– Jeg håper Brann og Malmö blir enig

Andreas Vindheim (19) kan gå fra 1. divisjon til Mesterligaen. – Det er klart at det frister, innrømmer han. FOTO: ANDERS KJØLEN

Andreas Vindheim (19) kan gå fra 1. divisjon til Mesterligaen. – Det er klart at det frister, innrømmer han. FOTO: ANDERS KJØLEN

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Vindheim (19) vil til den svenske seriemesteren.

DEL

– Det er klart at jeg kunne tenke meg å spille for Malmö FF, det må jeg innrømme. Det er en stor klubb som kjemper om titler og som spiller Champions League. Det er en attraktiv klubb som hadde vært interessant - uavhengig om vi hadde spilt i eliteserien eller i 1. divisjon. Jeg har ambisjoner, og det hadde vært et fint steg videre i karrieren min, sier Andreas Vindheim (19) til BA.

Forhandler om overgangssum

Før helgen la den svenske seriemesteren inn et bud på U21-landslagsspilleren. Budet var på rundt 1,5 millioner kroner, og budet ble avvist av Brann. Siden har klubbene forhandlet. Møter Malmö Branns prisforlangende, blir Nymark-gutten Åge Hareides nyeste innkjøp.

– Vi er i en prosess. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt til BA.

Under mandagens treningsøkt i solskinnet på Nymark, virket Vindheim fullstendig upåvirket av at det forhandles om hans fremtid.

– Jeg tenker kun på Brann. Jeg vet at det har kommet et bud, men utenom det får jeg ikke vite noe som helst. Og det er like greit, sier 19-åringen, etter at han og lagkompisene Jonas Grønner og Kasper Skaanes har stått igjen etter trening og spilt "gris" - med stor innlevelse.

Nedrykket har tydeligvis ikke drept leken.

– Lever guttedrømmen i Brann

Selv om kjuagutten lar seg friste av det svenske frieriet, forstår han at det setter Brann i en vanskelig situasjon.

– Jeg er Brann-gutt og lever ut guttedrømmen i Brann. Jeg har to år igjen av kontrakten med Brann, så dette er ikke opp til meg. Nekter Brann å selge meg, kan jeg ikke gjøre noe med det. Men jeg håper det løser seg og at Brann får sårt tiltrengte millioner for meg. Det hadde vært en god avtale for alle parter, sier 19-åringen.

Ordknapp Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling sier at han ikke vil bidra til spekulasjoner, og er svært ordknapp da han blir konfrontert med gamleklubbens Vindheim-interesse.

– Brann er en storklubb som nå er en serie som vi egentlig ikke hører hjemme i. Vi har mange unge dyktige spillere, og det er klart at disse spillerne er interessante for andre klubber, sier Rikard Norling til BA.

– Hvordan ser du på et eventuelt salg av Vindheim?

– Det er ikke mitt ansvar, det må du ta med Rune Soltvedt. Jeg forholder meg til at Andreas er under mitt ansvar per dags dato, sier Norling.

– Har du erstattere i dagens tropp, eller må nye spillere hentes inn om Vindheim blir solgt?

– Det er et hypotetisk spørsmål som jeg ikke vil svare på.

Artikkeltags