Gå til sidens hovedinnhold

Brann-treneren: – Jeg liker ikke VAR

Artikkelen er over 2 år gammel

Branns suksesstrener Lars Arne Nilsen mener videodømming (VAR) gjør fotballen fattigere på følelser og engasjement.

Brann leder Eliteserien klart etter 13 runder, og Odd borte er neste for bergenserne. Nilsen ser VM-fotball så fort han har sjansen om dagen.

Der har VAR, benyttes for første gang i VM, vært sentralt fra første kamp.

– Dette er min personlige mening og ikke klubben Branns. Jeg liker ikke VAR. Det kan jeg si. Dommerfeil er en del av sporten og skaper engasjement og spontanitet. Jeg håper ikke det (VAR) fortsetter i VM. Bortsett fra det, er det mange fantastiske prestasjoner i mesterskapet, sier Nilsen til NTB.

Brann er uten tap og har bare sluppet inn fem mål i serien denne sesongen. Det er syv poeng ned til Rosenborg. Foran RBK ligger også sensasjonslaget Ranheim.

Nei, de andre lagene har ikke knekt Brann-koden

Ikke A4

Nilsen ønsker ingen striglet fotball der dommerne får benytte diverse kameravinkler for å vurdere situasjoner i ettertid. Hans syn er at det tar mye av livet av spontaniteten og fjerner viktige elementer for lag og publikum.

– For meg er fotball at dommene gjør feil akkurat som oss (trenerne) og spillerne. Det skaper en voldsom diskusjon og entusiasme. Det får man diskutere på puben.

– Så videodømming i norsk fotball vil du ikke ha?

– Nei, jeg liker denne usikkerheten med fotballen. Det er forferdelig når du får det mot deg, men det er en del av spillet at det går med og mot, sier Nilsen.

I VM 2014 ble mållinjeteknologi innført. I år sitter en gjeng dommere i en bunkers i Moskva og finstuderer bilder før de tar VAR-avgjørelsene.

Les også

Brann-spillernes elleville helgetur til Russland: – Vi ble avhørt i fire timer

 

Kommentarer til denne saken