Dette er årets lag i 1.divisjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrik Haugen (23) er årets spiller på de lokale 1. divisjonslagene, og med det selvskreven på årets lag.

DEL

Her er årets lag:

Keeper: Eirik Østgaard (31), Åsane

Forsvar:

Petter Martinsen (25), Nest-Sotra

Vadim Demidov (29), Brann

Eirik Wollen Steen (22), Åsane

Jahn-Ove Wiik (33), Åsane

Midtbane:

Fredrik Haugen (23), Brann

Vegard L.Moberg (24), Åsane

Kristoffer Barmen (22), Brann

Angrep:

Joachim Soltvedt (20), Åsane

Steffen Lie Skålevik (22), Brann/Nest-Sotra

Erik Huseklepp (31), Brann

BA-børsen ligger til grunn for beste spiller og årets lag av spillerne i de tre lokale 1. divisjonslagene denne sesongen.

Enkelte vil nok savne spillere som Ruben Kristiansen, Piotr Leciejewski, Jakob Glesnes og Geir André Herrem, men for å komme med på årets lag må en ha spilt i minst en halvtime i 60 prosent av de 30 seriekampene denne sesongen. Det har ikke disse spillerne gjort.

Dette er forsvaret

BA har tatt ut laget i en 4-3-3-formasjon. På keeperplass rakk akkurat Åsane-keeper Eirik Østgaard å runde 60 prosentgrensen før sesongen var over. Etter at Martín Sanchez Olsen ble skadet har 31-åringen stått det meste for de oransje. Østgaard har vært meget god i flere av høstens kamper, og blir lagets keeper.

På høyreback finner vi en ny Åsane-spiller. Jahn-Ove Wiik klinker akkurat ut Branns Amin Nouri på denne posisjonen. Kapteinen for «martyrene fra Myrdal gress» hadde en sterk sesongåpning i midtforsvaret, og 33-åringen har blomstret opp som høyreback denne høsten etter at nevnte Glesnes kom inn i Åsanes midtforsvar i sommer.

Eirik Wollen Steen har spilt hvert sekund med seriefotball i Åsanes midtforsvar denne sesongen. 22-åringen har imponert mange – både med tempo, taklinger og fotballballforståelse. Klokheten på banen har gjort at han har unngått karantene, en prestasjon i seg selv for en midtstopper.

Ved siden av seg i midtforsvaret får han en mann som virkelig har blomstret denne sesongen. Vadim Demidov ble trukket ned som stopper og gjort til kaptein da Lars Arne Nilsen overtok Brann. 29-åringen tok ansvaret og leverte en strående høst for rødtrøyene.

På venstrebacken får Nest-Sotras Petter Martinsen plass, i sterk konkurranse med Åsanes Martin Ueland. Nest-spilleren har rett og slett vært mer stabil enn sin konkurrent i Åsane, som på sin side har hatt bedre enkeltkamper enn Martinsen.

Branns kaptein Vadim Demidov har vært solid for Brann.

Branns kaptein Vadim Demidov har vært solid for Brann. Foto:

Dette er midtbanen

Kristoffer Barmen startet sesongen uten å høste godord, men var likevel stabil på BA-børsen. I høst har han blomstret som indreløper, og får selvsagt plass på midtbanen vår. Nest-Sotras Kristoffer Zachariassen var Barmens tøffeste konkurrent om plassen.

Vegard Leikvoll Moberg har hatt noen nedturer og oppturer i løpet av sesongen, men Åsanes «ryddegutt» på midtbanen har vært både stabil og målfarlig i høst. Har gode kvaliteter både defensivt og offensivt. 24-åringen er ankeret på vår midtbane.

Han er best på BA-børsen i år, og selvskreven på laget. Fredrik Haugen har vokst gjennom hele sesongen, og i høst har man sett igjen talentet og grunnen til at han ble hentet fra Løv-Ham. Hans beste og viktigste sesong i Brann. 25 kamper i serien med et snitt på 5 blank.

Joachim Soltvedt har dominert for Åsane.

Joachim Soltvedt har dominert for Åsane. Foto:

Dette er angrepet

Erik Huseklepp har variert i prestasjonene denne sesongen, men har likevel vist nok til at han er den beste høyrekanten i de tre lokale 1. divisjonslagene. En del veldig gode kamper i høst, men slet med å bli stabil over lengre tid på et høyt nivå.

Steffen Lie Skålevik er i grunn den eneste spissen som virkelig har prestert på de tre lagene denne sesong. Spesielt når nevnte Herrem ikke har nok kamper til å være med i vurderingen. De fleste målene kom for Nest-Sotra, tre av de 13 målene hans i serien denne sesongen kom i Brann-drakten.

Åsanes poengkonge Joachim Soltvedt får venstrekanten på laget. 20-åringen har vært en viktig brikke i de oransjes kamp for å beholde plassen i divisjonen – med ni målgivende pasninger og syv mål. Og dermed godt med poeng på BA-børsen.

Årets spiller

Etter en meget sterk høstsesong ble Fredrik Haugen årets spiller på BA-børsen.

Fredrik Haugen gikk helt til topps på BA-børsen.

– Det er kjekt å bli årets spiller i BA. Med så mange gode konkurrenter, så betyr det noe. Det er en fin anerkjennelse, sier 23-åringen.

Han trekker frem Vadim Demidov som en sterk motkandidat, noe BA-børsen også viser. Vadim Demidov, Eirik Østgaard og Eirik Wollen Steen var Haugens nærmeste utfordrere.

– Jeg føler at jeg spilte gode kamper på vårsesongen også, men høstsesongen har vært veldig bra. At jeg ble flyttet frem i en indreløperrolle der jeg fikk brukt mer av mine offensive kvaliteter, kan nok være noe av årsaken. Bergenseren kontrakt med Brann går ut til sommeren. Nå vurderer han et tilbud om forlengelse.

– Forhåpentligvis går ting i orden rimelig kjapt, sier han.

Artikkeltags