Klasseforskjell på Stadion

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Brann yppet seg i sluttminuttene, men rødtrøyene tapte fortjent i mesterfinalen mot Rosenborg.

DEL

Brann – Rosenborg 0-2: Kampen går egentlig mellom fjorårets serie- og cupmestere, men siden Rosenborg stakk av med rubbel og bit i 2016, fikk serietoer Brann muligheten til å kapre årets første tittel.

Det nye konseptet Mesterfinalen blir en årlig kamp med en offisiell tittel og trofé fra Norges Fotballforbund.

Slik var 1. omgang

Kampen startet som ventet, med et lavtliggende Brann, og Rosenborg som trillet ball. Men det var hjemmelaget som kom til dagens første avslutning. Daniel Braaten førte opp langs siden og kvittet seg med oppasser Vegard Hedenstad. Han la ballen ut 45 grader, og det hele endte med at Sivert Heltne Nilsen fikk fritt leide til å fyre av fra 20 meter. Avslutningen var aldri farlig, men det fikk i hvert fall de om lag 9000 fremmøtte bergensere på beina.

Kampfakta

Brann - Rosenborg 0-2 (0-1)

Mesterfinale fotball menn. Stadion, , 10 671 tilskuere.

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Deyver Vega og Bismar Acosta, Brann. Jacob Rasmussen, Mike Jensen og Mushenga Bakenga, Rosenborg.

0-1: Mila Jevtovic (32.), 0-2: Tore Reginiussen (90.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Gilli Rólantsson (Azar Karadas fra 83), Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Deyver Vega (Amin Nouri fra 63), Jakob Orlov (Torgeir Børven fra 63), Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik fra 63).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Hedenstad, Johan Lærde Bjørdal , Jacob Rasmussen, Alex Gersbach - Mike Jensen, Anders Konradsen (Tore Reginiussen fra 88), Fredrik Midtsjø (Mushaga Bakenga fra 63) - Elba Rashani (Pål Andre Helland fra 63), Matthias Vilhjalmsson (Nicklas Bendtner fra 63), Milan Jevtovic.

Brann farlig på dødballer

Fra start av fikk Brann kampen inn i det sporet de ville. Rosenborg trillet ball på egen banehalvdel, men klarte sjeldent å involvere midtbanen.

Resultatet ble en lite severdig affære der ingen av lagene skapte noe særlig.

Etter 14 minutter var derimot Brann nære på score på en dødball. Rosenborg-keeper var ute og bokset Fredrik Haugens innlegg, men klareringen havnet rett i beina på Heltne Nilsen. Trenersønnen prøvde å vippe ballen over keeper og i den tomme målet, men Hansen fikk blokkert med trynet. Den påfølgende corneren var også av det farlige slaget. Barmen stusset innlegget, og ballen fikk passere hele målgården uten at en Brann-spiller var der for å sette den i mål.

Les BA+ i 5 uker for KUN 5 kr!

Brann fortsatte å skape sjanser på dødballer, og fire minutter senere fikk faktisk Bismar Acosta et Haugen-frispark over mållinjen, men målet ble korrekt annullert for offside.

Stor Rosenborg-sjanse

Etter 23 minutter var Rosenborg millimeter unna å ta ledelsen. Og selvfølgelig var det nok en gang en dødball som skapte kampens farligheter. Vegard Hedenstad slo et perfekt innlegg mot Rosenborg-spiss Matthías Vilhjálmsson, som hadde løpt seg fri bak et sovende Brann-forsvar. Det så ikke ut som om islendingen var borti ballen der han sto på fire meter, men ballen fortsatt sin ferd mot hjørnet. En årvåken Piotr Leciejewski fikk en fingertupp på ballen, og skubbet den på riktig side av stolpen.

Nydelig Rosenborg-scoring

Etter 32 minutter skulle Rosenborg få hull på byllen etter et klasseangrep. Fredrik Midtsjø løp seg fri med et glimrende løp i Branns 16-meter. I det han fikk ballen slo han den videre med hælen til Milan Jevtovic. Jevtovic dro seg fri med en frekk kroppsfinte og hamret ballen i hjørnet. Kjapt og effektivt, Brann-forsvaret var aldri i nærheten av de hvitkledde.

Etter scoringen virket det som om litt av gnisten gikk ut av Brann – og Rosenborg fikk stadig mer tid med ballen.  

Lagene gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse til Rosenborg.

2. omgang

I 2. omgang var Brann pent nødt til å angripe, men slik ble det ikke i den første halvdelen av omgangen. Da styrte Rosenborg det meste. Etter 53 minutter var det bare en god Leciejewski som hindret at Jevtovic doblet ledelsen – etter at trønderne lekende lett kombinerte seg gjennom Branns forsvar.

Bytter satte fart på Brann

Etter 63 minutter gjorde begge lag tre bytter. Blant annet var det duket for Nicklas Bendtners Rosenborg-debut, mens Brann byttet ut hele den offensive trioen. Amin Nouri tok plass på høyrebacken mens Gilli Rólantsson ble flyttet frem og erstattet Deyver Vega. Steffen Lie Skålevik tok plass på venstrekanten, mens Torgeir Børven erstattet Jakob Orlov på topp.

Brann var Rosenborgs nærmeste utfordrer i fjor, men bergenserne var hele 15 poeng bak trønderne. Den klasseforskjellen var tydelig onsdag kveld, men så lenge Rosenborg bare ledet 1-0, levde håpet. Etter Branns tre bytter, fikk også rødtrøyene en aldri så liten ny giv.

Da våknet også Brann-publikumet. Etter 69 minutter spilte Haugen fri Børven. Sistnevnte hadde halve banehalvdelen for seg selv, men med en forferdelig førstetouch ga han fra seg muligheten til å komme alene med keeper.

Og nå var det et høytpressende Brann som kjørte kampen mot et vaklende Rosenborg forsvar. Flere ganger var Brann små marginer fra å spille seg alene med keeper. Byttene hadde virkelig satt fart på hjemmelaget – og særlig var Amin Nouri frisk.

Syv minutter før slutt hev Nilsen også innpå Azar Karadas – som erstattet Gilli Rólantsson.

Spikeren i kisten

Brann pøste på for å få en utligning, men på overtid kom spikeren i kisten. Innbytter Tore Reginiussen fikk æren av banke inn 0–2 fra kort hold etter en corner. Det var det siste som skjedde i kampen.

Rosenborg vant fullt fortjent, selv om Brann hadde en timinutters periode der trønderne fikk kjørt seg litt.

Artikkeltags