Gå til sidens hovedinnhold

Han er Branns raskeste spiller

Artikkelen er over 6 år gammel

– Folk tror vel ikke at jeg er et fysisk vidunder, men jeg har faktisk veldig bra styrke og fart i beina, sier Fredrik Haugen (22).

Etter en sesong der testing var fraværende, ble Brann-spillerne ubønnhørlig utsatt for fysiske tester av Høgskolen i Bergen ved tilbakekomst fra ferie i januar.

Klubben vokter testresultatene som statshemmeligheter, men etter det BA kjenner til kommer midtbanespiller Fredrik Haugen godt ut av de avslørende testene.

Testene viser rett og slett at han er klubbens kjappeste spiller på kortere avstander. Ingen var raskere enn ham på 10-, 20-, 30- og 40 meter sprint.

Inne i sin femte sesong

Akkurat det ønsker ikke Fredrik Haugen selv å bekrefte, men han legger ikke skjul på at han «gjorde det greit», noe han skjønner at enkelte kan oppleve som litt overraskende.

– Folk tror vel ikke at jeg er et fysisk vidunder, men jeg har faktisk veldig bra fart og styrke i beina. Utholdenheten er også bra. Det gjelder bare å få det ut på banen. Det er ikke alltid du får vist sentralt i banen at du er ganske hurtig, sier Haugen.

22-åringen har allerede unnagjort fire sesonger i Brann etter at supporterinvestorene Softball betalte Løv-Ham 400 000 kroner for ham. Den unge alderen til tross, fyllingsdølen har faktisk 105 kamper for Brann i beltet.

Forløsningen har imidlertid aldri kommet – Haugen er en spiller supporterne har ventet forgjeves på at skal slå ut i full blomst. Også Haugen tar selvkritikk på det han har levert til nå i Brann-karrieren.

– Jeg er ikke fornøyd. Jeg hadde selvfølgelig håpet å ligge litt lenger fremme.

– Men selv om jeg ikke har slått til som jeg hadde håpet, føler jeg at jeg har blitt mye bedre på enkelte områder, sier 22-åringen til BA. 

– Jeg har følt meg veldig bra på trening, men det har jeg gjort tidligere sesonger også. Det gjelder å få det ut når alvoret begynner, og det håper jeg å klare i år, sier Løv-Ham-produktet.

Norlings yndling

En som hvert fall har troen på ham, er Brann-trener Rikard Norling. I fjorårets nedrykkssesong startet Haugen alle kamper der han var tilgjengelig. Denne sesongen virker det som om Haugen vil få en enda mer sentral rolle.

Formasjonen er endret slik at Haugen får en slags «playmaker»-rolle dypere i banen. Til tross for at Stéphane Badji er solgt, virker det ikke som det blir hentet inn Haugen-utfordrere med det første. Dekningen i den posisjonen er heller tynn.

– Han blir som en ballfordeler, og det tror jeg han vil trives godt med. I motsetning til en vanlig 4-4-2-formasjon, vil det i denne formasjonen være tydeligere at det er han som holder igjen og holder balansen i laget. Han blir også mer involvert i oppbyggingsfasen, forklarer Norling.

Svensken sier at det er Haugens offensive kvaliteter som gjør at han har valgt å plassere ham i denne rollen.

– Så handler det om å utvikle hans posisjon- og duellspill. Da tror jeg at han blir en topp, topp spiller i den formasjonen, sier Norling.

Haugen er storfornøyd med den skreddersydde rollen.

– Jeg liker å være en «playmaker» ved å enten ligge høyt eller lavt i banen. Jeg liker det bedre enn å være en løpsmaskin i en flat firer på midten, så jeg er veldig fornøyd!

Kommentarer til denne saken