Tidligere Tromsø-komet trener med Brann: – Nedturen min skyldes allergi

Thomas Drage (foran) og Ruben Kristiansen på Gardermoen.

Thomas Drage (foran) og Ruben Kristiansen på Gardermoen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Thomas Drage herjet i eliteserien og havnet på landslaget. Så startet nedturen. Nå håper han å restarte karrieren i Brann.

DEL

Klokken 0630 lørdag morgen ankom en trøtt Brann-tropp Flesland. Blant dem befant det seg en tidligere Tromsø-spiller. Thomas Drage (23) har to uker på å bevise at han er verdig en Brann-kontrakt. Det er i hvert fall målet til den kjappe kantspilleren.

– Jeg ønsker å spille for Brann. Det er en stor klubb med stolte tradisjoner, så det er absolutt noe jeg kunne tenkt meg, sier Drage til BA.

– Har du inntrykk av at du spiller for en kontrakt?

– Det er jo en grunn til at jeg er her. De vil tydeligvis se nærmere på meg, og jeg kanskje har jeg kvaliteter som de synes er spennende.

 Les også: Daniel Braaten med i Brann-troppen 

– Nedturen skyldes allergi

Drage er fortsatt bare 23 år (fyller 24 i februar), men det er fem år siden han tok eliteserien med storm. Han og Tromsø tok sølv i serien 2011, og i 2012 fikk han sin første – og til nå eneste – landskamp.  

Etter den tiden har det gått nedover for nordlendingen. Bratt nedover.

Det var likevel fremgang å spore under Sogndal-oppholdet i fjor høst.  

I Sogndal hadde kantspilleren seks målgivende pasninger på 13 kamper. Han scoret ett mål. Men Drage takket nei til å bli værende i Sogndal, og er på klubbjakt. Tidligere i januar besøkte han den engelske Barnsley, uten at det ga resultater. Han har siden trent med gamleklubben Tromsø. Men en overgang til gamleklubben er lite aktuelt.

– Vi ble enige om at da jeg gikk til Sogndal, så var det ikke lån. Da var det en permanent overgang. Vi har ikke pratet noe videre om kontrakt, forklarer han.

– Hva skjedde med spilleren som herjet i 2011 og 2012?

– Jeg har slitt med diverse allergier, så jeg har ikke vært i god nok form. De siste årene har jeg jobbet mye med det, og det bedrer seg. Nå har jeg bra kontroll på allergiene, og formen skal være ganske bra, sier Drage, som ikke ønsker å gå nærmere inn på hvilke allergier det er snakk om.  

– Hva har du å tilby Brann?

– Jeg kan forhåpentligvis tilby mye godt kombinasjonsspill. Jeg har spilt mye med Ruben (Kristiansen) tidligere, og har et godt samarbeid med ham. Jeg har alltid hatt mange målgivende. Jeg har kanskje ikke scoret så mange selv, men jeg har alltid vært involvert i mål, sier Drage til BA.

 Les også: Drage blir med Brann til USA 

Vil bevise at Vålerenga tok feil

Klubbløse Daniel Braaten (33) skal også etter planen være med Brann til Florida. Han sluttet seg til troppen på Gardermoen. Braaten, som kan skilte med en innholdsrik karriere i både England og Frankrike, spilte i fjor i Vålerenga. Han fikk ikke forlenget sitt engasjement der. Angriperen har 53 landskamper for Norge.

Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen på Gardermoen.

Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen på Gardermoen. Foto:

– Det er en fin mulighet dette. Jeg skal vise meg frem, og så får vi se hva som skjer etter det, sier han på spørsmål om han håper på kontrakt.

Braaten sier han vil fortsette med fotball i noen år til.

– Har du fått andre tilbud?

– Ja, jeg har jo det, men nå skal jeg være med her, kose meg og vise meg frem.

– Du fikk ikke kontrakt med Vålerenga, og Kjetil Rekdal ville ikke ut med hvorfor?

– De hadde sine gruner for den avgjørelsen, og det er helt greit. Jeg koste meg der, og hadde en fin periode. Nå får jeg bevise at de tok feil, sier Braaten.

Han har spilt kant mye av sin karriere, men sier han er disponibel der det er behov.

– Kanten passer meg, og formen er bra. Jeg har trent med Lillestrøm de siste ukene. Hvor jeg kan bidra i Brann, får vi se, sier han.

Sivert Heltne Nilsen spilte med Braaten i Vålerenga i fjor, og beskriver ham som en god fotballspiller.

– Han kan spille overalt offensivt, og er jo en muskelbunt. Jeg husker jeg kom i noen dueller med han, og det kjennes, sier Nilsen.

– Ville du signert han dersom det var opp til deg?

– Jeg liker han som spiller og type, så jeg ville gjerne hatt han i Brann. Men vi får se.

Vadim Demidov og Jakob Orlov.

Vadim Demidov og Jakob Orlov. Foto:

Ingen Flo

Tidligere Sogndal- og Odd-spiller Ulrik Flo skulle også etter planen være med på Branns treningsleir i Bradenton, Florida, men trakk seg i siste liten. En dansk klubb ønsker å signere stryningen, og da Brann ikke kunne love ham noe kontraktsforslag, valgte 27-åringen å bli hjemme. Den ledige plassen på flyet fikk junioren Ulrik Edvardsen.

Les også: – Jeg fant ut at dette var et skikkelig drittlag man måtte støtte

– Vi skal trene helt på grensen

I solskinnsstaten Florida skal Brann og Lars Arne Nilsen forberede seg på comebacket i eliteserien.

Mens dårlig økonomi førte til at Brann bare hadde den vante uken på La Manga under fjorårets sesongoppkjøring, dro Brann til en toukers treningsleir i Florida. Oppholdet er betalt av Brann-sponsor BOB.

Les også: Derfor er de Brann-aktuelle 

På det toppmoderne IMG Academy i Bradenton – som har huset en rekke store klubber og landslag de siste årene – skal det er ikke stå på fasilitetene. Her skal Brann både trene og bo under hele oppholdet.

Vi kommer til et helt fantastisk anlegg. Ut ifra de bildene jeg har sett, kan vi ikke få det bedre, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Men ifølge Brann-trener får ikke spillerne mye tid til å ta solskinnsstaten nærmere i øyesyn. Dagene skal brukes til trening og terping – med to treningsøkter for dagen. Først 5. februar er det tid for årets første treningskamp. Da står det svenske allsvenskan-laget Jönköping på motsatt banehalvdel i Bradenton.

Vi skal trene mye med ball og terpe mye på spillestilen. Og rett og slett få trent godt. Testene er svært positive, og viser at guttene har lagt et godt grunnlag. Nå skal vi jobbe videre på det grunnlaget, sier Nilsen.

Vi skal trene veldig hardt. Treningsmengden og type trening vil selvfølgelig variere, for å unngå skader, men vi skal trene på grensen. Og derfor spiller vi bare én treningskamp, sier Nilsen.

Til nå har Brann-spillerne trent på kunstgresset i Sotrahallen. Brann-lege Arne Instebø er svært glad for at spillerne nå skal beite på naturgress.

Etter en lang og tøff periode på kunstgress, ser vi at det er en del slitasje. Vi ser frem til å få en variasjon på underlaget, og to uker på gress er perfekt nå, sier han til BA.

PS: Fredrik Heggland (kne) og Kasper Skaanes (skulder) er skadet og er igjen i Bergen. Oliver Rotihaug trener med Åsane i forkant av det som kan bli et utlån, og er også igjen i Bergen.

Artikkeltags