Gå til sidens hovedinnhold

Dette møter Brann søndag kveld

Artikkelen er over 3 år gammel

Det svinger av Vålerenga, men de liker seg godt i Bergen.

Det er snart to år siden Ronny Deila tok kommandoen i Vålerenga, men fortsatt har man til gode å se dem helt i toppen av tabellen. Til det har resultatene vært for ustabile.

For Vålerenga er laget som går fra å tape 1-4 hjemme mot Strømsgodset, til å slå Start 6-1 borte. En seier blir sjeldent etterfulgt av en ny seier, men skulle Vålerenga klare å etablere en stabil seiersrekke så kan kanskje klare en medalje.

Det skal i alle fall ikke stå på kvaliteten i laget. Adam Larsen Kwarasey har et toppnivå som gjør ham til en av de beste keeperne i eliteserien. Amin Nouri er en av ligaens beste backer, og Daniel Fredheim Holm og Magnus Lekven holder på sine gode dager et høyt nivå på midtbanen.

Helt der fremme ser Vålerenga ut til å ha truffet blink med spiss-signeringen Sam Johnson. Liberieren har scoret syv mål på tolv kamper til nå. Bare Godsets Marcus Pedersen har flere (9).

Matchvinner

Problemet til Vålerenga har vært forsvarsspillet. Oslo-laget har sluppet inn 16 mål på 12 kamper. Bare Ranheim (20) har sluppet inn flere av lagene som er inne på topp ti for øyeblikket. I samme setning kan det også nevnes at det faktisk bare er Brann og Rosenborg som slipper inn under ett mål i snitt per kamp.

Men mannen som gjør opp for alt det dårlige forsvarsspillet, er Sam Johnson. 24-åringen er en god spiss med både fart og styrke, men klarer man å plukke ham ut av kampen er mye gjort. Bak ham er det noe tynt, og Vålerenga har bare vunnet én kamp hvor Johnson ikke har bidratt med målpoeng.

Det som derimot bør bekymre Brann-fansen er Stadion-statistikken til Vålerenga. Rivalene fra Oslo har faktisk vunnet fire av de åtte siste oppgjørene i Bergen, mens Brann bare har vunnet to. Forrige sesong endte det 0-0.

Verken Brann eller Vålerenga har suspenderte spillere til denne kampen, men det er en noen som er i faresonen. Vålerengas Jonatan Tollås Nation og Sam Adekugbe, og Branns Kristoffer Barmen må alle stå over ved neste gule kort.

Nord og sør

Åsane skal til Nord-Norge å møte et Tromsdalen-lag som har begynt å få opp dampen. Nordlendingene feide over Nest-Sotra for et par serierunder siden, og er vanskelige å møte oppe i nord.

Nest-Sotra skal til Sørlandet for å møte Arne Sandstøs Jerv. Grimstad-laget har tapt de to siste kampene sine.

Les også

Stopperparets vanvittige statistikk: – Ville ikke byttet dem med noen