Vålerenga avgjorde på overtid

Artikkelen er over 2 år gammel

Brann har avgjort mange kamper til sin fordel i sluttminuttene tidligere i år. Lørdag kveld skjedde det motsatte.

DEL

Vålerenga - Brann 3-2: – Akkurat nå er det veldig tungt etter å ha tapt slik på overtid. Jeg føler vi hadde ett poeng og var nære tre poeng, for det var to store sjanser som ble brent. Men det var en fantastisk kamp vil jeg tro, med nerve, dueller, blod, tempo og mål. Men dessverre greide vi ikke å få med oss noe i dag, sa Lars Arne Nilsen til TV 2 like etter 2-3-tapet på Ullevaal lørdag.

– Kampen bølger litt frem og tilbake. Jeg synes vi er best i perioder. Selv om de har ballen mye, så får vi noen fantastiske brudd på dem. Det var en jevn kamp, men alt i alt kunne vi fått med oss ett poeng, fortsatte Nilsen.

Nilsen var svært fornøyd med moralen Brann viste da de hentet opp VIFs ledelse etter pause, og skapte noen store sjanser som kunne avgjort kampen. Spesielt Fredrik Haugen hadde et par store sjanser.

– Vi kan ikke grave oss ned og deppe etter dette. Vi hadde Vålerenga i knestående på bortebane. Nå må vi bare mobilisere frem mot neste kamp, avsluttet Nilsen.

Med tre strake seire og mange spillere i form, hadde Brann-trener Lars Arne Nilsen en vanskelig oppgave med å ta ut laget før bortekampen mot Vålerenga. Til slutt var det Fredrik Haugen som måtte finne seg i å starte kampen på benken.

Begge lagene befinner seg på hver sin ende av tabellen, men begge kom til Ullevaal lørdag med tre strake seire i bagasjen.

Kampfakta

Vålerenga – Brann 3-2 (2-1)

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

0-1: Kristoffer Barmen (14.)

1-1: Ghayas Zahid (31.)

2-1: Simen Juklerød (45.)

2-2: Sivert Heltne Nilsen (55.)

3-2: Ghayas Zahid (90.)

Gule kort: Deyver Vega, Bismar Acosta, Brann. Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Christian Grindheim, Sander Berge – Simen Juklerød (Fredheim Holm fra 59.), Vajebah Sakor (Magnus Lekven fra 75.), Ghayas Zahid – Mohammed Abdellaoue (Henrik Johansen fra 79.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen - Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 46.) - Deyver Vega, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 79.), Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik fra 62.).

Orlov sjanse

I det åttende minutt fikk Brann kampens første sjanse. Deyver Vega snappet ballen og stormet i angrep. Han fant Jakob Orlov med en stikker inne i Vålerengas 16-meter, men Orlov nølte så lenge med å avslutte at han ble taklet i avslutningsøyeblikket. En spiss i form hadde banket den på mål.  

Oppildnet av det som må ha vært rundt 1500 bergensere på tribunen, tilrev gjestene seg etter vert et initiativ i den østlandske sommersolen.

For en scoring av Barmen!

Etter 12 minutter ble det veldig hektisk i begge ender av banen. Først holdt Deyver Vega på å snappe ballen fra Robert Lundström – som Vålerengas bakerste mann. Han fikk avverget med nød og neppe, og klareringen fant Vajebah Sakor inne i Branns 16-meter. Fra kort hold fikk derimot Bismar Acosta blokkert til corner.

To minutter senere fikk vi kampens første mål. Jakob Orlov headet tilbake til Kristoffer Barmen. Den unge bergenseren var bestemt og banket til på halvvolley fra 18 meter. Ballen gikk hardt i hjørnet, utenfor Marcus Sandbergs rekkevidde. 1–0 til Brann og vips så hadde fjorårets 1. divisjonslag seks poengs luke ned til 4.-plass. Da eksploderte i Brann-svingen!

  Etter 23 minutter kom hjemmelaget til sin første skikkelige avslutning. Robert Lundström kom seg rundt på kanten og la fint inn. Der fikk Vajebah Sakor stå merkelig alene. Heldigvis for Brann kom han aldri skikkelig over ballen, og headingen gikk ufarlig over mål.

