Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg får en klump i halsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Carl-Erik Torp gir seg i Brann etter syv år.

– Grunnen til at jeg gir meg i Brann er rett og slett familiesituasjonen. Jeg har vært her i syv år og fått mange gode venner for livet, men savnet etter familien på Østlandet har vært utfordrende på sikt. Spesielt med en gutt på to år. I og med at jeg er på utgående kontrakt og det også passet for min samboer å flytte nå, har vi bestemt oss for å flytte østover, sier Torp til BA.

32-åringen var en av Rune Skarsfjords første signeringer da han kom til Brann fra Kongsvinger før 2011-sesongen.

Hjertestans på banen

Østlendingen viste kjapt at han var en svært god tilvekst, men like etter at han hadde vært med å spille Brann til en cupfinale, skjedde en av de mest dramatiske hendelsene i Branns historie.

I bortekampen mot Sogndal på Fosshaugane 25. september 2011 falt Torp om på banen med hjertestans.

Takket være fantastisk innsats av hjelpemannskaper på stedet, ble Torps liv reddet, men spillerkarrieren var over.

Da ble han i stedet trener i Branns utviklingsavdeling. Ved nyttår skiller 32-åringen lag med Brann og Bergen.

– Det blir veldig rart. Det har vært en lang prosess. Jeg har trivdes så godt her at jeg fort kunne ha blitt. Jeg har fått venner for livet her og opplevd mange opplevelser i denne klubben som kommer til å følge meg resten av livet. Jeg har visst om det en stund, men det er først nå jeg har sagt det høyt. Det føles rarere enn jeg hadde trodd. Jeg får en klump i halsen, medgir Torp.

Cupfinale og RBK-skalp

Han fikk bare 26 kamper som Brann-spiller før helsen sa stopp, men rakk å få med seg flere høydepunkter. Blant annet en seier over Rosenborg i debuten og være med å spille klubben til en etterlengtet cupfinale.

– Sportslig sett er nok den siste kampen jeg spilte før hjertestansen, seieren borte mot Fredrikstad i semifinalen, det største. Det var veldig spesielt. Måten jeg ble tatt imot etter det som skjedde i Sogndal, både av supportere og mennesker i klubben, er nok det som sitter i mest, forklarer han.

Fortsetter i fotballen

Torp, som opprinnelig er fra Kolbotn, skal jobbe i Brann ut året. I Oslo går det mot at han får en rolle som utviklingsansvarlig i KFUM Oslo. 2. divisjonsklubben var oppe i 1. divisjon for første gang i fjor.

I Brann har han jobbet med klubbens G16-lag.

– Jeg har jobbet med fantastisk mange fine unge spillere som jeg kommer til å huske godt. Jeg håper de lyktes videre i livet, og at jeg kanskje får jobbe med dem igjen.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, var sjef for utviklingsavdelingen da Torp ble tatt inn i varmen.

– Selv om han ikke spilte så lenge, så er det en som har satt sine spor i Brann-historien. Først var han en veldig god spiller. Da det som skjedde i Sogndal skjedde, ble det skapt et bånd mellom han og Brann, sier Soltvedt til BA.

– Da han måtte legge opp, er jeg veldig, veldig glad for at vi som klubb fant plass til ham i utviklingsavdelingen. Han fortjente å bli værende i klubben. Det er en fantastisk fin type som det har vært fint å ha i klubben, sier Soltvedt.

Han bekrefter at Torp vil bli erstattet.

 

Kommentarer til denne saken