Åsane henter to Brann-spillere

Andreas Fantoft har vært i to kamptropper for Brann i år. Neste sesong spiller han for Åsane.

Andreas Fantoft har vært i to kamptropper for Brann i år. Neste sesong spiller han for Åsane. Foto:

Viljar Birkeland (19) og Andreas Fantoft (18) har signert for Åsane.

DEL

De to unge bergenserne har blitt enige med 1. divisjonsklubben Åsane, og forlater med det Brann.

Back Viljar Birkeland (19) og midtbanespiller Andreas Fantoft (18) har trent jevnlig med Branns A-lag denne sesongen og vært på klubbens B-liste. Det vil si spillere som kan få plass i Branns serietropp selv om de ikke har tegnet proffkontrakt med klubben.

Fantoft har fått to kamper som ubenyttet reserve i serien, men ingen av dem har fått spilletid på Branns A-lag.

Nå søker de altså spilletid hos Mons Ivar Mjelde på nest øverste nivå. Branns sportssjef, Rune Soltvedt, mener at Åsane har gjort et godt valg.

– Dette er kjekke karer som vi ønsker alt godt. Men nåløyet i Brann er trangt, og vi håper at de kan fortsette sin gode utvikling i Åsane – og hjelpe dem med å befeste sin posisjon i 1. divisjon, sier Soltvedt til BA.

– Gode erfaringer med «Brann-skolen»

Åsanes sportslige leder, Trond Bjørndal, forteller at dette er to spillere de kjenner godt.

– Birkeland er jo en spiller som vi har hatt hos oss tidligere. Han har vært en bauta på aldersbestemte lag, og det var helt naturlig at Brann fattet interesse for ham i sin tid. Men nåløyet på Stadion er trangt, og nå ønsker vi å gi både ham og Fantoft en sjanse hos oss, sier Trond Bjørndal, sportslig leder i Åsane.

Han omtaler Fantoft som en klok midtbanespiller med gode avslutningsferdigheter med begge bein.

– Begge har gått Brann-skolen, og vi har gode erfaringer med spillere som har gått den veien. Det er gode typer som er godt skolerte fotballspillere som er trenbare. Vi vet at dette er spillere som kan ta nye steg om de blir stimulert på en god måte, sier Bjørndal til BA.

Begge har signert for to år. Tidligere denne uken ble det klart at Erik Huseklepp også blir å finne i oransje neste sesong. Men det betyr ikke at spillerjakten er over i nord.

– Nå nærmer vi oss vel en førsteellever på kontrakt, men vi er tidlig i prosessen ennå. Primært ser vi etter spillere i alle ledd, forteller Åsanes sportssjef.

Artikkeltags