Gå til sidens hovedinnhold

Frode Larsen har gått bort

Artikkelen er over 3 år gammel

En av profilene fra Brann-laget som ble cupmestere i 1972 og -76, Frode Larsen (68), gikk bort tirsdag.

– Jeg har ikke noen bror, men Frode var det nærmeste en bror for meg som du kunne komme. Vi bodde alltid i lag på reiser med Brann. Han var en herlig type, alltid med et smil om munnen. Både på og utenfor banen, sier Helge Karlsen.

Karlsen var – som de voksne av oss husker – høyreback, men det var en rolle Larsen på ytre høyre ofte måtte overta.

– Ja, jeg vil si at at han spilte en del back. For han måtte dekke for meg når jeg gikk fremover, sier Karlsen, som opererte opp og ned hele Branns høyreside det meste av 70-tallet.

Hans gode kompis Frode Larsen var også mest sentral på 70-tallet, men debuterte allerede i 1967, det året han fylte 18.

Fra -67 spilte han 13 år sammenhengende på Branns A-lag, frem til 1979. Den dribleglade høyrekanten fra Hop fikk til sammen 207 serie- og cupkamper, og scoret 25 mål.

Han fikk også syv A-landskamper for Norge.

Gammeldags entertainer

– Frode var alltid full av artige påfunn. Han var lett og leken, både på banen og utenfor, sier Bjørn Dahl, som også spilte flere sesonger med Larsen.

– Han var en entertainer, av den gamle skolen. En må vel kunne si at løpetreningen vinterstid ikke var det han likte best. Den foregikk jo ofte i regnvær, og da var han en av dem som tok noen snarveier, men sørget for å få litt vann i ansiktet og pese litt når han var på plass i garderoben igjen. Det var andre tider, ler Dahl.

– Men drible, det kunne han! Han er vel kanskje den på Brann som har lignet mest på Kniksen i stilen, men han var ikke i nærheten av fysikken som Kniksen hadde, forklarer Dahl.

Fintet med neven

Ingvar Dalhaug spilte også flere sesonger med Frode Larsen.

– Han var en kjuagutt, alltid i godt humør. En veldig leken type. Jeg husker blant annet at han hadde en finte der han satte neven i bakken, og gjorde noen greier som ofte lurte motstanderen, forteller Dalhaug.

– En av dem som Frode likte best å spille mot, var Sigbjørn Slinning på Viking. Han meldte alltid til Frode at «eg skal ta deg». Det gikk jo ikke slik, det var stort sett Frode som vant den duellen. Og så lo de godt etterpå, mimrer Helge Karlsen.

Kommentarer til denne saken