  Vålerenga utlignet

  Da halvtimen var passert skulle hjemmelaget få sin utligning. Det hele startet med en svak pasning fra kaptein Vadim Demidov som ga Vålerenga en livsfarlig kontring. Moa og Ghayas Zahid fikk fritt spillerom på Branns banehalvdel og Moa kunne enkelt trille sistnevnte alene med keeper. Zahid var sikker alene Leciejewski, og satte ballen kontrollert i hjørnet.

  Svakt forsvarsspill av Brann!

  Etter utligningen bølget ballen frem og tilbake i en forrykende kamp. Det var farlig hver gang noen av lagene angrep – moro for den nøytrale – uutholdelig for de med hjertet for noen av lagene.

   Vega bommet, VIF scoret

   I omgangens siste minutt fikk Deyver Vega en kjempesjanse etter en god Brann-kontring.  Amin Nouri fant costaricaneren med en lur pasning, og Vega fikk avansere inn i 16-meteren til VIF med ballen på godfoten. Dessverre ble han litt for het, og avslutningen gikk til side for mål.

   I stedet for at Vega sendte Brann til pause med en ledelse, gikk VIF rett i angrep og scoret. Simen Juklerød ladet venstrefoten fra 20 meter og skrudd ballen utagbart helt oppe i bøylen. Dermed gikk hjemmelaget til pause med ledelse. Det var en skikkelig kalddusj for Brann, som hadde spilt en god omgang.

   For en omgang vi har vært vitne til!

    Scoring av Heltne Nilsen

    Noe av det første som skjedde i 2. omgang var at Deyver Vega pådro seg et gult kort, noe som betyr at kantspilleren går glipp av neste helgs kamp mot Rosenborg på Stadion.

    Etter 55 minutter utlignet Heltne Nilsen til 2-2. Vålerenga klarte ikke å klarere en corner, og etter litt flipperspill inne i feltet falt ballen ned i beina til Heltne Nilsen, som fra seks-syv meter fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen. Heltne Nilsen avsto i alle fall ikke fra å feire scoringen, selv om han tidligere har spilt i Vålerenga.

     Redning på strek

     Kampen dalte litt i tempo etter 2-2-scoringen, og det meste som ble skapt kom etter dødball. I det 66. minutt fikk Simon Larsen headet mot mål etter en corner. Ballen gikk i en bue over Leciejewski, men på streken sto Lie Skålevik og forhindret scoring. Brann ble liggende veldig lavt i banen i denne perioden, og Vålerenga styrte det aller meste av spillet.

     Fredrik Haugen kom til en bra sjanse etter en kontring i det 70. minutt, men avslutningen med innsiden av foten ble for fislete og VIF-keeper Marcus Sandberg hadde full kontroll.

     Stor Haugen-sjanse

     Etter 79 minutter kom Azar Karadas inn for Orlov, noe som naturligvis økte forhåpningene hos bortesupporterne. Karadas har vært avgjørende i mange kamper tidligere etter å ha blitt byttet inn. Men det ble ingen Karadas-effekt denne gangen. Haugen fikk en kjempesjanse etter 87 minutter, men fra ti meter fikk han dårlig treff på volleyskuddet. Det gikk rett ned i bakken og spratt over mål.

     Rett etter 90 minutter kom Vega til avslutning fra 15 meter etter et frispark, men skuddet ble for svakt og Sandberg reddet greit.

     Avgjorde på overtid

     Men så, halvannet minutt på overtid, kom avgjørelsen. En lang ball ble slått inn i feltet til Brann. Fredheim Holm klarte å holde på ballen med mange Brann-spillere i ryggen, før ballen endte hos Ghayas Zahid. Han fintet vekk Nouri før han sendte ballen i lengste hjørne.

     Kampen endte dermed 3-2 til Vålerenga. Der Brann så mange ganger tidligere i år har avgjort kampene til sitt favør i sluttminuttene, skjedde det stikk motsatte lørdag kveld.

      Artikkeltags