Ellevilt sjansesløseri ga pinlig hjemmetap

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann sløste og sløste, mens Ranheim scoret på sin ene. Dermed er årets første hjemmetap et faktum.

DEL

I spill og sjanser var Brann flere hakk over et svakt Ranheim-lag, men det hjalp lite når Brann-spillerne nok en gang slet med å få ballen i mål.

Det første kvarteret forløp uten at noe som helst skjedde. Brann var det førende laget og viste tendenser i spillet, men et lavtliggende Ranheim holdt Brann fra å skape sjanser.

Men etter hvert som omgangen skled frem, kom Brann stadig nærmere. Og den siste 30 minuttene av den første omgangen kjørte Brann regelrett over trønderne.

Store Berisha-sjanser

I det 16. minutt burde Veton Berisha har scoret sitt første Brann-mål.

En kort corner endte med et godt innlegg fra Ruben Yttergård Jenssen. I duell med Vito Wormgoor mistet Ranheim-keeper Even Barli ballen ned i beina på Berisha. Fra fire meter, og med keeper på bærtur, kunne han bare skyve ballen i mål, men avslutningen med venstrefoten kan nesten karakteriseres som en bom. Det svake skuddet ble derfor enkelt stoppet av en Ranheim-forsvarer på streken.

Men nå hang trønderne for alvor i tauene. Fire minutter senere skapte Brann en ny stor sjanse. For en gangs skyld klarte Brann å ta Ranheim i ubalanse, og Gilli Rólantsson fikk spilt fri Gilbert Koomson. Fra 16-meteren avsluttet ghaneseren på direkten med en hard volley. Avslutningen var god, men ikke velplassert nok, for Barli tok seg greit av skuddet.

Saken fortsetter under høydepunktene fra kampen:

  Sjanse-bonanza

  Nå kom Brann-sjansene som perler på en snor, og særlig Koomson var frisk. Kantspilleren har hatt en svak sesonginnledning, men søndag kveld viste han at både formen og selvtilliten er i anmarsj.

  Etter 20 minutter var han igjen nære scoring. Han skar inn fra sin venstrekant og prøvde å styre ballen i lengste kryss med sin venstrefot. Det lykkes han nesten med, men var 15 centimeter fra en drømmescoring.

  Veton Berisha har til gode å score i Brann-drakten, og ting kan tyde på at det preger ham litt. Etter 30 minutter fikk han igjen en enorm sjanse til å få stopp på måltørken. Rogalendingens løp og pasningen fra Bismar Acosta var ren perfeksjon, men det stokket seg helt for 24-åringen når han skulle ta ned ballen og overliste Barli. Det så ut som om han prøvde å dempe pasningen på brystet for å så skyte på direkten, men i stedet snublet han ballen mer eller mindre ut over linjen.

  Et svakt Ranheim-lag, som kom til Bergen med fire fattige poeng, hadde mer enn nok med å forsvare seg – men forsvarsspillet var heller så som så.

  Like før pause gjorde Ranheim-back Erik Tønne det han kunne for å hjelpe et ueffektivt Brann. Med en forferdelig tversoverpasning serverte han Gilli Rólantsson ballen midt foran mål. Færøyingen var egentlig helt alene med Barli, men en ubesluttsom og rådvill Rólantsson skuslet vekk hele sjansen og kom aldri til noen avslutning.

  Dermed gikk lagene målløse til pause. For Brann sin del var det rett og slett bare avslutningsferdighetene det sto på. I løpet av de første 45 minuttene hadde Brann skapt mer enn nok sjanser til å ta ledelsen, og trønderne var knapt over midtbanen i løpet av den første omgangen.

  Effektive trøndere

  Den andre omgangen begynte som den første sluttet. Fem minutter etter hvilen fikk Rólantsson nok en stor sjanse. Brann rullet opp et fint angrep der Strand til slutt kunne trille færøyingen helt fri. Upresset fikk han god tid til å prikke ballen i hjørnet fra tolv meter, men avslutningen gikk rett i fanget på Barli. Svakt av Rólantsson.

  Mens Brann sløste og sløste, skulle Ranheim vise seg å være dødelig effektive.

  Uten å være i nærheten av å skape noe som helst i løpet av de første 50 minuttene, smalt det plutselig fra Ranheim etter 56 minutter. To Ranheim-spillere løp i offside, men fra «dypet» kom en onside-plassert Mads Reginiussen stormende. Han ble spilt nydelig fri av Adrián López, og Reginiussen teset ballen kontant forbi en utrusende Håkon Opdal. Fullstendig mot alt av spill og sjanser ledet plutselig trønderne 1–0 på Stadion!

  Daouda Bamba ble hevet innpå i jakten på poeng, og erstattet Rólantsson. Ti minutter senere kom også Azar Karadas innpå. Etter å ha vært på banen i bare to minutter, fikk Karadas en enorm mulighet til å utligne, men eiderens avslutning alene gjennom mot Barli var til alt overmål enda svakere enn Rólantsson sin tidligere i omgangen.

  Brann presset og presset i sluttminuttene, men fikk aldri hull på byllen. Dermed er årets første hjemmetap et faktum. Brann har nå flere tap enn seire denne sesongen. Brann-trener Lars Arne Nilsen vil slite med å forstå hvordan det var mulig å tape denne kampen.

  Kampfakta

  Brann - Ranheim 0-1 (0-0)

  Eliteserien fotball menn.

  Stadion. 10.026 tilskuere.

  Dommer: Trygve Kjensli, Notodden.

  Gult kort: Eirik Dønnem, Ola Solbakken, Ranheim.

  0-1: Mads Reginiussen (56).

  Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Azar Karadas fra 75), Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Veton Berisha (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90), Gilli Rólantsson (Daouda Bamba fra 65).

  Ranheim (4-3-3): Even Barli - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Ivar Furu, Erik Tønne (Aleksander Foosnæs fra 75) - Adria Mateo Lopez (Magnus Blakstad fra 62), Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen (Ivar Sollie Rønning fra 80), Ola Solbakken.

  Artikkeltags