Årets første Brann-trening: – Det ser veldig bra ut

Vito Wormgoor hadde sin første Brann-trening mandag.

Vito Wormgoor hadde sin første Brann-trening mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann stilte med en mannsterk tropp på sesongens første fellestrening.

DEL

På denne tiden i fjor var Brann nyopprykket og skadeskutt. Kun 14 spillere hadde Brann-trener Lars Arne Nilsen å jobbe med på fjorårets første trening. Mandag, på årets første fellestrening, var situasjonen en ganske annen.

Inne i Vestlandshallen stilte 22 skadefrie spillere.

– Det ser bra ut. Testene viser også at de har jobbet bra i ferien. Nå gjelder det bare å komme i gang, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Disse spillere deltok på treningen

Følgende deltok på mandagens trening: Alex Horwath, Piotr Leciejewski, Vito Wormgoor, Jonas Grønner, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Amin Nouri, Dani Hatakka, Gilli Rólantsson, Steffen Lie Skålevik, Fredrik Haugen, Remi Johansen, Kasper Skaanes, Halldor Stenevik, Sivert Heltne Nilsen, Jakob Orlov, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Azar Karadas.

I tillegg fikk tre unggutter fra Branns U-avdeling sjansen til å vise seg frem: Viljar Birkeland (18), Normann Misje Roman (17) og Marius Bildøy (16).

Det var mye bøy og tøy på den første fellesøkten. Her gir Jakob Orlov Vito Wormgoor en hjelpende hånd.

Det var mye bøy og tøy på den første fellesøkten. Her gir Jakob Orlov Vito Wormgoor en hjelpende hånd. Foto:

Eneste fraværende var tredjekeeper Markus Pettersen og costaricanerne Bismar Acosta og Deyver Vega. Førstnevnte har pådratt seg et brudd i en finger. Bismar Acosta og Deyver har vært på landslagssamling med Costa Rica, men Acosta returnerer til Bergen allerede tirsdag. Han var i bruttotroppen før Centroamericana som starter til helgen, men blir ikke med der.

– Han har ikke vært 100 prosent restituert etter strekkskaden, og de ville ikke ta noen sjanser med ham. Og da er det bedre at han kommer tilbake til oss, sier sportssjef Rune Soltvedt til BA.

Fredrik Heggland og Oliver Rotihaug er også under kontrakt med Brann, men er ikke ønsket med videre. Ingen av dem trener med A-laget. Heggland skal trene med 1. divisjonslaget Åsane denne uken.

Første trening for Wormgoor

Nysigneringen Vito Wormgoor hadde sin aller første Brann-trening mandag.

– Det var utrolig deilig å komme i gang. Hele kroppen har skreket etter å spille fotball de siste ukene, sier den nederlandske midtstopperen.

– Det virker som en veldig fin gjeng. Nivået var bra, sier 28-åringen til BA.

Han er til nå Branns eneste nysignering. Erik Huseklepp og Vadim Demidov har forsvunnet ut.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Brann jakter forsterkninger – i hovedsak i de offensive posisjonene – men det er ingen panikk å spore på Kniksens plass.

Spillere kan forsvinne ut

Tidligere i vinter var Brann-trener Lars Arne Nilsen klokkeklar på at han ønsker seg forsterkninger. Med Wormgoor inn, er han nå mer moderat i sine uttalelser. Han snakker mer om spillere ut enn spillere inn.

– Vi har beholdt det meste av spillere. Jeg synes det ser bra ut. Vi kan alltid gjøre noen justeringer. Noen bør kanskje gå på lån, noen bør vi kanskje flytte på så de får mer spilletid. Vi får se, sier Nilsen.

– Jeg tror for eksempel at Halldor Stenevik (16) allerede i år kan erstatte Erik Huseklepp. Spillere som Remi (Johansen) og Dani (Hatakka) har fått spille lite, og vi må se litt hva som skjer med dem. Det har ingenting med holdningen deres å gjøre, den er jeg fornøyd med, men det er spillere som trenger å spille, sier Nilsen.

Med Wormgoor inn har Brann fire rene midtstoppere i Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Jonas Grønner og Fredrik Pallesen Knudsen. Sistnevnte var på lån i Åsane i fjor. Nytt utlån kan være aktuelt.

– I tillegg har vi Azar Karadas som kan spille stopper. Med Azar i bakhånd, kan vi kanskje klare oss med tre stoppere. Jeg sier ikke hvem de tre skal være. Men Pallesen ser bra ut. Han kan være en av de tre, sier Nilsen.

Artikkeltags