Dommen er klar: Så lang straff fikk Bamba

Daouda Bamba, her med sportssjef Rune Soltvedt, fremsto som en angrende synder mandag.

Daouda Bamba, her med sportssjef Rune Soltvedt, fremsto som en angrende synder mandag. Foto:

Brann-spissen Daouda Bamba er suspendert i fire kamper.

DEL

Det var i søndagen kamp mot Tromsø at Brann-spissen plantet albuen i hodet på Simen Wangberg etter en hodeduell. Tromsø-stopperen havnet på sykehus med hjernerystelse.

Dommer Tommy Skjerven fikk aldri med seg hendelsen, som skjedde uten at ballen var i umiddelbar nærhet. Etter kampslutt gikk Branns sportssjef Rune Soltvedt ut og fordømte hendelsen.

Mandag møtte også Bamba pressen som en angrende synder. Han sa også at han ville godta en straff.

Mister kampen på Lerkendal

Tirsdag ble saken behandlet i disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund. Disiplinærutvalget har landet på at Bamba må sone de neste fire kampene. Dermed må han stå over søndagens bortekamp mot Lillestrøm, bortekampen mot KBK, hjemmekampen mot Haugesund og bortekampen mot Rosenborg.

Han er tilbake igjen til hjemmekampen mot Molde 6. oktober.

Roser Branns håndtering

Disiplinærutvalget legger vekt på at Bamba og Brann har lagt seg flate, og at det har vært formildende med tanke på straff.

«I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen. Disiplinærutvalget ønsker å honorere Brann for å ta såpass klar avstand fra slike hendelser i fotballen», skriver NFFs disiplinærutvalg i sin beslutning.

Strengere straff enn Coly

Utvalget sammenligner hendelsen med den da KBK-spiller Aliou Coly kjørte en albue i Brann-back Taijo Teniste i fjor høst. Han fikk tre kampers karantene. I forkant av tirsdagens beslutning gikk lederen i Bataljonen ut og krevde likhet for loven – nettopp i bakgrunn av Colys straff i fjor. Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen mente den hendelsen var enda styggere enn Bambas albue på Wangberg.

Det er ikke utvalget enig i.

«Selv om foreliggende sak har likhetstrekk med den saken, finner disiplinærutvalget at Bamba har handlet med enda større grad av forsett enn Coly. Det vises her spesielt til at spilleren satte albuen i ansiktet etter at spillerne endte oppå hverandre liggende på bakken, samt at han foretar en bevisst slagbevegelse med albuen.»

Det har ikke lyktes BA å få en reaksjon fra Brann-ledelsen eller Daouda Bamba tirsdag kveld.

Artikkeltags