Gå til sidens hovedinnhold

Haugen takket nei til Brann

Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdag ble det klart at midtbanespilleren takket nei til kontraktstilbudet rødtrøyene har lagt frem.

Det bekrefter Branns sportssjef, Rune Soltvedt, når BA konfronterer ham med opplysningene om at Haugen takket nei til Branns kontraktsforslag.

– Det stemmer, ja. Vi har strukket oss så langt vi kan innenfor den nye lønnsstrukturen vår. Vi må tenke på den totale økonomisituasjonen vår, og så må vi ha respekt når fotballspillere velger noe annet. Selv om vi gjerne skulle hatt Fredrik med videre, sier Soltvedt.

Fikk forslag, takket nei

Spillerens agent, Tore Pedersen, bekrefter også at Haugen har takket nei til kontraktsforslaget.

Det ville gitt Haugen lavere grunnlønn enn han har i den nåværende kontrakten med Brann.

– Vi fikk et tilbud fra Brann, og det har vi takket nei til det. Det var ingen forhandlinger utenom dette, sier Pedersen til BA.

– Hva syns du om at det ikke ble forhandlinger?

– Vi har ikke noe problem med å forstå den økonomiske situasjonen Brann er i nå, og de må handle ut fra det de mener er rett, svarer agenten.

Jobber med alternativer

Tirsdag ble det klart at Eirik Birkelund ikke får ny kontrakt med Brann, og nå tyder altså det meste på at Haugen i hvert fall forsvinner når kontrakten hans går ut med rødtrøyene til sommeren neste år.

– Vi forholder oss til den kontrakten vi har med Fredrik, og vil selvsagt begynne å se på alternativer nå. Dette er en situasjon vi vet kunne oppstå, forteller sportssjefen.

Fredrik Haugen har kontrakt med Brann ut juni 2016. Han kom til klubben fra Løv-Ham før 2011-sesongen.

Holder døren på gløtt

Flere andre norske og utenlandske klubber skal være interessert i midtbanespilleren, blant dem svenske Hammarby.

Pedersen ønsker ikke å kommentere noen av ryktene om de andre klubbene som skal være interessert. Agenten vil heller ikke lukke døren helt for Brann.

– Fredrik har et halvt år igjen av kontrakten, og mye kan skje i fotballen på den tiden. Så vi får bare se hva fremtiden bringer, sier han.

Kommentarer til denne saken