– Jeg ser for meg at vi blir enige fredag. Vi vil svært gjerne få dette ferdig før juleklokkene ringer, og nå ser det ut som vi klarer det, sier Dariusz Motala, Zaglebie Lubins sportsdirektør, til BA torsdag ettermiddag.

Dermed ser det ut til at den langvarige overgangssagaen om Brann-keeperen endelig er i mål. Den polske klubben bød 2,5 millioner for Leciejewski allerede i sommer, men ble avvist. I løpet av den siste uken har de kommet med to nye bud, det siste på tirsdag, som BA meldte.

– Jeg kan dessverre ikke si noe om pris, sier Motala når BA spør om budet som Brann nå er i ferd med å akseptere overstiger de 2,5 millionene som var totalen på budet i sommer.

Men han er klokkeklar på at det nå blir en overgang.

Ja fra styreleder

– Ja, vi er svært nær en avtale. Det er bare detaljer som gjenstår, pluss at jeg må få den endelige bekreftelsen fra min styreformann. Men jeg er veldig sikker på at Piotr vil være på plass her når vi starter opp igjen etter julepausen den 8. januar, sier Motala.

 

– Det er godt for oss, og ikke minst for Piotr, å få dette på plass nå, melder sportsdirektøren, som sier følgende om hvorfor klubben hans går for Leciejewski:

– Han er polsk, og kjenner byen vår godt. Han er en meget sterk keeper, og vi trenger en ny nummer en i buret. Vi har ønsket å hente ham lenge. Han er 32 år, men det er ikke mye for en keeper, sier Motala til BA.

– Ting tar tid!

– Dere har nå snakket frem og tilbake med Brann siden i sommer. Har det vært greie forhandlinger, eller har det vært frustrerende at det har dratt sånn ut?

– Hehe, i denne bransjen kan en ikke bli frustrert! En tror annenhver dag at en er ferdig og kan skrive avtale i morgen, men så går det ikke slik, ler Motala.

– Ting tar tid. Kanskje ikke for PSG og Bayern München, men for de fleste andre i denne bransjen tar ting tid. Mye tid, sier Motala, i kjempehumør nå som overgangssagaen snart er slutt.

Vil ut i Europa

Zaglebie Lubin ligger på 5.-plass i den polske serien, som nå har vinterpause. Ligaen starter opp igjen 9. februar, og planen er åpenbart at Leciejewski går rett inn som førstekeeper.

 – Ja, vi har lenge visst at vi trenger en ny førstekeeper. Piotr er en av forhåpentligvis tre signeringer vi gjør i vinterpausen. Det kan bli tøft å ta igjen Legia Warszawa og Lech Poznan, som er de to store i polsk fotball, og har vært det lenge. Men vi har ambisjoner og sikter vi mot 3.-plass ved serieslutt, noe som vil gi kvalik til e-cup, sier Dariusz Motala.