Gå til sidens hovedinnhold

Rører videre i Brann-suppen

Artikkelen er over 6 år gammel

Bestemte seg dagen før – ga ikke valgkomiteen beskjed.

Liv Grete Skjelbreid sier til Dagbladet at hun ville trukket seg fra Brann-styret uansett om benkeforslaget Åshild Samnøy hadde blitt valgt inn eller ikke.

– Faktisk bestemte jeg meg allerede dagen før årsmøtet, sier hun.

– Jeg takket ja til å sitte i styret fordi Brann alltid har vært klubben i mitt hjerte. Jeg hadde samtidig en ambisjon om å bidra til en bedre prestasjonskultur. Mitt inntrykk nå er at det er mer en posisjonsorientering enn en prestasjonsorientering i klubben. Det har jeg ikke greid å påvirke, og derfor valgte jeg å trekke meg. Det er for mange skjulte agendaer i klubben, sier hun til Dagbladet.

Tennfjord visste

Men hvis hun da bestemte seg dagen før årsmøtet, hvem visste om det? Og hvis hun uansett hadde bestemt seg for å trekke seg, hvorfor skjedde ikke dette før Kjell Tennfjord utløste bomben – etter å ha sittet som formann i 75 minutter?

– Vi hadde ingen informasjon om at Liv Grete Skjelbreid ville trekke seg på forhånd, sier leder i valgkomiteen, Hilde Lekven, til BA.

Den som derimot hadde informasjon, var Kjell Tennfjord.

– Jeg fikk mandat til å si det jeg sa på årsmøtet fra henne, sier Kjell Tennfjord til BA.

– Skulle du si det samme om valgkomiteens innstilling hadde blitt vedtatt?

– Nei… Det vet jeg ikke, jeg tenkte i hvert fall ikke sånn. Det må du nesten spørre henne om, sier mannen med rekorden i år være styreleder i Brann kortest tid.

Barmen: – Ingen kommentar

Den gamle skiskytterdronningen var ikke på valg på årsmøtet. Hun har sittet i styret i året som gikk, og var blant dem som sørget for at Roald Bruun-Hanssen måtte gå fra klubben. Hun har etter det BA kjenner til vært på lag med Mette Nora Sætre og nettopp Åshild Samnøy – mot formann Rolf Barmen og Bruun-Hanssen – i mange saker. Barmen var som kjent på talerstolen og gikk langt i å diskreditere Samnøy før valget på det famøse årsmøtet onsdag. Der altså Samnøy ble valgt inn.

BA var lørdag i kontakt med Barmen, men han ønsker ikke å gi noen kommentar om verken kjennskap til Skjelbreids beslutning eller hvorfor det var så viktig å få hele valgkomiteens innstilling valgt på årsmøtet. Slik gikk det som kjent ikke.

Inn kom supporternes benkeforslag Samnøy, og da trakk Tennfjord seg, og tok altså med seg både Skjelbreid, Tom Georg Olsen og Arild Christiansen.

Vil hun inn igjen?

– Jeg er bånn ærlig når jeg sier at jeg ikke er ute etter noen, og jeg er heller ikke i allianse med noen. Min beslutning skyldes helheten, selv om tidspunktet sikkert kommer overraskende på noen, sier Liv Grete Skjelbreid til Dagbladet.

Men når Oslo-avisen, som er på plass i skiskytter-VM i Kontiolahti som Skjelbreid kommenterer for NRK, spør om hun kan bli aktuell i det Brann-styret som skal velges på det kommende, ekstraordinære årsmøtet, svarer hun:

– Vet du hva, den tanken har jeg ikke tenkt engang, så det er det helt umulig for meg å svare på. Nå er jeg på jobb i Finland, og fokuset mitt er her.

BA har forsøkt å få kontakt med Skjelbreid i Finland, men har ikke lykkes.