Onsdag kveld reiste Johnny Furdal og resten av Brann-troppen til Kanariøyene. I år som i fjor, har Brann lagt en toukers treningsleir til en treningsbane like utenfor San Agustin på Gran Canaria.

Nest-Sotras midtbanespiller Johnny Furdal er en av dem som får være med på leken. Etter å ha trent nærmere to uker med Brann i Bergen, har han imponert såpass at Brann-trener Lars Arne Nilsen vil se ham i aksjon i minst to uker til.

– Det var svært gledelig å få den beskjeden. Dette blir gøy, sier Furdal til BA.

Tar han en Thomas Lund?

Den elegante midtbanespilleren fra Rosendal har gledet lokalfotballentusiaster i en årrekke. Mange har spurt seg hvorfor den elegante ballspilleren aldri har fått prøve seg på det øverste nivået. Nå gjør han et siste forsøk – fire måneder før han fyller 32 år. Omstendighetene er nærmest identisk til Thomas Lunds overgang til Brann for 15 år siden. Bergenseren Lund hadde banket inn mål for Åsane i en årrekke, men aldri fått sjansen i Brann. Da toget egentlig hadde forlatt perrongen for lenge siden, ble han hentet til Stadion som 31-åring. Han fikk 38 kamper for Brann og scoret 13 mål.

– Det er jo bare å innse at dette er et «nå eller aldri» for meg om det skal bli eliteserie. Derfor blir det to ekstremt viktige uker. Hvis jeg gjør det bra, kan jeg oppnå drømmen min. Men samtidig tror jeg Brann har sett meg såpass mye at de allerede har dannet seg et bilde av meg som fotballspiller, sier Furdal.

 

Han har kontrakt med nyopprykkede Nest-Sotra, men han har fått gode indikasjoner på at klubben han har vært trofast mot i ni sesonger, ikke vil stå i veien for en eventuell overgang.

Lanserer Furdal-rolle

Lars Arne Nilsen har aldri lagt skjul på sin begeistring for Furdal, og han har lansert muligheten for en formasjonsendring for å finne plass til den offensive midtbanespilleren i Branns 4-3-3-formasjon. Nilsen ser for seg at det kan fungere å snu midtbanetreeren slik at Furdal får en offensiv rolle med to dypere midtbanespillere bak seg. Kanskje får denne formasjon sin ilddåp i leirens eneste treningskamp mot svenske Elfsborg i Maspalomas 29. januar.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Dette er først og fremst en treningsleir – ikke en kampleir. Det blir stort sett to treningsøkter hver dag, og fokus på hvile og sunt kosthold mellom øktene, sier Nilsen.

Med på flyet i går hadde Brann-treneren med seg en 24 spillere, inkludert nysigneringene Amer Ordagic og Taijo Teniste. De har takket nei til sine respektive landslag for å være med på sin første treningsleir med sin nye klubb. Den siste nykommeren, Emil Kalsaas (17) spiller en juniorturnering i Danmark og var ikke med til Spania.

Har kun én keeper

En ting som garantert bekymrer den sportslige ledelsen, er det faktum at Markus Pettersen (18) per dags dato er Branns eneste keeper i A-lagstroppen. Riktignok er tidligere Brann-junior Emil Harloff (18) hentet inn som en nødløsning på treningsleiren, men den nåværende Fjøra-keeperen er ikke aktuell for en overgang.

 

Brann jakter først og fremst en ny førstekeeper etter salget av Piotr Leciejewski, men de jakter også en ny tredjekeeper. Etter det BA erfarer er ikke klubben langt unna å ha en ny førstekeeper på plass. Likevel er keepersituasjonen alt annet enn ideell bare 51 dager før seriestart.

– Helst skulle vi hatt med oss alle de spillerne vi ønsker å få inn, men det er ingen krise. Vi kan ikke hente spillere bare for å hente, vi må være sikre på at vi treffer. Vi har masse spillere, og i forhold til spillestilen vår er grunnstammen der. Keeper og spiss er uansett de som trenger minst tid for å komme inn stilen, påpeker Lars Arne Nilsen.