Transport-cupfesten

Ruben Yttergård Jenssen (t.v.) og Thomas Grøgaard feirer Branns første mål. Selv om det ble 1-1 noen minutter etter dette, fikk eliteserielaget etter hvert fritt spillerom. Til slutt vant Brann 6-1- over Arna-Bjørnar, men 4. divisjonslaget fikk med seg en skikkelig cupfest.

Ruben Yttergård Jenssen (t.v.) og Thomas Grøgaard feirer Branns første mål. Selv om det ble 1-1 noen minutter etter dette, fikk eliteserielaget etter hvert fritt spillerom. Til slutt vant Brann 6-1- over Arna-Bjørnar, men 4. divisjonslaget fikk med seg en skikkelig cupfest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En transportetappe mot noe større for Brann. Et minne for livet for Arna-Bjørnar.

DEL

Allerede ved Øyrane Torg kom de første skiltene med parkering og Arna-Bjørnars logo. Det var ikke vanskelig å skjønne at det skulle være fotballfest i Indre Arna.

Selv om duellen mellom byens to beste damelag var det mest sportslig interessante, var det ingen tvil om at Lars Arne Nilsens menn sitt besøk mot de lokale 4. divisjonsguttene i cupen var hovedattraksjonen.

To verdener

Spillerne til Arna-Bjørnar var på plass lenge før kampstart. Kampen de skal fortelle om til barnebarn skulle spilles.

Flomlys, duskregn og publikumsfest på tribunen. Alt var som det skulle da dommer Andre Holtar Arnholt fra Østsiden-Askøy blåste i gang, også hans største kamp i karrieren til nå. Til tross for en hverdag som 2. divisjonsdommer til vanlig.

Brann stilte med et sterkt lag. Lars Arne Nilsen hadde nesten brent seg her med Hødd i en tidlig cuprunde i 2012. Samme år de vant cupfinalen, kunne altså eventyret stoppet allerede i 2. runde på Arna idrettspark.

– Det var den kampen vi var nærmest å tape det året vi vant cupen, mener Brann-treneren.

For Brann er 1. runde cupen en transportetappe. For laget som får besøk av dem, er det en fest. De aller fleste på tribunen har en fot i hver leir. Tilknytning til sin lokale klubb, og de aller fleste arnabuer har nok Brann som et favorittlag også.

Det ene målet

Nilsens menn brukte 20 minutter på å ta ledelsen. En halvvolley fra Thomas Grøgaard skapte applaus på tribunen.

Fire minutter senere gikk det et gisp gjennom publikum. En langpasning frem mot klubblegenden Martin Tysse, som hadde lurt seg fri fra Taijo Teniste. En iskald avslutning i mål. Først skrik, så et enormt jubelbrøl fra tribunen. Ungene på siden i klubbens overtrekksdresser løp mot spillerne, og tok del i feiringen med et skilletau mellom dem og målscoreren. Arna-Bjørnar hadde med scoringen levert kanskje i overkant av det som var forventet av dem. Derfor var det liten skuffelse å spore på tribunen etter at Henrik Kjelsrud sendte Brann opp i ledelsen igjen på et straffespark syv minutter senere.

Hyggelig gjensyn

På vei ut i 2. omgang hilste to gamle kjente på hverandre. Azar Karadas tar et godt tak om motstandernes stopper Aleksander Orvedal, som i mange år var en del av Branns talentavdeling. Da var han angriper, og vant juniorfinalen med rødtrøyene i 2002. 34-åringen fikk én A-lagskamp for Brann. En cupkamp mot Lyngbø i 2003, der han scoret.

– Frekkasen spurte meg om jeg spilte ennå, men han er jo mye eldre enn meg, ler Orvedal.

Seks minutter etter den koselige reunionen kom Karadas inn til dagens største Brann-jubel fra tribunen. Til tross for lite spilletid, er 37-åringen utvilsomt en av de mest populære spillerne. Også blant dem som egentlig er for unge til å huske da han var mye på banen.

– Det varmet en gammel gutt. Det gjør faktisk det, slår Branns eldste fast.

Saken fortsetter under bildet

2382 tilskuere: Det ble ny publikumsrekord på Arna idrettspark med over 2000 tilskuere på tribunen.

2382 tilskuere: Det ble ny publikumsrekord på Arna idrettspark med over 2000 tilskuere på tribunen.

Publikumsrekord

Henrik Kjelsrud Johansen hadde laget sitt andre for dagen da Karadas fikk lage årets første mål. 4–1 til Brann.

Til slutt ble det 6–1 til Brann, som fornøyd kunne trekke tilbake mer sentrale deler av kommunen etter en transportetappen, mens Arna-Bjørnar kunne telle minner, kiosk- og billettpenger fra en ny cupfest mot Brann. Ni år etter den forrige.

2382 tilskuere fant veien til den aller siste fotballkampen på Arna idrettspark som spilles på naturgress. Over helgen kommer anleggsmaskinene, som skal sørge for at det kommer kunstgress til sommeren.

Artikkeltags