Ukjent bergenser klar for Brann-konkurrent

Han ble veiet og funnet for lett i Brann, men nå er Gaute Vetti klar for Norges tredje beste lag.

Han ble veiet og funnet for lett i Brann, men nå er Gaute Vetti klar for Norges tredje beste lag. Foto:

Gaute Vetti (19) ble frigitt av Brann. Nå er han klar for Sarpsborg 08.

DEL

Unggutten fra Kringlebotn var en del av utviklingsavdelingen til Brann. Han spilte 24 kamper for Brann 2 i 3. divisjon, men ble frigitt av klubben i fjor.

Denne sesongen har han spilt for Nest-Sotra i 2. divisjon, men som BA meldte i forrige uke har Sarpsborg 08 ønsket seg midtbanespilleren. Onsdag ble bergenseren offisielt presentert for Brann-konkurrenten.  Han har signert en toårkontrakt med klubben.

– Han har vært god for Nest-Sotra. Andreas Holter har sett han en del for oss der. Vi har også snakket mye med Carl Erik Torp som har trent Gaute i Brann. Derfra får han veldig gode skussmål, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmeside.

– Jeg liker å ha ballen og vil si meg som skapende. Jeg er nok best offensiv der jeg kan tre gjennom spillere også videre, men kan også bidra defensivt. Jeg tror det er bra for meg å komme hit og spille med bedre spillere hver dag, sier Vetti.

Penger til Brann

Brann får utviklingskompensasjon for spillerne, men har firt på sine krav for å muliggjøre overgangen.

– Vi har hatt en god dialog med Sarpsborg om dette, og vi har vært fleksibel for at Gaute Vetti skal få denne sjansen. Vi vil ikke stå i veien, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, om overgangen.

– Dette var en spiller vi valgte å slippe til Nest-Sotra. Om dette var en spiller vi hadde ville ha med oss videre, hadde forhandlingene stilt seg annerledes, sier sportssjefen.

Også Nest-Sotra har krav på litt utdanningskompensasjon.

– Vi har ikke kommet til enighet med Nest-Sotra ennå, men det ordner seg. Vi har et godt forhold til Nest-Sotra, og vi kom til enighet med dem om overgangen til Kristoffer Zachariassen for ett år siden, sier Berntsen SA.no.

Artikkeltags