Huseklepp er klar for Åsane

Erik Huseklepp blir ikke utlånt fra Haugesund til Brann denne høstsesongen. Han er høyaktuell for Åsane. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

Erik Huseklepp blir ikke utlånt fra Haugesund til Brann denne høstsesongen. Han er høyaktuell for Åsane. ARKIVFOTO: EIRIK HAGESÆTER

Artikkelen er over 1 år gammel

Erik Huseklepp (32) er Åsane-spiller ut 2017-sesongen.

DEL

Lørdag ettermiddag bekreftet Åsane at de har inngått en låneavtale med FK Haugesund for Erik Huseklepp for resten av 2017-sesongen.

– Dette er kanskje den mest spesielle overgangen i Åsanes historie. Det er ikke hver dag vi får napp av en spiller med over 35 landskamper, seriemesterskap og spill i utlandet. Han er en profil og kanskje den største vi noen gang har hatt, jubler Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

Mjelde og Huseklepp tok gull med Brann i 2007. Nå gjenforenes de altså i Åsane ti år senere.

Hjelp fra hemmelig samarbeidspartner

Det var to aspekter som gjorde overgangen mulig. Det første var at Erik Huseklepp var bestemt på at han måtte hjem til Bergen av personlige årsaker. Det respekterte Haugesund. Da Brann, som opprinnelig var på banen, ikke ble enige med Haugesund og Huseklepp om de økonomiske rammen, gjensto Åsane som eneste reelle alternativ.

Men for at en overgang skulle være mulig, var det åpenbart at Åsane trengte økonomisk bistand for å kunne betale sin del av lønnen til 32-åringen.

– Dette har vi fått til fordi vi har fått hjelp av en nær og god samarbeidspartner. Vi er veldig glade for at vi har kommet i mål med dette, sier daglig leder i Åsane, Nils-Petter Lampe, til BA.

Samarbeidspartneren vil være anonym. Det er også en anonym samarbeidspartner som betaler lønnen til trener Mjelde.

Mons Ivar Mjelde og Erik Huseklepp gjenforenes. Her ser du dem sammen i 2007.

Mons Ivar Mjelde og Erik Huseklepp gjenforenes. Her ser du dem sammen i 2007. Foto:

Debuterer neste helg

Erik Huseklepp selv er for tiden på vei hjem fra en ferie, og ønsker ikke å snakke med pressen før han er tilbake i Bergen. Han er ikke tilgjengelig for spill før Åsanes hjemmekamp mot Ranheim neste søndag, og søndagens bortekamp mot Arendal går altså uten ham.

Mjelde er overbevist at han får en sulten spiller på treningsfeltet neste uke.

– Erik bidro definitivt for Brann i sølvsesongen i fjor, og etter rapportene var han også veldig god for Haugesund i vinter. Han har jo også fått spille en god del i eliteserien for Haugesund i år. Det jeg liker best med Erik er at han alltid setter stor fart på mål – er målfarlig og veldig målrettet, sier Mjelde.

Huseklepp fikk ti 15 kamper og ett mål i Haugesund-drakt etter overgangen fra Brann. Han har opprinnelig kontrakt med Haugesund ut neste år, men Mjelde åpner for at Huseklepp kan spille i Åsane utover årets sesong.

– I første omgang er avtalen ut sesongen, men han er selv klar på at han har flere år igjen i seg. Det er ingenting som tilsier at han ikke kan spille fotball i flere år til. Når han nå kommer hjem er han garantert oppsatt på å vise at han fortsatt duger. Jeg forventer at han ønsker å være med å bidra fra dag én, sier Mjelde.

Han håper signeringen kan få flere folk til Myrdal. Oransjetrøyene spiller sjeldent for mer enn et hundretalls tilskuere.

– Jeg håper at dette skaper litt blest rundt klubben og rundt kampene. Det hadde vært utrolig kjekt, sier Mjelde.

Åsane ligger for øyeblikk seks poeng over nedrykkskvalifisering og tre poeng bak opprykkskvalifisering.

Erik André Huseklepp:

Født 5. september 1984 (32 år), i Bærum. Oppvokst på Sandsli. Sønn av Ingvald Huseklepp, som spilte på Brann 1976-79.

Signerte for Brann 10. august 2005 etter gjennombrudd i Fyllingen. Debuterte fire dager senere mot Bodø/Glimt på Aspmyra, men huskes best for Stadion-debuten elleve dager senere da han scoret etter 19 sekunder mot Fredrikstad.

Står bokført med 302 kamper (serie, NM og europacup) for Brann, 67 mål.

36 landskamper for Norge.

Klubber: Fyllingen (2004-05), Brann (2005-10), Bari (2011), Portsmouth (2011-12), Birmingham (lån, 2012), Brann (2012-). Fk Haugesund (2017-)

Kilder: Brann.no, altomfotball.no.

Artikkeltags