Dette var hovedbudskapet da Brann-trener Lars Arne Nilsen stilte opp på klubbens medlemsmøte mandag kveld, og engasjert fortalte om starten på trenergjerningen og kulturen han vil skape.

Da Nilsen fortalte om alle kravene spillerne heretter må innrette seg etter, brøt hele forsamlingen ut i spontan applaus. «Deilig å høre!», uttalte et av de tyvetalls medlemmene.

At budskapet gikk rett hjem, kommenterer treneren slik:

– Det er kjekt, det. Men vi skal ikke snakke om det, vi må gjennomføre det. Jeg er veldig fornøyd med responsen så langt, og det er viktig å få frem at jeg ikke har noe å ta guttene på så langt. Jeg synes guttene har respondert veldig bra, men slik blir det. De som skal være med, må virkelig henge med, sier Lars Arne Nilsen til BA.

Alkohol er uakseptabelt

Foran forsamlingen var Nilsen krystallklar på at det ikke blir noen kjære mor fremover.

– Av og til kan det være kjedelig for spillere å få ny trener. Treneren har sine forventninger og spillerne har sine rutiner. Jeg vet ikke hva som har vært før, og det er heller ikke så interessant, men vi skal ha dem i form. Det blir testing og spillerne skal veies hver uke. Vi er nødt til å passe på, sa Nilsen.

Og treneren signaliserer allerede at det kan bli utskiftninger i troppen for å få typene med rett innstilling.

– I mitt hode skal ikke slikt være nødvendig, men vi driver med toppidrett. Når du våkner skal innstillingen være: Hva kan jeg gjøre i dag for å bli så god som mulig? Hvis ikke de typene er her, så må vi sørge for å få fatt i dem. Og da er det ikke sikkert her er plass til alle som er her nå, sa Nilsen.

Uoppfordret kom den nye Brann-treneren også med en klar regel når det kommer til alkoholbruk blant spillerne.

– Det er strengt forbudt i sesong. Helt uakseptabelt. Det er ikke noe å tenke på engang om man skal skape en toppidrettskultur, varslet Nilsen.

BA er kjent med at Brann-ledelsen etter hvert har sett seg lei på utelivsvanene til enkelte av spillerne, og at Nilsens strenge regime har støtte til topps i klubben.

Tidlig vinter måtte Brann som kjent ilegge Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen disiplinærstraff etter en bytur.

Nilsen viste videre til sine erfaringer fra Hødd og Sogndal og sa at det er det beste fra disse klubbene han vil ha inn i Brann.

– Der handlet det om hardt arbeid, samhold og treningskultur. Spillerne skal legge seg tidlig, være påpasselig med kosthold, trene hardt og være «fit». Man må være 100 prosent, 24 timer i døgnet, berettet Nilsen.

– Ikke breddeidrett

Nilsen røpte også at han har sett seg nødt til å være strengere enn han har for vane.

– Normalt tester jeg ikke spillere på løpskraft, men her må vi det nå. De som ikke er med, har ikke noen fremtid i Brann, varslet han.

Treneren fortalte også at spillerne nå må møte til trening én time før for å forberede seg.

– Disse guttene trener ikke mer enn at de skal være 100 prosent skjerpet de timene vi er på trening, forklarte han.

Overfor BA legger ikke Nilsen skjul på at han er tøff.

– Vi driver med toppidrett, det er ikke en lek. Vi driver ikke breddeidrett. Brann skal ha spillere som tenker fotball 24 timer i døgnet, slår Nilsen fast.

– Når du umiddelbart griper fatt i dette, så må du jo ha hatt en oppfatning fra utsiden om at det har vært en ukultur i Brann?

– Jeg sier ikke kulturen er dårlig her, men det er disse kravene jeg stiller. Jeg ser på dette som selvsagt, svarer Lars Arne Nilsen.