Brann røk ut på straffekonkurranse

  Brann

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Brann dummet seg ut mot 2. divisjonslaget Førde.

  DEL

  Optimismen rådet i Bergen etter fire strake serierunder uten tap, men bergenserne kom kraftig ned på jorden onsdag kveld. 2. divisjonslaget Førde på bortebane skulle være en overkommelig oppgave for et Brann-lag i medgang, men slik skulle det ikke bli.

  Førde-keeper Christian Bjerke sto som en levende vegg, og holdt nullen i 120 minutter. Dermed ble det straffesparkkonkurranse i Førde. Der holdt hjemmelagene hodet kaldest, og beseiret dermed Brann 5–4. Det er første gang Brann har blitt slått ut allerede i 1. runde siden 1939!

  Slik var straffesparkkonkurransen

  0-1: Brann og Jonas Grønner tok det første og satte den til Førde-keeper Christian Bjerke.

  1-1: Førdes Kristoffer Iversen setter sin straffe.

  Kampfakta

  Førde - Brann 0-0, 5-4 etter straffekonk. 

  1. runde i NM menn, Hafstadparken.

  Dommer: Steinar Hauge, Bjarg.

  Brann (4-3-3): Alex Horwath - Dani Hatakka, Bismar Acosta, Jonas Grønner, Viljar Vevatne - Remi Johansen (Fredrik Haugen fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Kristoffer Larsen, Azar Karadas (Deyver Vega fra 36.), Mads Hvilsom (Steffen Lie Skålevik 84.).

  1-1: Bismar Acosta setter straffen over mål. En forferdelig straffe.

  2-1: Vegard Savland setter den midt i mål og scorer.

  2-2: Sivert Heltne Nilsen finter ut keeper og setter den kaldt i hjørnet.

  3-2: Simen Melhus scorer. Alex Horwath er på den, men får ikke slått den utenfor.

  3-3: Christian Bjerke er etter den, men Steffen Lie Skålevik banker den i hjørnet.

  4-3: Øystein Myrkaskog finter ut Horwath og scorer.

  4-4: Brann må score for å holde liv i dette. Kristoffer Barmen pleier å være iskald, og det er han nå også.

  5-4: Markus Attila scorer og det er avgjort. 2. divisjonslaget Førde har slått Brann ut av cupen. Det er første gang Brann ryker ut i 1. runde siden 1939!

  Spilelrne fortviler over å ha tapt straffekonk mot lille Førde.

  Spilelrne fortviler over å ha tapt straffekonk mot lille Førde. Foto:

  Slik var 1. omgang

  Brann startet kampen godt, og gikk rett i strupen på Førde. Allerede i åpningsminuttene spilte Lars Arne Nilsens mannskap seg til gode avslutningsmuligheter. Uten at det ble uttelling.

  Åtte minutter ut i kampen fikk Førde sin første farlighet da Tor Arne Dvergsdal slo et hjørnespark inn i feltet. Innlegget var presist, men verken hjemmelagets spillere eller de rødkledde kom på ballen. 17 minutter ut i kampen var Førde på farten igjen. Daniel Kvalvågnes klinket til fra 20 meter. Skuddet var hardt, men gikk utenfor.

  Etter Branns gode start i åpningsminuttene var det vertene fra 2. divisjon som skapte de få farligheten som var, og etter drøyt 21 minutter hadde Edin Øy en kjempesjanse til å sende Førde i ledelsen. En tellefeil i Branns forsvar ga Vegard Savland sjansen alene med Alex Horwath, men den amerikanske keeperen blokkerte avslutningen. Og returen ble heller ikke plassert mellom stengene av vingen.

  Etter 27 minutter fant Kristoffer Larsen ut at han skulle teste skuddfoten fra 18 meter. Skuddet var hardt, men gikk rett på Førde-keeper Christian Bjerke. Han ga en retur, men forsvaret hans ordnet opp like foran Kristoffer Barmen.

  Ett minutt senere kom Førde på en overgang på høyresiden, som endte med et innlegg til Edin Øy. Spilleren, som er leid ut fra Sogndal, avsluttet svakt utenfor. Etter halvtimen av 1. rundekampen var det vertene som hadde skapt de farligste sjansene.

  31 minutter i kampen havnet Azar Karadas i duell med Førde-stopper Vetle Rygh. Brann-spissen gikk rett i bakken, og fikk et kutt i bakhodet. Dermed var kampen over for kjempen fra Nordfjordeid. Karadas ble erstattet av Deyver Vega etter 35 minutter av kampen. Mads Hvilsom gikk inn fra vingen til midtspiss. Noen minutter senere måtte også Rygh melde pass etter duellen med Karadas.

  På tampen av omgangen fikk Førde et frispark like utenfor Branns 16-meter. Dvergsdal, som hadde hatt et farlig hjørnespark tidligere i kampen, smelte til. Skuddet gikk over muren, men rett i klypene på Alex Horwath.

  På overtid hadde også Deyver Vega en god avslutning, som gikk like over mål. Dermed sto det 0-0- til pause.

  Azar Karads mått eut med skade i 1.omgang.

