Askar enig med tyrkisk klubb

PÅ VEI VEKK:Amin Askar (30) kan ha spilt sin siste kamp for Brann. Han var nylig i Tyrkia hvor han ble enig med det som kan bli hans nye arbeidsgiver. Et salg kan frigjøre flere millioner til spillerkjøp for Brann. Arkivfoto: Skjalg Ekeland

PÅ VEI VEKK:Amin Askar (30) kan ha spilt sin siste kamp for Brann. Han var nylig i Tyrkia hvor han ble enig med det som kan bli hans nye arbeidsgiver. Et salg kan frigjøre flere millioner til spillerkjøp for Brann. Arkivfoto: Skjalg Ekeland Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Amin Askar (30) er enig om de personlige betingelsene med tyrkisk 1. divisjonsklubb. En overgang kan frigjøre millioner for Brann.

DEL

Som BA meldte før jul, kan Brann-spiller Amin Askar bli solgt til en tyrkisk 1. divisjonsklubb. Etter det BA kjenner til dreier det seg om 1. divisjonsklubben Sanliurfaspor. Østfoldingen var denne sesongen på lån til eliteserieklubben Sarpsborg 08.

Etter planen skulle den allsidige 30-åringen returnere til Brann mandag 4. januar. Nå går det derimot mot klubbskifte.

Reiste til Tyrkia

Etter det BA kjenner til har Askar nylig vært i Tyrkia. Her har han gjennomført en medisinsk test hos Sanliurfaspor. Dette er for øvrig en klubb som trenes av den tidligere Blackburn-spilleren Tugay Kerimoglu.

Askar skal også være enig med klubben om sine personlige betingelser.

Nyttårsaften åpner overgangsvinduet og etter det BA forstår går det mot at Brann og Sanliurfaspor blir enige om en overgangssum på om lag 1,2 millioner kroner.

Kan frigjøre millioner

Brann ønsker å forsterke seg og overgangssummen kan i så måte være svært kjærkommen.

Askars lønn gjør også overgangen interessant for den nyopprykkede klubben.  

30-åringen, som har kontrakt med Brann ut 2017-sesongen, har en lønn som går langt over Branns nye lønnstak.

Etter det BA kjenner til koster Askar om lag 1,5 millioner kroner i årlige lønnsutgifter. Dermed kan en overgang gi et kostnadslette på opp mot tre millioner kroner totalt, i tillegg til en overgangssum på cirka 1,2 millioner kroner.

– Det har hele tiden vært planen at Amin skulle returnere til Brann etter lånet i Sarpsborg var over. Det er fortsatt planen, men det er umulig å spå fremtiden helt sikkert i fotball, sa sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til BA 23. desember.

Onsdag kveld skriver Soltvedt følgende i en SMS til BA:

– Jeg har ikke så lyst å kommentere saken ytterligere.

Det har ikke lyktes BA å komme i kontakt med verken Amin Askar eller hans agent Sükrü Gürsoy. 

Amin Askar signerte for Brann fra Fredrikstad midtveis i februar 2012. Han har totalt 80 kamper og scoret 21 mål for rødtrøyene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken