Vant kampen med det siste sparket på ballen

Brann trener Lars Arne Nilsenjubler etter seieren mot Viking.

Brann trener Lars Arne Nilsenjubler etter seieren mot Viking. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrik Haugen avgjorde kampen fire minutter på overtid

DEL

Viking – Brann 0-1: – Det er utrolig deilig. Jeg skulle scoret mot Rosenborg, så det var deilig å avgjøre i dag, jublet Fredrik Haugen til TV2 etter kampslutt.

– Hvor langt kan dette nå for Brann?

– Med den innsatsen og det samholdet vi har nå, kan vi nå langt. Vi ligger selvsagt litt bak de beste i Norge, men vi tar steg for steg, sa Haugen.

BRANN-BØRSEN: Tre mann får 7 poeng

Nilsen gjorde flere bytter

Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde tre bytter i startoppstillingen før Branns bortekamp mot Viking.

Kaptein Vadim Demidov forsvant ut av troppen og ble erstattet av Jonas Grønner i midtforsvaret. Kristoffer Barmen, som har vært i hardt vær denne uken etter en mye omtalt bytur etter Rosenborg-tapet, fikk noe overraskende sjansen fra start foran Fredrik Haugen. Steffen Lie Skålevik erstattet Erik Huseklepp. 

LES OGSÅ: – Jeg hadde et ekstra press på meg

Åpen 1. omgang

Brann tok initiativet allerede fra åpningsminuttene. Viking, som har vært bedre borte enn hjemme til nå denne sesongen, hadde en klar plan, og det var å straffe Brann på kontringer. På de 13 første minuttene kom Barmen til tre halvsjanser, uten at det ga resultater.

Viking – Brann 0-1 (0-0)

11.089 tilskuere

Mål: 0-1 Fredrik Haugen (90)

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Deyver Vega, Bismar Acosta, Jonas Grønner, Brann.

Lagene:

Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony J. Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Claes Kronberg (Zymer Bytyqi fra 72.), Joackim Jørgensen (Michael Haukås fra 90.), Björn Daníel Sverrisson, Samuel Adegbenro – Mathias Bringaker (Patrick Pedersen fra 80.), Suleiman Abdullahi.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Daniel Braaten (Fredrik Haugen fra 66.) – Deyver Vega (Kasper Skaanes fra 59.), Jakob Orlov, Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 74.).

Brann hadde mest ballinnehav og etablerte mye spill på Vikings banehalvdel, men det var stort sett farlig de få gangene de mørkeblå angrep Piotr Leciejewskis mål.

Samtidig var Vikings nigerianer Suleiman Abdullahi en konstant trussel for Branns forsvar med sin fart, og etter en halvtime fikk han til da kampens største sjanse. En kjapp Viking-kontring endte med at Abdullahi fikk fri bane mot Leciejewski, men fra litt skrått hold, kom polakken sterkest ut av den duellen.

Kjempetabbe av Vega

Etter en åpen og jevn 1. omgang, var Viking svært nære å ta ledelsen i åpningsminuttene av den andre omgangen.

Deyver Vega skulle spille ballen tilbake til Piotr Leciejewski, men pasningen ble altfor løs og ble plukket opp av Kristoffer Haugen. Heldigvis for Branns costaricaner, reddet Leciejewski opp Vegas feil.

På den påfølgende corneren var Jonas Grønner reddende engel da han i siste liten blokkerte et skuddforsøk fra Samuel Adegbenro.

Annullert Viking-scoring

Vikings voldsomme press i starten av 2. omgang skulle resultere i Siddis-jubel i det 54. minutt. En Viking-corner endte med at Bismar Acosta banket ballen i eget nett. Hjemmepublikumet og Viking-spillerne jublet hemningsløst, men assistenten vinket med flagget. Han mente nemlig at en Vikings-angriper brukte armene for å vinne hodeduellen med Kristoffer Barmen i forkant av scoringen. Det så litt strengt idømt ut, men det skal også sies at corneren i utgangspunktet var feil idømt.

Brann slapp med skrekken og fikk etter hvert fikk ridd av stormen.

Kjedelig avslutning

Etter en time spilt takket Deyver Vega for seg og ble erstattet av Kasper Skaanes. Minutter senere kom Fredrik Haugen inn for Daniel Braaten.

Den siste timen ble et langt gjesp blottet for målsjanser. Brann fikk innpå friske krefter i form av Erik Huseklepp, og det var Brann som tilrev seg et lite overtak. Likevel skinte det gjennom at bortelaget var såre fornøyd med ett poeng.

Viking, som ikke har scoret mål på hjemmebane til nå, slet voldsomt med å trenge gjennom Brann-muren de siste 30 minuttene.

Dermed så det ut som om det skulle ende med 0-0, men i siste sekund skulle Brann stjele alle poengene.

Amin Nouri og Erik Huseklepp kombinerte nydelig på siden. Huseklepp hælsparket til Nouri, som spilte ut 45 grader til innbytter Fredrik Haugen. I motsetning til mot Rosenborg, var Haugen iskald og banket ballen i mål på kampens siste spark på ballen.

Artikkeltags