen og Lie Skålevik seg gule kort som gjør at de må stå over neste kamp, hjemme mot Viking!

  Artikkeltags