Branns styreleder vil ut i Europa

Det blir ikke noe Europa-eventyr med Brann for styreleder Eivind Lunde, men han håper på ny tur fra Flesland som en følge av prestasjonene i 2018. Arkivfoto: Jan Gunnar Kolstad

Det blir ikke noe Europa-eventyr med Brann for styreleder Eivind Lunde, men han håper på ny tur fra Flesland som en følge av prestasjonene i 2018. Arkivfoto: Jan Gunnar Kolstad

Artikkelen er over 1 år gammel

Branns styreleder Eivind Lunde legger allerede frem målet for 2018: At Lars Arne Nilsen fører Brann inn i en ny kamp om Europa.

DEL

Det var kaotiske tilstander i Sportsklubben Brann da Eivind Lunde til slutt valgte å si ja til ledervervet våren 2015. Brann var rykket ned, valgkomiteens forslag til styreleder – Kjell Tennfjord – satt i 75 minutter før han trakk seg, og både sportssjefen og daglig leder satt i konstituerte stillinger, altså ennå ikke ansatt.

Få måneder senere sparket Lunde hovedtrener Rikard Norling. Lars Arne Nilsen ble hentet inn.

Sikter mot toppen

Men en hektisk start på ledervervet har blitt erstattet av mer behagelige dager for Eivind Lunde. Det planlegger han å la fortsette – men det betyr ikke at kravene fra styrerommet lempes på. For Lunde er helt middels fornøyd med årets sesong. Det som redder den inn for hans del, er at Brann tross alt kjempet om Europa-spill helt inn.

– Vi hadde to nedturer: Sommeren og formsvikten i høst. Det gjorde at vi falt ned på 5.-plass. Når man kjemper i toppen, er det sånn sett en sur plassering, men jeg synes egentlig vi skal være stolte over at kunne kjempe i toppen i år også, sier han til BA.

Målet neste år er for Lunde opplagt: Etter to sesonger i toppen av norsk fotball, kan man ikke sikte lavere. Samtidig erkjenner han at gapet opp til Rosenborg er for stort til å kunne kreve at man skal hamle opp med trønderne i 2018.

– Jeg forventer at vi fortsatt kan kjempe i toppen av norsk fotball. Da er det ikke nødvendigvis en konkret plassering, men at vi er med i kampen om Europa-spill. Slik vi ser årene fremover, er det en naturlig målsetting.

Snakker med Hardball

Lunde var selv leder for Hardball i perioden da de pøste inn millioner, noe som kulminerte i gullet i 2007. I høst gikk han ut i BA og innrømte at Branns «jappetid» sannsynligvis var usunn for klubben. Derfor er det andre holdninger det styres etter nå.

– Vi er hele tiden på jakt etter å bli bedre, men vi ser ikke for oss å ta noen kvantesprang i nær fremtid.

– Hva med investeringer fra Hardball?

– Vi har løpende dialog med dem, men det er jo en endring i reglene med tredje parts eierforhold å forholde seg til. Det preger samarbeidet. Vi får se hva som skjer, sier Lunde.

– Vi tilbyr ikke Rune Soltvedt en bunke penger, for det har vi ikke. Vi er fortsatt der at vi må være edruelige med økonomien. Det blir ingen ekstraleveranse han kan forholde seg til der, legger han til.

Artikkeltags