  Azar Karads mått eut med skade i 1.omgang. Foto:

  Slik var 2. omgang

  I starten av 2. omgang fikk Brann nesten et mål gratis fra Førde, da Vega la inn. Førdes keeper krasjet nesten med en av sine egne forsvarsspillere, men ballen stoppet opp. Minuttet etter skjøt Vega fra skrått hold, men fikk bare et hjørnespark. Brann holdt presset oppe, og til slutt fikk Kristoffer Larsen skutt. I tverrligger og over.

  På de fire første minuttene i 2. omgang hadde rødtrøyen skapt mer enn de hadde gjort i de første 45 minuttene, og det skulle komme mer. Etter 50 minutter ble både Mads Hvilsom og Fredrik Haugen spilt fri. Sistnevnte avsluttet, men vippen fra Haugen var elendig. Branns største sjanse til da i kampen, og det burde vært ledelse til Lars Arne Nilsens mannskap.

  Brann kjørte Førde i denne perioden av kampen, og mannen bak det mest var Deyver Vega. Han kom til flere farlige innlegg.

  Førde virket lenge rystet, men etter 56 minutter av kampen skapte de kaos i Brann-forsvaret etter et smart frisparktrekk. Eirik Flatjord kom seg fri på kanten, og la inn i feltet. Vertenes spillere sto i kø for å avslutte. Ingen av dem traff skikkelig. Brann fikk blokkert og klarert unna.

  Ti minutter senere trodde de fleste at gjestene fra eliteserien hadde tatt ledelsen. Nok en gang kom et innlegg fra Vega inn i feltet. Haugen, som hadde kommet inn for Remi Johansen etter pause, fikk først avsluttet, men ble blokkert. Etter litt mer rot, fikk Kristoffer Barmen ballen. Han banket den i mål, men dommer Steinar Hauge dømte offside. Barmen hadde et skuddforsøk like etter, men Førde-keeper Christian Bjerke var nok en gang våken.

  Bjerke nærmet seg en enda større heltestatus i Førde da han reddet en heading fra kloss hold fra Mads Hvilsom. Sisteskansen hadde en meget solid kamp for 2. divisjonslaget.

  Brann fortsatte med det som på ishockeyspråket hadde blitt betegnet som powerplay. Rødtrøyene kom til en rekke innlegg, men ingen tok imot.

  Så fikk Førde sin første store sjanse. Innbytter Øystein Myrkaskog fikk en lang ball mot seg, og hadde bare Viljar Vevatne igjen. Myrkaskog var sterkere enn Brann-backen, men fikk ballen litt for langt foran seg. Kristoffer Barmen kom som en reddende engel på ballen, og hindret baklengsmål drøye kvarteret før slutt.

  Presset mot Førde gjorde rødtrøyene sårbare for kontringer imot, og flere ganger ble laget tatt i ubalanse. Elleve minutter før slutt fikk Førde hjørnespark etter en slik situasjon. Den ble slått inn på bakerste stolpe der Joakim Kvist kom på ballen, og headet den tilbake i feltet. Der var Eirik Holm, og headet ballen i tverrliggeren. Nok en gang slapp Brann med skrekken.

  Til tross for Førdes enorme sjanser, var det Brann som fortsatte å styre kampen. Fem minutter før slutt var Bjerke nok en gang redningsmann da Barmen avsluttet fra kloss hold. Nok en stor sjanse var misbrukt av Lars Arne Nilsens mannskap.

  Barmen var ikke ferdig. På overtid i 2. omgang klinket midtbanespilleren til. Skuddet gikk i tverrliggeren og ned. Men ikke i mål.

  Dermed ble det ekstraomganger i Førde.

  Slik var første ekstraomgang

  Etter ett minutt av 1. ekstraomgang fikk Steffen Lie Skålevik sjansen fra skrått hold, men avslutningen til mannen som erstattet Mads Hvilsom skjøt over. Brann fortsatte i samme spor som i de avsluttet 2. omgang, og etter tre minutter fikk Skålevik sjansen igjen. Han headet et innlegg fra Dani Hatakka mot mål, men nok en gang var Førdes keeper i det umulige hjørnet.

  Etter den gode starten dabbet Brann litt av, og klarte ikke å skape de helt store sjansene. Dermed sto det målløst også etter den første ekstraomgangen.

  2. ekstraomgang

  Tidligere Brann-junior Thor Jørgen Spurkeland fyrte av gårde de siste 15 minuttene med et skudd mot sin gamle klubb, men Førde-spillerens forsøk ble for svakt. Så begynte Brann igjen. Kristoffer Larsen fant Vega inne i feltet, men nok en gang var Førde-keeper Bjerke i veien. Det ble bare et hjørnespark, og Larsen fikk krampe.

  Ti minutter før slutt smalt Fredrik Haugen til. Like over. Ballen så ikke ut til å ville treffe målet for Brann-spillerne denne kvelden.

  I stedet fikk Øystein Myrkaskog ballen seks minutter før slutt. Innbytter skapte kaos i Brann-forsvaret nok en gang, men Førde fikk aldri ballen mot mål. Etter den anstrengelsen lå tre (!) Førde-spillere nede med krampe.

  Heller ikke etter 120 minutter hadde fortsatt ingen av lagene scoret. Dermed ble det straffesparkkonkurranse.

  Artikkeltags