– Vi kastet ham rett på havet

Tøff start: Viljar Vevatne (20) innrømmer at den første måneden som Brann-spiller har vært tøff. – Det går bare bedre og bedre, og jeg får vist meg frem på trening, sier han. Her er siddisen i duell med Åsanes Jakob Glesnes i hjemmedebuten. Siden har han ikke fått spille.  FOTO: Arne Ristesund

Tøff start: Viljar Vevatne (20) innrømmer at den første måneden som Brann-spiller har vært tøff. – Det går bare bedre og bedre, og jeg får vist meg frem på trening, sier han. Her er siddisen i duell med Åsanes Jakob Glesnes i hjemmedebuten. Siden har han ikke fått spille. FOTO: Arne Ristesund

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi kastet Viljar Vevatne rett på havet for å se om han kunne svømme, og det er klart at han har fått en tøff start, sier Brann-treneren.

DEL

Stadion (BA): Viljar Vevatnes (20) overgang fra Bryne til Brann var en av sommerens lengste overgangssagaer. Først skrev siddisen under for Brann fra neste januar av, men Brann var så oppsatt på å få ham til Stadion så fort som mulig, at de kjøpte ham fri fra Bryne allerede i sommer.

Etter et kort innhopp og én kamp fra start, har 20-åringen måtte finne seg i å sitte på benken.

Nilsen: – Det vil ta tid

– Han er en spennende spiller som kan spille i flere posisjoner. Det var noe vi manglet veldig da han kom, men så har ting endret seg litt i ettertid. Vi har blant annet fått inn Ruben Kristiansen og Amadaiya Rennie. Det gjorde at Viljar kom litt lengre bak i køen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

For Nilsen legger ikke skjul på at 20-åringen nå først og fremst et backup på de to backplassene som Amin Nouri og Ruben Kristiansen besitter.

– Han er en ung gutt som vi har troen på skal komme, litt etter litt. Han har begynt litt forsiktig, men han må være forberedt og klar når sjansen byr seg. Det vil ta litt tid, og det var vi forberedt på, men vi er sikker på at han kommer. Han var for eksempel veldig bra på trening i dag, sier Brann-treneren.

– Jeg var nok litt nervøs

Hovedpersonen selv innrømmer at den første tiden i Brann har vært litt vanskelig. Hjemmedebuten mot Åsane ble heller dårlig, i en litt uvant vingrolle.

– Jeg har spilt ving i fire kamper i min karriere, men det er back jeg trives aller best som, sier høyrefoten.

– Det var ikke den beste kampen jeg har spilt, og jeg var kanskje litt nervøs. Det bar rett inn på laget, og selv om jeg spilte fast i Bryne, tar det litt tid å sette seg inn i en ny spillestil og nye lagkamerater. Og det er noe annet å spille for Brann enn lille Bryne, innrømmer siddisen.

Stavanger-gutten, som tidligere har spilt i Viking, sier at han er i ferd med å finne seg til rette i Vestlandets hovedstad.

– Etter å ha bodd på hotell i en måned, har jeg endelig fått en egen leilighet, og det er veldig godt. Det går bare bedre og bedre, og jeg trives her, sier han og smiler.

Artikkeltags