– Kan ikke bli så mye bedre enn dette

Mandag drillet en entusiastisk Lars Arne Nilsen en fulltallig Brann-tropp på treningsfeltet på Gran Canaria.

Mandag drillet en entusiastisk Lars Arne Nilsen en fulltallig Brann-tropp på treningsfeltet på Gran Canaria. Foto:

Brann-trener Lars Arne Nilsen er strålende fornøyd med Branns vinteroppkjøring til nå. Tirsdagens BA-sendte treningskamp skal han bruke til å eksperimentere.

DEL

Mandag hadde Brann sin siste treningsøkt på treningsanlegget på Salobre golf for i år.

Den to uker lange treningsleiren avsluttes med en treningskamp mot Start på Maspalomas Stadion tirsdag klokken 15 (norsk tid), før troppen setter kursen hjem mot Bergen onsdag morgen.

Utenom én fridag, har Brann stort sett trent to ganger for dagen, med fotballøkt om formiddagen og styrkeøkt på ettermiddagen.

Kalsaas står over

På den siste treningsøkten var alle 25 spillerne på feltet, men Emil Kalsaas tok det rolig. Den skadeplagede 18-åringen har imponert til nå i oppkjøringen, men kjenner hardkjøret i form av ømme lysker. Han er derfor ikke tilgjengelig til tirsdagens BA-sendte kamp, men Nilsen mener at han skal være klar til å trene for fullt fra mandag av igjen.

– Han hadde fått spille om han hadde vært 100 prosent, men vi må være forsiktig med ham. Han skal få tid på seg, for å bygge seg opp fysisk, men han har sett bra ut, sier Nilsen om backen.

– Hvordan vil du oppsummere treningsleiren?

– Det kan ikke bli så mye bedre enn dette. Ingen skader, vi har trent godt, nydelig vær og god mat. Det er fred og harmoni i leiren før det braker løs, sier en blid Nilsen.

– Skal prøve litt forskjellig

Treningskampen mot Start, som kun er årets andre kamp for Brann, vil Nilsen bruke til å eksperimentere.

– Vi skal prøve litt forskjellige ting. Om det var en viktig kamp som vi måtte vinne, hadde vi ikke gjort det sånn som vi kommer til å gjøre det i morgen. Vi kommer til å prøve ut noen konstellasjoner og relasjoner, så får vi se om vi får det til, sier Brann-treneren.

Den ubetydelige treningskampen til tross, Nilsen holder i kjent stil kortene tett til brystet.

Det blir en god del bytter. Nesten alle skal få spille, men det er noen småtterier ute og går, så vi kommer ikke til å ta noen sjanser med noen.

Hvem er førstekeeper?

Det er tøff kamp om plassene i Branns førsteellever frem mot seriestart 30. mars. Blant annet på keeperplassen. Mot Nest-Sotra i januar fikk Eirik Holmen Johansen og Håkon Opdal en omgang hver. Det blir fort tilfellet mot Start også. Så langt virker keeperkampen vidåpen.

– Jeg har et veldig avslappet forhold til det. Vi har to veldige gode keeper. Førstekeeperen er den som står. Verre er det ikke, sier Nilsen.

– Vil dere avklare hvem som er førstekeeper i god tid før seriestart?

– Førstekeeper er den som står i mål. Det er alltid førstekeeper, gjentar Nilsen og smiler ertende.

Eirik Holmen Johansen (26), som ble kjøpt av Sandefjord for om lag 1,5 millioner kroner tidligere i år, sier at han har ekstremt lyst til å vinne duellen mot sin ti år eldre utfordrer.

– Jeg føler at jeg har kvaliteter som gjør at jeg kan stå, men Håkon sier garantert det samme. Den som er best, den står. Sånn er det bare, sier tometersmannen.

Saken fortsetter under bildet.

Eirik Holmen Johansen og Håkon Opdal i aksjon på treningsfeltet på Gran Canaria

Eirik Holmen Johansen og Håkon Opdal i aksjon på treningsfeltet på Gran Canaria Foto:

Håkon Opdal (36) har vunnet både serien og cupen med Brann tidligere. Da jobbet han også med nåværende keepertrener Dan Riisnes. Nå jobber han iherdig med å imponere Nilsen.

– Jeg gjør mitt på trening, og jeg viser meg frem. Jeg kjenner Dan godt, men Lars Arne kjenner jeg jo ikke fra før av, så det gjelder å være på og prestere, sier den tidligere Start-keeperen.

– Foretrekker du at det blir avklart tidlig hvem som er førstekeeper, eller er det greit om de ikke blir avgjort før seriestart?

– Det er fullt og helt opp til treneren. Jeg må prestere, så tar trenerteamet en avgjørelse. At det er konkurranse om plassene er noe som kommer til å føre laget videre og gjøre oss bedre, så det er bare en fin ting, sier 36-åringen.

Brann – Start fra Maspalomas stadion kan du se på BA.no – som med resten av Branns treningskamper i 2019. Kampstart er tirsdag klokken 1500 norsk tid.

Rune Eriksen og Mons Ivar Mjelde kommenterer kampen fra Spania. Sendingen starter klokken 14.20.

Artikkeltags