Jonas Grønner forlenger med Brann

 Jonas Grønner (23) fortsetter i Brann.

Jonas Grønner (23) fortsetter i Brann.

Forsvarspilleren har signert en treårskontrakt.

DEL

– Jeg spurte meg selv hva som var mitt neste mål som fotballspiller. Og svaret jeg kom opp med var «å spille fast for Brann». Da var det ganske enkelt: Jeg skriver ny kontrakt, og gir med det et tydelig signal om at jeg har tenkt å danke ut en av «gamlingene». Jeg skal inn på laget neste år, sier Jonas Grønner (23) til BA.

Overraskende signering

Jonas Grønner hadde ett år igjen av kontrakten med Brann. Den tidligere U21-landslagskapteinen har måttet se Bismar Acosta (30) og Vito Wormgoor danne fast stopperpar i Brann i år, og mange hadde ventet at han derfor ville se seg om etter en ny klubb. Signeringen kom på mange måter overraskende, men Grønner har veldig enkle forklaringer.

– Drømmen og målet er, og har alltid vært, å lykkes i Brann. Jeg fyller 24 neste vår, Bismar fyller snart 31. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg tror på at jeg kan danke ham eller Vito ut av laget neste år. Hvis ikke hadde jeg selvsagt ikke gjort dette!

Kranglet med LAN

Men det er mer enn hans sedvanlige offensive holdning som gjør at han skriver under nå.

– Jeg har tidligere latt meg stresse av ting utenfor banen. Når jeg nå signerer, blir det ikke noe mas om hva jeg skal de neste årene, om jeg skal flytte på meg og så videre. Nå vet alle hva jeg vil, ikke minst trenerne, sier Grønner, som i spillersamtale med med trener Lars Arne Nilsen før sesongen ble såpass forbannet at krangelen nådde pressen.

– Han er en type som bryr seg intenst om Brann, og det samme er jeg. Og vi er ærlige typer, som tør å si det vi mener. Jeg oppfatter at han respekterer meg for den jeg er, og vi har absolutt et godt forhold. Selv om jeg selvsagt skulle ønske jeg hadde spilt mer, smiler Grønner.

Halvert antall kamper i år

I år, som i fjor, har Grønner altså vært Branns klare tredjevalg på stopperplass. Mens han i løpet av fjoråret fikk tolv seriekamper som vikar i serien, er antall kamper halvert så langt i år. Er han ikke redd for å kaste vekk mange av sine beste fotballår på benken?

– Det er klart jeg har tenkt den tanken. Men svaret er altså nei. Jeg skal inn på laget, og da må jeg vise at jeg mener det.

– Dessuten har jeg vært så lenge i Brann nå, at det frister rett og slett ikke å stikke til noen annen norsk klubb. Det er ingen andre klubber i Norge som kan måle seg. Jeg vil ha flere opplevelser som den mot Lillestrøm, sier Åsane-karen. Han kom inn for en skadet Vito Wormgoor og scoret med kapteinsbindet rundt armen i 2-0-seieren på Stadion i forrige hjemmekamp.

Sønn på ett år

Grønner og samboer Malin Rørvik fikk sønnen Ulrik i fjor, men han nekter for at det er det familiære som holder ham i Bergen.

– For det første er Malin fra Ålesund, og for det andre er Ulrik ett år. Han bryr seg ikke om hvor han bor, så nei, det var ikke det som avgjorde dette, sier han bestemt.

– Jeg tror rett og slett på at jeg skal kjempe meg inn på dette laget.

Soltvedts gullgutt

– Jeg er utrolig glad for dette. Jonas var den første jeg hentet til ungdomsavdelingen i 2009, og den første jeg skrev proffkontrakt med som sportssjef. Og nå forlenger vi. Kjempekjekt, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

– En ting er at vi nå får fortsette med tre av landets beste stoppere i stallen. En annen ting er signalet dette sender til andre som har slitt benken, og som tenker at flukt fra klubben er eneste utvei. Jonas viser her det motsatte, at en kan bli og kjempe om plassen. Og at det å være i en så sterk stall, og i en så stor klubb, i seg selv er noe å verdsette. For det er jo det han gjør. Han elsker denne klubben, og det betyr like mye som spilletid, sier Soltvedt.

– Men han er jo klokkeklar på at han skal kjempe seg inn på laget. Det også er en innstilling som bare er helt eksemplarisk, sier han.

– Jeg er som sagt veldig glad for både signeringen og for signalet det gir. Jonas er en fantastisk type i så måte, en som går foran, sier Soltvedt, som håper å ha flere avklaringer rundt kontrakter i løpet av kort tid.

Artikkeltags