Brann-fans avlyser boikott

Brann-fansen er rasende på NFF, men stiller på Stadion på søndag.

Brann-fansen er rasende på NFF, men stiller på Stadion på søndag. Foto:

Supportergrupperingen «Bergens Glade Gutter» ville boikotte Brann-kamp i protest mot NFF. Nå snur de.

DEL

Brann-fansen raste da Branns bortekamp mot Tromsø ble flyttet fra søndag til mandag på kun 19 dagers varsel. Supportergrupperingen «Bergens Glade Gutter» – som består av nærmere 70 supportere – varslet at de ville boikotte søndagens hjemmekamp mot Lillestrøm i protest mot Norges Fotballforbund (NFF) og TV-selskapet Discovery.

– Dette er en reaksjon på at Tromsø-kampen ble flyttet kun for å blidgjøre TV-selskapet Discovery, og dette føyer seg inn i et mønster fra NFF. Gang på gang prioriterer de TV-seere fremfor supportere som går på kamp, sa leder i grupperingen, Thomas Madsen, til BA i september.

At supportergrupperingen ville boikotte Brann i en avgjørende kamp i gullstriden, skapte reaksjon hos både medsupportere og i Sportsklubben Brann.

Tirsdag meldte grupperingen på sin egen Facebook-side at de snur.

– Vi stiller

– Slik den sportslige situasjonen er nå, passer det best at vi stiller opp til kamp. Hvis det ikke blir tre poeng nå, begynner gullet virkelig å glippe. Så vi stiller, sier Madsen til BA.

– Det viktigste for oss er at vi har fått belyst saken tydelig, og at vi har fått en diskusjon på dette i mediene og på sosiale medier. Det er ikke usannsynlig at vi reagerer hardt om Norges Fotballforbund finner på lignende stunt igjen, sier Brann-supporteren.

Thomas André Madsen og Bergens Glade Gutter ville boikotte Branns hjemmekamp mot Lillestrøm, men har nå snudd.

Thomas André Madsen og Bergens Glade Gutter ville boikotte Branns hjemmekamp mot Lillestrøm, men har nå snudd. Foto:

Artikkeltags